Friday, February 27, 2009

Home » , , » 054 Tag Laman

054 Tag Laman

Di tag lagi oleh seorang sahabat @ member satu kampus dulu.. UmmiIna @ Hezlina..

Kreatif betul deme-deme ni.. laman rumah pun nak di tag...

Btw, ni le rupernya laman rumah Ummi Ina, ade pokok jambu air.. hmm, yummy.. merah-merah gebu-gebu buahnyer.. terliur teman dibuatnyer.. sebab tu ler tampal juger kat sini.. hihi.. lupa nak mintak izin.. takper jap lagi baru nak minta permission
pokok jambu air
buah jambu air
model sedang memegang buah jambu

Laman rumah teman, same ler seperti laman rumah teres setingkat yang lain.. kecik jer.. luasnya muat untuk 2 buah kereta, tapi kalo dah macam-macam dok 'parking' kat laman ni, sebuah kereta jer le yang boleh masuk... teman segan benor nya nak nunjuk ruper laman rumah teman.. almaklumler ler dok berambat dengan anak-anak kat dalam rumah jer.. takdan nak make-up laman rumah.. tambah lagi ade penyakit Mim-Alif-Lam-sin.

Btw, untuk tidak menghampakan Ummi Ina.. ni ler ruper laman ku... huhu..

kalo waktu pagi ni ler suasana laman rumah teman..
Ni masa hari tengah hujan lebat... tensen jer tengok tembok tu dah hitam-hitam.. dok kecek2 suami nak cat tembok tu.. tapi dah banyak bulan dah... jawapannyer masih 'nanti lah..'
takdan nak ke sunway Tambun.. kalo nak ke kolam renang DBI, anak-anak kecik lagi & teman ni kekadang runsing bila org reramai.. so laman rumah jugak le tempat lepak kolam anak-anak..
ni lepas buat 'make-over' sikit jer.. @ kemas & tukar susun atur.. yang dalam pasu terdekat tu, tanam pokok cili api kampung.. banyak lagi anak pokok cili api yang belum diubah.. ade beberapa botol minyak masak yang boleh diguna untuk buat pasu nyer.. tapi itu ler.. mim-alif-lam-sin punya pasal la ni... lagi satu tunggu suami bawa balik tanah.. asyik dok beralasan jer... kalo betui rajin dah lama selesai.. ClubKicking Dirt

Sekian, ada nyer...

teman tak berhajat nak tag sesaper.. kalo ade pun hanya 2 orang.. Umi Nor & kakwani. Tapi kak wani, teman tersangat faham akan kesibukan & kepadatan aktiviti kakwani dengan jemaah, kerja & anak-anak.. walo sesungguhnya teman teringin sangat nak tengok laman rumah kak wani yang luas tu.. dulu kali terakhir teman ke rumah kakwani tahun bila tu 2002/2003, pokok2 byk yg kecik2 lagi.. tapi tak per lah.. nanti ade ruang, teman datang sendiri.. hihi, macam senang jer nak sampai sana.. Insya Allah, ade rezeki, sampai juga kami ke Sg Merab dengan suami & anak-anak.. dulu selalu dtg seorang jer..

hmmm.. teringin juga nak tengok laman rumah deme-deme ni..

1. Umi Noor Cake House..

2. Ummi Balqis

3. Ibu Kauthar@Salwa

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

4 kawan ibu yang hebat:

Pengasas said...

Salam KakYong,
Syukur kita ada rumah. Ramai orang yang belum atau tak ada rumah. Masih menyewa.
Saya pernah diramalkan buat rumah besar bila mula pencen dulu. Tapi ramalan tu silap. Saya tak pernah niat nak buat rumah lagi. Yang ada sekarang pun alhamdulillah. Buat apa rumah besar? Berpadalah dengan apa yang sudah ada. Walaupun kecil sekangkang kerana tapi seronok macam syurga.

kakyong said...

salam Ayahnde Pengasas..

Alhamdulillah.. tak ramai yang seperti Ayahnde Pengasas.. persepsi org selalunya bila ade PhD, maka status nya seakan menjadi 'tinggi', jadi rumah nya juga harus sepadan status..

Begitu juga lah saya.. semasa masih bergelar 'Accountant merangkap Ketua jabatan'.. org selalu expect bila dtg ke rumah, semuanya lengkap.. tp bila dtg rumah saya, hall saya kosong, kena dok bersila utk menjamah makan minum.. lepas tu skrg ni dinding rumah pulak, sudah jadi sudut kreatif anak2.. bila org dtg rumah, org mesti ingat rumah saya ni rumah sewa.. huhu..

tapi saper kita nak kawal persepsi orang.. rumah kecik mcm ni pun buat saya terkial2 nak maintain kebersihan nya, inikan pula kalo rumah besar.. mau pengsan dibuatnyer..

Hazia said...

Hezlina mrsm BP dulu tu ya? Kirim salam.
BTW, aku dah upload pic Mat carpet tu, hehe

kakyong said...

Hazia,

ya lah, hezlina tu la yg ada tahi lalat kat dagu tu.. sweet n pemalu tu... aktif juga che kak tu berblog..

nanti ya, teman dtg jenguk blog hang..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .