Wednesday, February 4, 2009

Home » , » 039 Cucu baru makbonda

039 Cucu baru makbonda

semalam kami ke hospital raja permaisuri Bainun, melawat mama amira & cucu baru makbonda. kami pergi lepas zohor, semalam cuti umum di perak, jadi masa lawatan dari jam 12 tengahri hingga 7 malam. masa kami sampai makcik (mak mertua kebet), yanti & ina (adik-adik ipar kebet) pun ade sana.

bila tanya kat mama amira, "dah ade nama ke baby nyer?" mama amira kata "tanya dengan kakak (amira)?"

amira dengan bangga nyer beritahu "nurul qistina batrisya" amboi sedap nyer nama.. eh teringat plak entri kakluna pasal 2 qistina tu. apa maksudnya yer.. sempat la tengok dalam buku "2002 nama-nama Islam untuk putera & puteri generasi madani". Qistina maksudnya 'keadilan'. Batrisya juga 'keadilan'. kalau Batrisyia maksudnya 'cerdik & pintar'. hmm, mungkin boleh cadangkan pada kebet ubah sikit ejaan nya.

makcik (opah amira) cadangkan letak 'Nur' instead of 'Nurul', tapi amira kata nama baby mesti sama juga dengan kakak.. yer lah. nama penuh amira ~ nurul amira syafika. okay lah tu, bior le sepadan adik-beradik.

ni ade lagi foto-foto yang diambil semasa di wad.. mama amira koje gomen jadi dia dok bilik yang berkongsi 2 orang jer. ade sinki dalam bilik tu. teman teruja dengan sinki tu, besor kan main.. aliya pun boleh mandi dalam sinki tu. hihi..

satu lagi foto katil.. just wondering ntah sejak zaman bila la katil tu.. katil tu dah le tinggi susah nak naik.., terutama yang katik macam teman ni.. kalo takde kerusi memang payah nak panjat. teman masa bersalin kan fikri dulu nyaris jatuh dari katil ni. mujur orang sebelah & orang katil depan tolong.., kalo tak tak tahu ler.. dulu ingatkan katil tu boleh adjust ketinggiannyer.. rupernya idak..

btw, tahniah untuk kebet & ila (mama amira) atas kedatangan orang baru. semoga bertambah ceria dan moga Qistina menjadi anak solehah kebanggaan semua.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

4 kawan ibu yang hebat:

erisya nor said...

alahai comelnyerrr baby! tak de extra ke kakyong? teman nak sorang!

kakyong said...

erisya..
tak dapek la teman nak nolong ni.. :)
memang seronok bila ade anak2 kecil di rumah.. meriah rasa rumah.. tp bila dah berderet cam teman ni pelbagai 'perisa' ade... hihi

IdzaRis79 said...

aduh...
tahniah ler banyok2...
teman ni ntah biler..
teman dah lame nak tambah anak...

kakyong said...

salam.. idzaRis79
salam kenal.. salam ukhwah,
Insya Allah, ade ler nanti rezeki dari Allah..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .