Saturday, February 21, 2009

Home » , , » 052 Tag : From Friend to Friend

052 Tag : From Friend to Friend

Bila anda di tag oleh seseorang, apakah perkara pertama yg terlintas di fikiran anda ttg kenapa anda di tag ??

kakyong : masih baru dalam dunia tag-mengetag.. tapi kebiasaan nya soklan yang dijawab akan memberi idea kepada yang lain tentang diri kita. Btw, teman amik masa berhari-hari untuk menjawabnyer.. banyak sgt distraction.. kejap2 anak2 jerit.. kejap2 suami plak panggil…

teman telah ditag oleh IbuKauthar@Salwa dari blog Baiti Jannati, Usrati Habibati

So inilah dia tag nye...mari berhibur sambil berkenal2..

Tag 25 people to do the same thing.If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1.WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?

tak pasti.. tapi makbonda ade beritahu sebelum ni ade 2 nama lain yang dicadangkan iaitu Mariam & Fatimah. Hakikatnya, teman suka nama teman Habibah. Masa sekolah menengah ustaz & setengah cikgu suka mengusik pangigil “Ya Habbi”

2.WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?

can’t recall..

3.DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?

definitely, tapi kena tengok keadaan, kalo tengak tensen buruk benor tulisan nyer..

4.WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAT?

Ayam goreng

5.DO YOU HAVE KIDS?

yes, 3 at the moment (mana tahu masa depan bertambah lagi).. 1 boy almost 3 yrs, 1 gal 18 mths & baby gal almost 7 mths

6.IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?

agaknyer la kot.. hahah.. I wish I hv more close frens

7.DO YOU USE SARCASM?

kalo dah terlalu marah sangat.. tetapi selalunya cuba tahan diri dari perasaan marah

8.DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?

Alhamdulilah, ada lagi

9.WOULD YOU BUNGEE JUMP?

kalo ade peluang, memang nak sesangat

10.WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?

nestum.. tp dah lama tak makan.. masa kerja dulu selalu bawa nesvita 3 in 1.. snek in between bfast & lunch or lepas lunch sblm balik kerja

11.DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?

tak. Masa sekolah dulu pakai kasut brand ‘badminton master’.. ayahnde selalu beli yg saiz besor sebab boleh tahan lama.. tak pernah buka tali sbb kasut memang longgor..

12.WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?

conetto coklat with hazel or any kekacang

13.WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?

Senyuman & gigi nya.. susah nak cam muka orang, so each tima nak recall org kena ingat cara dia senyum & gigi dia..

14.RED OR PINK?

both

15.WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?

My temper… sebab tu sentiasa berusaha untuk tidak marah @ naik angin.. sebab nanti boleh rosak brg2 yg ade dekat2.. huhu..

16.WHO DO YOU MISS THE MOST? (READ :WHO not WHAT)

Arwah opah Munah (my mom’s mother).. kecik2 dulu opah yang bela.. bila dah umo 5 tahun lebih (lepas opah meninggal) baru ikut dok dengan makbonda & ayahnde

17.DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?

Semua pembaca blog saya..

18.WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?

Cream pant.. not wearing shoe – kat dalam rumah ler..

19.WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?

suara fikri tengah membebel yang ibu sendiri tak faham… aliya yg merengek minta dukung

20.IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?

semua kalor (tamak betui..).. agar boleh buat lukisan yang berwarna-warni…

21.FAVOURITE SMELLS?

Bau makanan yg baru masak….

22.WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?

Makbonda.. tanya adik ade datang rumah teman ke idak.

23.DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?

I think so.. Masya Allah, sound knowledgeable…

24.FAVOURITE SPORTS TO WATCH?

Gimrama

25.HAIR COLOUR?

hitam

26.EYE COLOUR?

coklat pekat

27.DO YOU WEAR CONTACTS?

No... tak berani nak masukkan dlm mata.. even eye area is sensitive area.. celak pun tak reti pakai, sbb mata senang berair..

28.FAVOURITE FOOD?

mee/keateaw kari

29.SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?

Happy endings.

30.LAST MOVIE YOU WATCHED?

may be in year 2002.. tak ingat dah apa nama movie nyer.. tapi pelakonnyer Sandra Bullock.. kisah seorang wanita & anaknya yang di'hack' dalam rumah sendiri, & teman ingat anaknyer tu ade diabetes & perlu suntikan insulin..

31.WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?

grey & red t-shirt

32.SUMMER OR WINTER?

both.. tak nak pilih, nak rasa dua-dua jika ade peluang..

33.HUGS OR KISSES?

both.. selalu kalo jumpa kawan lama, kita peluk & cium.. yang perempuan ajer yer..

34.FAVOURITE DESSERT?

semua jenis pudding.. teringat semasa attend training di ShangriLa Subang in year 2004.. punya la banyak puding dia.. almost 20 jenis kot.. so teman amik setiap jenis 1 sudu teh.. sampai penuh le satu piring.. piring jer.. bos siap cakap teman ni buruk lantak.. ish, teman suka.. bior ler

35.MOST LIKELY TO RESPOND?

isu-isu @ hal-hal yang saya tahu & ade pengetahuan.. eg child development, breastfeeding @ isu2 yang melibatkan ibu beranak kecik… hal kerjaya specially kerjaya yg bersangkutan dgn akaun & pengurusan… kalo hal yang tak tahu, tak berani nak respond lelebih.. diam lebih baik daripada memandai..

36.LEAST LIKELY TO RESPOND?

Hal yang tidak diketahui hujung pangkal.. malas nak jaga tepi kain orang…

37.WHAT BOOK ARE YOU READING?

siri motivasi muslim - Bagaimana menghadapi ujian hidup (sedang mencari diri yang hilang.. )

38.WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?

using laptop no mouse, touch-pad ajer

39.WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?

malam jarang tgk tv.. petang je layan anak tgk kartun

40.FAVOURITE SOUND(S)?

jeritan anak-anak..

41.ROLLING STONES OR BEATLES?

Dua-dua pun tak...

42.WHAT IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?

dalam m’sia jer.. Sibu, Sarawak.. pergi sana naik belon

43.DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?

tak kot… biasa2 jer, tapi teman sangat suka matematik.. masa darjah 5 & 6 selalu dapat 100%, kurang2 pun 90 ke atas..

44.WHERE WERE YOU BORN?

Rumah Sakit Taiping

45. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?

hmmm.. ni yang payah ni .. kalo boleh nak tag seme kenalan blog.. sebelum masih belum ‘kenal’..

1. Ummu Syahid

2. Kak Wani (sahabat lama tapi suka nak tag)

3. Uncle Mountdweller

4. Mandala Dalam kenangan

5. Muslimat Dengkil

6. Opah

7. kakluna


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

6 kawan ibu yang hebat:

maklang said...

banyak tu nak kena pk 45 items..so tau dah serba sikit tentang kak yong..

kakyong said...

salam.. e'eh.. baru teringat kat maklang.. hahah.. nak tag maklang le juger.. :)

memang byk.. fenin nak jawab.. tu yg kena peram berhari2..

Pengasas said...

Salam KakYong,
Gambar ikan haruan tu dah curi salin ke dalam blog saya. Haraf halalkanlah.
Bila ada ikan haruan kering tu smskan kat saya di:
012 363 5658. Nanti saya call bagi alamat dan minta no. a/c.
Terima kasih banyak-banyak.

Salwani said...

so, kak yong kalau kena tag cam ni, kat mana nak kena jawab. mana formnya?

kakyong said...

salam kakwani,
sonok bila tengok aksi org yg pertama kali kena tag.. dulu rasa pun camtu gak.. cam bengap jer.. hihi... btw, dah jwp pertanyaan kakwani di cbox kakwani..

aromatherapy said...

I am writing a poem on friendship, a free verse for my upper level college course. I would just like some ideas that I can incorporate into my poem, basically one liners about how you feel about friendship or characteristics of your best friendship. I have some of the poem written, but I don't want to give it away because I want to incorporate your beliefs about a friendship, and if I show you mine then you will see where I am going with it. So just give me something dealing with friendship. Thanks

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .