Monday, August 8, 2011

Home » , » Roti John

Roti John


Salam bahagia,

Ini antara juadah berbuka kami pada hari ke-5.

Suami beli di bazar Ramadhan di perkarangan medan selera Tasek. Beli dengan peniaga yang biasa kami beli, dia memang berniaga di pasar malam Tasek Damai. Dah setahun lebih, kami kalo berhajat dengan roti john, memang cari peniaga ni ajer.. tak cari yang lain. Sebab kalo beli yang lain, anak2 tak mau makan.. Smile

Untuk satu ni harganya RM3.50, cukup penuh 1 pinggan.. jika anak ber3 yang adap ni, sekejap jer depa ber3 belasah sampai licin. Winking smile


tambahan : apa yang istimewa sangat dengan roti john ni.. intinya daging cincang... bersos black pepper.. tiap kali kalo nampak muka en ayah kat depan gerainya.. tuan gerai memang tak potong roti tu.. dia biorkan panjang gitu.. sebab dah kat rumah nanti, kami tambah extra perasa.. mayonis ler... baru la bertambah kaww.. nota :
Alhamdulillah, sehingga hari ke 8 ni.. belum ada lagi makanan yang terbazir.. setakat ni cukup2 ajer.. mana2 yang tak habis semasa berbuka, kita forward ke masa sahur..
salam kasih sayang,
.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .