Thursday, February 12, 2009

Home » » 045 Belajar buat 'signature'

045 Belajar buat 'signature'

hari ni teman telah singgah ke blog Deenoh . Dan teman telah belajo untuk 'pasang signature pada setiap posting."

kalo nak tahu lebih lanjut boleh baca di blog Deenoh.

apa yang teman buat adalah :

1. guna software di mylivesignature.com untuk melukis 2 huruf pertama

2. kemudian teman upload ke laptop

3. pastu edit di picasa , (tambah text 'kakyong' & sedikit warna-warni..' dan download ke 'drop box'

4. di bawah ini lah hasilnyer..

kenapa HY.. HY adalah initial nama penuh teman. susah kan main nak lukis 2 huruf tu ajer..


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

5 kawan ibu yang hebat:

maklang said...

tahniah kak yong, maklang benda2 macam ni memang payah nak belajar..

deenoh said...

tahniah n thumbs up coz buat tutorial dengan kreativiti sendiri

good mum

kakyong said...

salam

maklang ~ trial & error.. lagipun belajor ni tak kira masa, janji ade kemahuan.. lama juga mengadap tutorial di blog deenoh utk buat signature ni..

deenoh ~ tima kasih.. blog u memang bagus.. kakyong pun tak ingat camaner leh tersinggah.. tak sangka boleh belajo ilmu baru..

erisya nor said...

kakyong, teman dah jawab tag....sori lewat :)

kakyong said...

erisya..
thanks, nanti kakyong dtg jenguk..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .