Monday, December 28, 2009

Home » , » sibuk dan letih

sibuk dan letih




Salam buat semua kawan ibu,

ibu mohon maaf sebab tak sempat lagi nak menjawab komen kawan2 pada n3 yang lepas. beberapa hari ni ibu sibuk sikit uruskan anak2, dan agak letih sebab fikri dah 2 hari demam (sabtu & ahad). hari ini pun masih belum kebah lagi, tapi panas badanya dah kurang & aktif macam biasa. . Pagi ni Anis & Aliya pulak yang dah dedor.


Actually baru jer bulan lepas anak2 demam, bulan ni demam lagi. Sakit hujung tahun kot, sebab awal2 tahun dulu anak2 sihat jer. :D kali ni fikri demam, en ayah tak bawa g klinik pun, sebab masa fikri ni penakut jumpa doktor & susah nak bagi makan ubat. Bulan lepas masa ba wa fikri ke klinik, terpaksa pegang dia kuat2 supaya doktor boleh check dada & belakang dia dengan steteskop (tak sure ejaan betul)

Jadi hari ni memang ibu tak dapat tulis panjang. Letih sikit sebab dah 2 malam dok terjaga on & off lapkan badan fikri.




Fikri pun 2 hari ni terbaring jer. Malam tadi dia terjaga pukul 11 malam, dia minta nak makan nasi, sebab dia menyusu jer sepanjang hari. Sian sungguh, sampai terketar2 tangannya menyuap nasi. ibu nak suapkan dia tak nak. Alhamdulillah, habis juga sepinggan nasi dengan sup.

Ibu memang ade banyak nak tulis dan nak beritahu kawan2 ibu. Tapi hari ni ibu memang agak letih. Ni pun kain baju belum sidai lagi ni. Petang ni plak, plannyer nak ke kedai servis ACER. Jadi kalo tak nampak ibu bersiaran 2,3 hari akan datang & komen2 masih belum dijawab, itu bermakna laptop ibu masuk 'spital'. ;)


gaya budak sakit yang kebosanan



ni gaya budak kecik demam bulan lepas, baju merah tu dari kak yati NB.









kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

16 kawan ibu yang hebat:

AshAnas said...

siannya tgk fikri, letih je nampak die... skrg ni musim demam... risau tgk bdk2...

iNa said...

ibu..
xpelah...ibu relaks dulu ya..
dh ilang penat...br round blog.. :)

ummumishkah said...

get well soon dear! anak2 yang tak sihat kita pun turt terkesan kan? Moga kak yong kuatkan semangat yer...

Sitisifir10 said...

kakyong...

tgk gambo diorang rasa nak pi tolong jaga pulak..huhuhu...

MAMASYAZA said...

kesiannya bila tgk anak2 demam, kita pun tdo tak lelap, kejap bangun...sedor2 ja dah siang

leeza said...

siannyer tgk fikri..lemah je tgk..semoga anak2 kak yong cepat sembuh.Ameen

♥cybermummy♥ said...

Auntie doa kan semoga fikri, aliyah dan anis cepat sembuh . ( auntie sekeluarga pun dah naik demam ni ) huhuhu

Nadiah Sidek said...

smg cepat sembuh ye fikri! kakyong pun kena jaga diri jgk tau ;)

kakyong said...

Shira,
memang sian.. dah 3 hari ni, on & off panas badannya, jap surut jap panas lagi.. malam ni pun masih panas lagi.. riso.. jrg dia deman lebih drp 2 hari..

ina,
ibunyer dah ala2 nak demam juger ni... ;)

ummumishkah,
rasanya mn2 ibu pun, bila anak2 demam, memang tak cukup rehat jd nyer...
ni pun ibunyer kena minum byk air masak...
kena lah jaga2 juger,,.. sbb nya pun dah lama tak demam..

pija,
yg di rumah pija tu pun dah cukup meriah utk dijaga.. :D

su,
semua ibu2 pun mcm tu lah kan...

leeza,
memang pun.. dah lama dia tak demam lebih dr 2 hari.. kali terakhir dia demam sampai 3 hari, tu masa kakyong bersalinkan Anis.. masa tu ibunya 2 mlm di wad, fikri pun tidur wad juga..
mujur lah misi ade yg baik hati tlg jagakan fikri...

kakyong said...

ikeen,
aliya & anis tu demam main2 jer... dedor sikit2 jer.. sihat & aktif jer.. abgnyer jer yg terlantar.. kira tak le gamat sgt rumah 3 hari ni.. tp anis & aliya pun dah cukup buat rumah pecah...

ikeen pun take care juga anak2.. batuk kdg2 leh melarat.. lambat nak baik..

nadiah,
terima kasih

Ina Hashim said...

Bib,
sian kan kalo budak² demam nih...tp skrg mmg musim demam kat mana² pun...moga cepat sembuh ye

Normaliza said...

ciannye..moga cepat sembuh ye..

nza said...

kesiannya...moga kakyong skluarga cpt sembuh...

atty's said...

takpe yong..kty pun skrg bz..takdan sgt nak blogwalking ngn jawab komen..take ur time ye yong

mummyseri said...

kakyong ,smoge anak2 cpt sihat yek...
ceria macam selalu..
anak2 kite pon tgh batuk selsema..
tgh musim agaknya..

kakyong said...

hez @ ina hashim,
mane lah tak riso.. kalo panas nya tak kebah2..
so far, anak2 jiran xde plak yg demam.. fikri ni kes malas mandi ni... hahahaha.aa.. apa2 pun Alhamdulillah dah sihat...

normaliza/kak nza/kakty/mummyseri
Alhamdulillah, anak2 dah sihat... terima kasih atas doa .

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .