Saturday, December 26, 2009

Home » , » Baju baru anak-anak...

Baju baru anak-anak...











Salam buat semua,

Sebetulnya selepas Aidilfitri hari tu lagi ibu nak tulis pasal ni.

Pagi sehari sebelum Aidilfitri 1430H, kak suraya iaitu editor kepada kak yati NB singgah rumah ibu. Masa tu, rumah kami memang belum dikemaskan pun, masih bertaburan ala-ala tongkang karam.. pastu anak2 pun ade yang belum mandi lagi.



Masa kak suraya datang tu bateri kamera kong, jadi memang takde foto yang diambil pun. Ibu memang terharu sangat2, sampai tak dapat nak cakap banyak. Banyak baju baru yang kak yati bagi. Walaupun sebahagiannya adalah baju2 Teta tetapi semuanya dalam keadaan yang masih baru.


Banyak foto yang telah di snap semasa hari raya 1 - 3, tapi semua foto2 itu telah tidak diselamatkan. Insya Allah, dari semasa ke semasa ibu akan maklumkan kot2 ada foto2 baru anak2 yang bergaya dengan baju2 hadiah dari kak yati NB.

Terima kasih kak. baju2 tu semua cantik2 belaka. Bila anak2 pakai baju2 tu ke rumah opahnya @ ibumertuaku.. depa semua ingat en ayah yang beli.. 'amboi, lawo2 baju anak ni.. branded lagi.. kata xde duit?'

bila ibu cakap yang baju2 tu kawan ibu yang bagi, siap depa query.. 'baik benor kawan tu bagi banyak2 baju'... hmmmm.. memang baik pun, kalo tak takkan lah bagi sampai 3-4 persalinan sorang. ** sebenarnya ibu ade lah juga terasa hati, sebab MIL pernah cakap kenapa bagi anak baju2 dah lusuh.. pastu ade plak yg sindir2 pasal ibu tak kerja. yerlah masa ibu kerja dulu, memang semua pakaian anak2 ibu yang beli. **














kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

19 kawan ibu yang hebat:

zieha said...

rezeki tu kak yong....jimat tak yah beli baju dah kenns..

kaknik said...

salam yong..lama sungguh tak singgah sini..
Btol yong kata zieha.. rezeki anak2. Syukurkan??

Sitisifir10 said...

moga brtambah murah lah rezeki k.yatie...

nza said...

xpelh kak yong, sabar jelh apa org nk kt....Kalu baju masih ok n branded lg xkisah la kn....

Adik kak nza pn jenis xkisah kalu kak nza bg baju2 Naurah kt anak dia sdgkn adik tu sorg doktor pakar n wife dia pensyarah...

ummumishkah said...

Tak salah pakai baju terpakai.. anak2 kami pun pakai jer baju sepupu2 deme.. :)

NURUL IZZA said...

KAKYONG..SALAM..byk entry kakyong, xsmpt nk baca semua ;)

xpela kakayong, apa nk dikisahkan org cakap.diorg xmerasa apa yg kt lalui. kami kat US ni, pakai baju 2nd hand je.beli kt goodwill 99sen. xmampu nk pakai baju mall, mahal. lagipon memang duk sementara kat sini.

xde salahnya pakai baju yg terpakai, tapi itulah kan.. rezeki anak2.

kami ms kecik pon selalu je kena perli dek sepupu2 dan makcik, pasal baju etc etc.tp mama pekakkan telinga waaupon sanagt terasa. kalau xsuke, beli jela baju kt kami.ekekek.

sabar ye kakyong. :D

nadnye said...

cantik2 baju tu.. tak kisah la baju 2nd hand ker apa asal elok dipakai apa salahnya..
sabar jeala Kak Yong...

Nadiah Sidek said...

eh..kakyong dgn kak yati mmg kenal ye? bagus la kak yati tu. sbr ye kakyong..mmg perit kalau dgr kata2 cmtu. rezeki anak2 insyaAllah ada..kakyong jgn runsing sgt la psl tu ye..

izan ishak said...

salam kak yong..
anak2 izan pun dah biasa pakai baju2 2nd hand nih. terutamanya twins sbb abg hubby mmg ada twins jgk...so turunkan kat sepupu dia ni lah...

**moga Allah murahkan rezki k.yong n anak2...

iNa said...

comelnye... :)

lily azliyana @ mama zara said...

Alhamdulillah..rzki anak2 kan..mmg cantik2 baju tu sume..=D

nway, nk komen psl crosstich kak yong tuh. aritu tk smpat nak komen..=p..sukela crosstich tu. rajin akak buat. saiz besar plak tuh..kagum sgt2..=)

♥cybermummy♥ said...

amboi!! comelnya .Kalau macam ni boleh menang contest baby girl comel . suka auntie shikeen tengok :D

yatie chomeyl said...

cantik anak dara k yong bergaya dgn baju2 tu... :)

Dayah said...

moga kyong akan terus tabah melayari hidup ni..kalau saya dengar kata2 mcmtu ..memng hangin la...hhehehhh..moga mereka memahami kenapa kyong sanggup quit keja

tiap kita dah ditentukan rezekinya..tambah pulak utk anak2..

MAMASYAZA said...

rezeki anak2 tu...amboi geramnye tgk badan bebudak tu..bulat2...muat ngan baju...soooo cute...dear kak yong, tok sah dok pkir sgt apa yg org nak kata...tak penting semua tu, yg penting..kak yong anak beranak happy...itu sudah mencukupi.

kakyong said...

zieha,
betul sgt2 tu.. la ni tak riso dah pasal nak beli baju baru utk anak2 till next year.. :)

kaknik,
kakyong pun lama x jengah blog kaknik.. rindu nak baca coretan kaknik..
memang bersyukur sgt2 kaknik.. Alhamdulillah...
semoga Allah sentiasa murahkan rezeki kakyati..

pija,
Amin... gitu jugalah buat pija,,

kak nza,
kita memang takleh nak expect akan tanggapan org lain.. tp as for my family side, tak kesah asal nampak baru & cantik.. :)

ummumishkah,
kakyong & adik2 dulu pun masa kecik dulu lebih byk pakai baju yg org sedekah.. so bila hal ni terjadi pulak pd anak2, i dont mind at all...

nurul izza,
singgah lah baca bila2 masa ade kesempatan... u dah tinggalkan komen ni pun, kakyong sgt2 berbesar hati.... thanks...

nadnye
memang cantik2 belaka.. memang betul kata kak suraya, kak yati memang pandai pilih baju budak... kak yati ade bg baju kurung 3 pasang utk anis.. nanti kalo ade fotonya kakyong tepek.. memang cantik lagi...

nadiah,
kakyong kenal kakyati dr blog juga,.. lagipun kakyong kat peminat novel2 kak yati... ;)

izan,
selagi boleh pakai apa salahnya diperturunkan.. jimat belanja.. ;)
semoga murah juga rezeki izan sekeluarga...

Ina Hashim said...

Bib,
mmg payah nak puaskan hati semua org kan?takpelah Bib...yang penting Bib & hubby tahu apa yg uols buat demi kebaikan anak² juga...org lain tak pandang niat tu, cuma pandang RM je...be strong dear :-/

chandan said...

Website SEO-SEO services from ClickResponse-Expert business analysis, strategic planning & streamlined link building. competitive search engine optimization services drive qualified traffic.

kakyong said...

iNa,
saper yg comel, anis ke aliya...?? :D

mama zara,
memang cantik2 belaka.. warna merah2 memang kakyong suka.. kakyati memang pandai pilih baju utk anak2..
cross-stitch tu.. hehehe.. usah lah kagum.. kalo ade kesungguhan kerja apa pun leh buat... :)


ikeen,
ibunya tak sure leh ker nak join contest dah pasni.. la ni pun xde masa sgt nak jalan2 lawat blog kawan2.. hrp2 jgn ade yg merajuk dah lah...
oooo.. ade lagi baju sedondon dr s'pura yg akan ditayangkan nanti.. ;)

mommy SN,
belum tengok anis bergaya dgn baju kurung pink... suka sgt bila tengok dia pakai baju tu..

dayah,
kita tak boleh nak memuaskan hati semua org, apatah lagi nak bg depa faham kenapa kita 'sibuk sgt nak jaga anak sendiri'.. :p


su,
yg bolat tu si anis jer.. aliya baru nak baik badan.. ni setiap masa dia asyik minta nak makan jer.. kalo tak minta mkn, memerap dgn nenen ibu....

hez,
terima kasih.. i really need the support..

chandran,
thank you.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .