Friday, January 22, 2010

Home » » projek kecilan cross-stitch : bookmark

projek kecilan cross-stitch : bookmark

Salam buat semua kawan ibu,

Maaf sebab seminggu tidak bersiaran dan tidak meng'update' n3 baru. Beberapa hari lepas, laptop ibu 'tidur' kat kedai, baru tengahari tadi g jemput. ;) Alhamdulillah, dah baik pun, mujur masih under warranty.

Kali ini ibu just nak update progress projek kecilan cross-stitch bookmark ibu. Buat masa ini ibu buat jahitan patern yang simple2 ajer..






yang ini ibu nak hadiahkan pada sorang makbuyung yang sedang menanti hari..





ni hadiah untuk contest jom main air yang lepas... sorry ya, lambat baru dapat





ni hadiah untuk contest ramadhan syawal & anak2.. baru siap satu.. lagi satu masih dalam proses..




ini baru stok yang ada untuk jualan.. Insya Allah, coming soon few more patern.. untuk bulan ini tema nya ada 'small/tiny birds'... ;)

  • Saiz bookmark min adalah 6 cm, max 8 cm. 
  • Harga pula ikut saiz patern, serendah RM7 ke RM15.. so the bigger the patern, the higher the price ;)
  • Stitching untuk 'nama @ any wording as you wish' => FOC untuk 10 huruf pertama, 10 huruf kedua caj dikenakan RM2. ini pun kena tengok saiz patern, kalo patern besor, tak muat kot kalo nak stitch sampai 20 huruf. :D










kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

15 kawan ibu yang hebat:

Sitisifir10 said...

Hallamak kakyong....sangat tantek mata memandang....saya yakin musti laku...insya ALLAH saya doakan... Mmmmm.... sbbnya ini idea yang unik!! Tabik2...

♥♥syahadah♥♥ said...

siapakah mak buyung itu..saya tak buyong..ruginyaaa

Nadiah Sidek said...

yang 1st tu cantik la kakyong

nza said...

kreatif la kakyong...kak nza wat CS ni masa zaman2 skolah dulu.Masih ada trgantung lg kt umah sini...siap angkut weh!!!moga kakyong akn sntiasa maju...insyallh.

sya said...

rajinnya kak yong..
lawa pulak tu...
bila saya nak serajin macam ni.. huhu

ummu_abdullah said...

rajinnye kakyong.. cantikk... nanti nak tempah satu... ehehe

MAMASYAZA said...

cantik, cute n simple design2 cross stitch tu...su ingat lagi time su tengah pregnant kat sikecik...teringin sgt nak buat xstitch ganbar bear....sempat la jugak su buat sekoq teddy bear, sebelum bersalin kat sikecik tu....hehehe

ieda said...

ingat lagi masa student dulu saya suka buat nie..buat long stitch pun best jg..tp dah keja ni malas plk dah..
nway..nice handcraft..moga berjaya biz.

kakyong said...

pija,
mekasih.. Insya Allah, harap2 gitu lah.. hopefully disukai ramai... ;)

hada,
cepat2 lah jadi mak buyung ;)

nadiah,
bunga ros memang cantik... ni pun kakyong tgh cari lagi patern2 bunga..

nza
kakyong dulu pun belajor buat xstitch masa kat sek men juger..
la ni minat tu timbul semula, walhal dah lama dok berkepuk dlm kotak..

sya,
minat dah mai.. :)
Insya ALlah, nanti ade lah dtg rajinya tu.. cikgu kan selalu sibuk..

mamaluq@reena said...

kak Yong..cantek2..dah lama x jalan sini..semoga success selalu yuppp..

kakyong said...

ummu_abdullah,
Insya Allah, tunggu kemunculan patern2 baru,,.. kalo ikut hati nak cepat2 siapkan. tetapi kekangan masa, tu yg dpt siapkan berdikit-dikit..


su,
apa jadi kat teady bear tu.. dah diframekan ker... ;)

ieda,
dgn kesibukan skrg ni, memang tak sempat nak buat long stitching.. kalo buat pun, mungkin tahun depan baru siap kot... LOL :))

mamaluq,
mekasih lah sudi singgah..

Yati said...

Kakyong,
sweetcolor untuk bookmark. Nanti mest laku ni. Happy stitching, semoga kakyong berjaya!

aromatherapy said...

Bookmark management site which you add, edit and organize bookmarks on the web page, so you can use it on both PC and Macintosh.

ummuabdullahsyaakir said...

SESI MENINGGALKAN JEJAK ^_^

Insya Allah saya nak order cross sctich kak yong nanti

kakyong said...

UAS,
silalah.. bila dah order, harus lah sabar menanti bila akan siap yer.. sbb skrg ni ade 2,3 job yg masih WIP, yg belum mula pun ada...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .