Friday, January 15, 2010

Home » » Backup blog Catatan Ibu..

Backup blog Catatan Ibu..

dah check entri ini, Giveaway Catatan Ibu



ibu dah menjawab tag, sila lah jengah yer.. mana tau, ada yang kena tag klik sini ya.. => http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2010/01/tag-tanda-tand-anda-dari-mommy-sn.html


Salam buat semua kawan ibu,

beberapa hari ni internet connection nampaknya slow ya amat. nak update n3 baru pun masaelah.

btw, n3 ni ringkas jer. Ibu cuma nak inform, ibu ada blog backup di http://kakyong72.wordpress.com/

dah lama dah ibu backup blog ni, sejak awal tahun 2009 lagi.. memandangkan ramai kawan2 ibu yang menghadapi masalah untuk masuk ke blog sekarang ini (blogspot), which ibu pun tak pasti apa kah masalah sebenarnya. Jadi, ibu nak maklumkan disini, komen2 yang ditinggalkan di blog wordpress juga akan diambil kira untuk tujuan Giveaway Catatan Ibu

btw, kalo n3 terbaru tu mungkin akan lewat sikit, 1-2 hari baru ibu kan import ke wordpress.

dan pada yang akan tinggalkan komen di wordpress, sila masukkan link blog wordpress ibu ke bloglink kalian ya. Wordpress ada tracking nya tersendiri untuk detect referral. Jadi, selain dapat poin utk komen, dapat juga poin untuk referral. ;)

Tapi kalo dah komen di blogspot, tak perlu lah komen di wordpress untuk n3 yang sama. :p cumanya komen2 di wordpress is moderated.

jadi, ibu harap n3 ini akan melegakan hati kawan2 ibu yang bermasalah untuk menjengah ke kakyong72.blogspot.com

Selamat berhujung minggu. :D






kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

♥♥syahadah♥♥ said...

yelah kakyong kadang kala dia suruh stop scipt...hang sekejap..tkpelah saya add link ni..thanks

Sitisifir10 said...

saya pun ada backup di sana juga.....tapi mintak2 tak adalah apa2 terjadi pada blogspot yang kucintai ini.

Nadiah Sidek said...

banyaknya blog kakyong :). kakyong, senang tak guna wordpress? kot2 nanti nadiah pun nak backup guna wordpress jugak ;)

kakyong said...

hada,
tu la ramai yg komplen.. tp kakyong suka blogspot sbb boleh nak 'make-up' blog.. kalo wordpress tu takat post n3 jer lah.. LOL!!

pija,
kakyong pun sayang pd blogspot.. kalo berduit nak gak ade domain sendiri.. tp may b in long term lah.. :D

nadiah,
buat jer satu a/c wordpress.. pastu guna feature import wordpress utk import n3 di blogspot.. n3 & komen2 sekali dia akan import..
sblm ni kakyong private kan jer blog wordpress tu..

cuba check sini.. http://ourtimes.wordpress.com/2008/05/08/import-blogger-into-wordpress/

MAMASYAZA said...

saya blom penah buat backup...nampaknye lepas ni kena buat la...incase apa2 terjadi kat blogspot

Yati said...

Kakyong, mungkin kalau dikurangkan sikit widget-widget yang ada ni, dapat meringankan loading blog akak ni. Pendapat Yati aje ye. Mungkin tak betul.
Kakyong sihat ke hari ni? ^_^

Sharini aka Ummi Khayra said...

kak yong,

okeh.. boleh la bersiaran ni wordpress... tak gitu... :) nasib kak yong ada blog bekap... :)

kakyong said...

su @ mamasyaza,
elok buat backup su.. just amik langkah berjaga2.. :)

yati,
template kakyong ni dah byk sgt di'customize'.. xde masa nak semak betul2 kod template & buang sampah2.. la ni memang tak sempat nak buat mentenen blog.. kalo dpt jawab komen & buat n3 2,3 hari sekali tu dah kira bagus sgt2... :D

nini,
ok.. hopefully mbantu mereka yg tak dpt buka blogspot ni..

ummuabdullahsyaakir said...

SESI MENINGGALKAN JEJAK ^_^

oho jadi kak yong ada 2blog yea?Harus saya singgah tu ^_^

kakyong said...

UAS,
blog backup jer tu.. semua n3 di blogspot kakyong import ke wordpress.. just in case kot2 blogspot kakyong ni kena hijack ker... hihiii

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .