Thursday, February 10, 2011

Home » » Jawapan : Uji minda di hari ahad - 6 Februari 2011

Jawapan : Uji minda di hari ahad - 6 Februari 2011

Salam bahagia,


okeh.. mai tengok jawapan untuk Uji minda di hari ahad - 6 Februari 2011


Ibu nak ucapkan terima kasih pada kawan2 yang sudi join ujiminda ni.. Sila tengok jawapan ni ya kawan-kawan...  ada yang dapat betul semua... ??!!


No1 : Mangkuk susu getah .. jarang orang sebut 'cawan susu getah'.. tapi ibu terima 2-2 jawapan.. 'bekas susu getah' pun boleh la jugak diterima..  

No2 : Seruling yer.. rasanya yang ini takde sorang pun dapat jawab dengan betul.. hehehheehhh.. actually ade gambor yang ade nampak sipi2 lubang seruling tu.. tapi sajer nak mendera.. akakakka (gelak jahat..).. yang tengah main seruling dalam gambor jawapan tu adalah bapa kepada Haris & Aidil... actually seruling tu memang dia yang empunya pun.. gambor tu kidnap dari FB nya.. m


Siapakah Haris & Aidil? <<< soalan bonus untuk peserta 


No3 : Pokok di balik pokok sawit adalah pokok durian yer kawan2.. ade sebut dalam n3 kesah balik Kampung 40 Rantai... btw, n3 tu pun UP selepas uji minda tamat... 


No4 : Tanah Perkuburan Islam Kg 40 Rantai.. Rantai ya kawan-kawan, bukan Ranti... susah juga nak baca jawi kan... 

No5 : Pisau toreh getah... tak pernah lagi dengor orang sebut sabit toreh getah... ekekkeke...  tapi semua jawapan yang menjurus ke arah pisau toreh getah, semua di terima.. janji ade sebut toreh getah.. mujur tak takde yang jawab @ sebut sabit rumput.. 


Jom tengok sapa yang jawab dengan betul..

Bil
Nama
Jawapan betul
1
3
2
4
3
3
4
3
5
3
6
Siti darna
4
7
2
8
3
9
3
10
4
11
3
12
4

Takde yang menjawab dengan 100% betul.. maka ibu tambah soalan bonus..Soalan bonus.. : untuk peserta2 yang 12 orang ni.. dibuka sehingga jam 8 pagi esok hari..

Siapakah Haris & Aidil? Apa hubungan bapa budak berdua ni dengan kakyong?
kalo tau nama bapa budak ni, dapat extra point... Yang biasa terjah blog ibu ni mesti tau punya... yang bukan peserta, dok diam2 no... bior depa cari jawapan sendiri...p/s

Tolong ibu VOTE untuk Anis...

memula LIKE Yanmionline FB

pastu klik gambor Anis.. klik banner bawah ni..


jangan lupa gambor Anis tu.. tengok betul2.. jangan salah klik gambor pulak.. 
& jangan lupa tinggalkan komen selepas dah LIKE.. 
senang ibu nak jejak kome semulasalam kasih sayang,
.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .