Thursday, February 18, 2010

Home » , » Musim panas ni memang sedap berendam

Musim panas ni memang sedap berendam

salam ceria buat semua kawan ibu...


sekarang ni memang panas kan..kering & teriknya terasa tahap gaban... sajer lah n3 ni ibu tepekkan foto masa kami g berkelah di air terjun intake, Ulu Kinta 14 Feb 2010.

Air terjun ni memang letaknya berdekatan dengan empangan sultan azlan shah... *orang Ipoh.. air paip yang kome minum tu datang dari empangan ni yer...* even sebahagian air empangan ni memang di alirkan ke kawasan air terjun intake.





dan air terjun ni airnya menghilir dan membentuk sungai kinta...





next, layan jer la yer.. foto2 anak2 & sedara mara berendam... hahaha... foto ibu takde aaa... sebab ibu tak berendam ., jadi tukang amik gambor jer... tapi hajat tu nak datang lagi.. ibu pulak nak berendam..

























kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

15 kawan ibu yang hebat:

♥cybermummy♥ said...

memang seronok kalau dapat berendam waktu musim panas macam sekarang ni . Tapi kat s'por tak de air terjun . air terjun buatan manusia ada tapi tak leh berendam sebab ia kat dalam Taman burung :D So kalau nak berendam jugak kena lah berendam kat dalam kolam renang tapi tak best langsung sebab air nya ada chlorine tak natural macam air terjun yg kak yong pegi. huhuhu

Rozy said...

kak yong,
dulu intake tu laa tempat rozy dengan kawan gunung starting naik trans titiwangsa sebelum kawasan tu dijadikan empangan ...kenangan huhuuhuhu

chem said...

salam.. kakyong
seronoknye, meriah anak main air klu lah chem kat situ tak balik jawab nye,dekat ker dng rumah kak yong ? mana tahu sesat kat sana bole singgah umah kak yong,hehehehehe

temp. housewife said...

kat sini akhir2 ni 97% humidity. dah rasa mcm kat Msia pulak. Kami mandi sampai 3x sehari. org2 Kiwi dok complain sampai masuk kat talk show TVNZ.

nza said...

sronok tu musim panas dpt berendam kt dlm air.....

Yan said...

same ngan yan kak... cari port berendam gak cuti2 musim panas nih... smpai rentung haaa...

Suhana Shahril said...

waahh..best nyer..takleh jadi ni..kakyong dah buat entri mandi sungai..nanti nak buat jgklah sbb ana pun p mandi sg gak..lata bukit hijau..kehkeh..ana sokong kalo kakyong nak buat lagi contest main air..ana nak masuk sbb br ada gambar anak2 main air..ahaks!

Zuhaini said...

bestnya berendam! :)

AISYAH HANI said...

memang best kakyong kalau dapat berendam.. saya pun baru balik dari berendam kat Ulu Chepor hujung minggu lepas. Tak tahu lak kat Ulu Kinta ade ayor terojon. Next time boleh gi sana pulak la...

MAMASYAZA said...

memang best kalo dpt berendam lelama camni...biar sampai kecut satu badan dibuatnya..tambah2 dlm cuaca panas cam sekrg ni...

Nadiah Sidek said...

huwaaaa....kakyong dah buat nadiah rindu nak gi sungai...

Momma Mia said...

bestnya kak yong dapat berendam...
mesti sejuk2 jer kan...
ni yg terasa sangat nk g sungai nih.... huhu

kakyong said...

shikeen,
owhh, kat s'pore xde air terjun yer... meh la dtg cuti2 ke mesia.. sure byk pilihan air terjun dr johor sampai le ke perlis... ;)


rozy,
tak tau pun intake tu port utk org panjat gunung... mesti byk memori..


chem,
jemput le dtg rumah.. asal tak kesah dgn rumah yg ala2 tongkang pecah.. dipersilakan ajer.. nak ke air terjun ulu chepor pun boleh, air terjun intake pun boleh...

kakyong said...

adeh deh.. dah jwp komen pjg2 tup tup hilang pulak... uwaaaa... ni yg nak nangis ni...

ummuabdullahsyaakir said...

Sedapnya dapat berendam bila panas2 macam tu.Emm kat Mesir ni kalau musim panas rasa macam tak nak kelaur dari air sebab panas sangat.

Rasa bahagia kalau tengok anak2 happy n seronk macamni kan kak?

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .