Thursday, February 11, 2010

Home » , » kerja cross-stitch lagi..

kerja cross-stitch lagi..

Salam ceria buat semua,

hari ni n3 ibu cuma nak tepek foto2 kerja cross-stitch yang dah disiap & sedang dalam proses. Sebelum ibu terlupa, ibu nak ucapkan selamat bercuti panjang untuk semua. dan jangan lupa yer.. tolong war-warkan (kalo sudi le) promosi kedai ibu pada kawan2 kalian. :D



~ ini utk Isabelle.. dah sampai pun pada tuannyer.. ibu gembira bila dapat good remark from her (via email).. ~



~ ini untuk giveaway Catatan Ibu 2010, once dah tahu pemenang (3 poin yg paling tinggi), baru ibu stitch & completekan.. 3-3 dapat patern yang sama ~


~ini untuk makngah miela ~


~ untuk Mommy Lyna - pemenang contest Ramadhan Syawal 2009 yg lepas.. huhuuu.. lembapkan ibu.. untuk Fizah tak complete lagi.. tapi design yg sama juga ~




~ ini yang sedang WIP, hopefully dapat disiapkan secepatnya... ;) ~



sekian, terima kasih & selamat berhujung minggu dan bercuti panjang.










kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

14 kawan ibu yang hebat:

Suhana Shahril said...

ish..ish..rajinnyer kakyong..cumel dan kiut hasil kerja kakyong nih.Teruskan usahamu!

chem said...

cantik lah kak yong .... klu chem yg buat jawab setahun pun tak siap ,, heheheheh

♥cybermummy♥ said...

uisshh !! rajin nya kak yong . tu keje halus. shikeen tak de kesabaran nak buat . kalau tenung lama2 mata leh jadi kelabu dan berpinar2 . muahahha

Yati said...

Wah kakyong, giat menjahit nampaknya, Chaiyok! Chaiyok! :D

kakyong said...

suhana,
actually sedang belajar utk mengurus masa dgn lebih baik.. bila lebih byk nak buat., so lebih ler kena usaha.. ;)


chem,
alah tu paten kecik2 jer chem.. kalo anak2 tak ganggu & tak buat kerja lain... 3-4 jam boleh siap.. tapi byk gangguan.. kdg2 nak siapkan 1 pun amik masa 2-3 hari... heheh...


shikeen,
kakyong ni rabun jauh.. so kalo nak stitch memang tak pakai spec.. kalo pakai spec.. alamat berayer mata jer la...


Yati,
projek kecil2an.. tak mcm yati.. projek SAL... heeee... :D

Nadiah Sidek said...

pandainya kakyong buat nama tu. nadiah tak reti la. reti ikut pattern je

Ummi Salsabila said...

kak yong mmg tgn senila..cantik.:)

zainura66 said...

Assalamualaikum,

Kak Yong ambillah bunga-bunga herba, buahan atau bunga orkid liar untuk cross-stitch... bagi satu kelainan sikit. Banyak contoh di weblog ;

http://wannura.wordpress.com/

Salam ceria selalu.

kakyong said...

nadiah,
hurf tu buat guna caption maker... heheee... la ni mcm2 leh cari dlm internet.. software free utk convert foto ke cross-stitch patern pun ade.. ;)
tp kakyong tak pernah try lagi.. ingat nak stitch foto anak2...


US,
seni apa.. keras tgn ade lah.. US pun boleh buat.. :D


zainura66,
owghh.. i luv the ideas.. nanti kakyong g jengah.. kena edit dulu foto2 tu supaya lebih sharp.. then baru cantik bila convert ke patern cross-stitch.. :D

s.c.h.u.l.t said...

niceeeeeeeeeeee. cantik sangat :)

sya said...

cantiknya kak yong... boleh diframekan, dan gantung kat dinding, kan?
tulisan nama tu nampak cantik lah...

kakyong said...

s.c.h.u.l.t.
terima kasih ya dik kerna sudi jengah blog kakyong... :D


sya,
patern yg kakyong buat tu kecik jer. sesuai utk bookmark.. kalo nak tempah, email jer lah.. boleh bincang nak yg camaner... nak convert foto darwisi & stitch pun boleh ;)

nza said...

mmg brseni n kreatif...

Mama Zharfan said...

tq yer kak yong :)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .