Thursday, February 4, 2010

Home » , , » Pija & hasil kutipan Projek Mega Care for kakyong

Pija & hasil kutipan Projek Mega Care for kakyong

Salam buat semua

Mungkin ada yang belum tahu ataupun telah terlepas n3 yang ibu buat tentang Projek Mega untuk ibu yang telah diinisiatifkan oleh Pija.

Jadi, ingin ibu maklumkan di sini.. bahawasanya pija telah pun membuat interbank transfer dari a/c beliau ke akaun bank ibu pada bulan Dec 2009., jumlah kutipan yang ibu terima adalah RM1,170.

Pija juga telah forwardkan kepada ibu semua email2 yang berkaitan dengan projek ini. Ya, terima kasih kepada semua kawan2, sama ada ibu kenal @ yang belum kenal @ yang baru ibu kenal, yang telah bermurah hati untuk menyumbang atau dengan kata lain "terima kasih kerana SAYANGkan ibu @ kakyong". ;( *secara sedarnya ibu tahu siapa2 yang telah menyumbang * Semoga Allah permudahkan urusan kalian, juga dimurahkan rezeki.


Apa dah jadi dengan kutipan tersebut :


  • Ibu telah gunakan RM150 untuk membayar bil streamyx yang tertunggak
  • Ibu telah gunakan RM225 untuk membeli CD @ lampin moden untuk anak2..
  • Selebihnya masih ada dalam simpanan ibu & telah ibu gunakan sebagai modal untuk ibu berniaga kain lampin moden secara online. sila lah jengah ke kakyong's shoppe


Ibu harap dengan n3 ini TIADA lagi pihak yang tertanya2 atau bersangaka2 .. apa kah telah jadi dengan wang yang telah disumbangkan untuk Projek Mega Care for Kakyong.



dan dikesempatan ini juga, meh kita sama2 doakan semoga pija selamat bersalin. Pija la ni ade di Jerteh.. rasanya seminggu dua ni Pija dok mentioned akan perasaan takut nak bersalin.. walaupun ini adalah kali ke 5 Pija akan bersalin.



akhir kata... jemputlah singgah & war2 kedai kakyong kepada kawan2 yer.. yang baru nak berjinak2 dengan CD (cloth diaper), sila lah email kakyong72@gmail.com or ym : kakyong72. Ibu sedia melayan setiap pertanyaan, walaupun tidak membeli @ membuat tempahan. Tapi kalo ada yang ingin membeli lampin kain juga cross-stitch bookmark, sila lah ke kedai ibu ya http://kakyongshoppe.wordpress.com.

~aliya bergaya dgn CD babyland printed spongebob.. baju tu juga tajaan dari Singapura~


p/s :
ibu sebenarnya kecut perut bila ibu mula nak jual CD online.. bukan sedikit modalnya.. memang seronok bila ade yang membeli.. Alhamdulillah.. tapi bila ade yang batalkan order.. menitis juga airmata (orang baru nak meniaga, mcm ni lah emo terlebih sikit.. :D.) tapi ibu anggap itu sebagai new lesson yang akan mematangkan ibu dalam urusan meniaga ni.Mana ade orang yang baru meniaga tetiba dpt order riban-riban kan... :D



kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

19 kawan ibu yang hebat:

temp. housewife said...

sabar ye k. Yong. Adat berniaga mcm tula. sy pun pernah juga berniaga sikit2 dulu tapi bukan online la.

Zuhaini said...

aiseh.. saya rasa saya dah tertinggal keretapi la..

anyway, banyakkan bersabar ya kak yong.. saya part2 niaga ni mmg lemah sket.. tak reti sangat.. :)

anyway, semoga sukses selalu! amin..

Ummu Syahid said...

Semoga Kak Yong berjaya dengan bisnes baru... Amin.....

yatie chomeyl said...

xpe, kyong mula2 mmg camtu.nanti bisnes dah maju..wahh mesti seronok.

Nadiah Sidek said...

go kakyong go! moga bisnes kakyong maju. nadiah teringin gak nak buat bisnes tapi entah bila la :p

ibu_arifa said...

sabar yer kak Yong..adat org berniaga kot gitu.

NORHAYATI BERAHIM said...

Kak yong adat berniaga macam tulah, ada pulak tu da beli return balik, suka akak tg CD tu, nak order tapi Qaisara da besar..
CD tu ada sizekan yong nanti akak tanya sesiapa yang mahukannya..

kakyong said...

salam,

1st nak jwb @ clarify msg dr kakyati NB di kotak sembang.

Actually kakyong UP kan n3 ni sbb ade yg query kot2 Pija tak sampaikan sumbangan itu pada kakyong.. sian kat makbuyung tu, dah le tgh dok ngeri2 menanti saat2 nak bersalin..

kakyong hrp sgt2 lepas ni xde la yg pertikaikan lagi isu ni. kakyong ta

kakyong said...

2ndly,
hihiii.. meminjam ayat seseorang..meniaga online terutama jual CD ni memang 1 pelaburan berani mati.. Insya Allah, pasni nak spend masa lebih sikit utk promosi.. actually ade juga yg terjual offline.. sekitar kwsn tmn ni, ramai ibu2 muda..

emo tu kejap jer.. :D
terapikan diri dgn mbuat cross-stitch..

kakyati,
CD tu one-size, ade button yg boleh adjust saiz jd S, M @ L.

pada yg lain,
mekasih yer atas kata2 semangat.. Insya Allah, u all juga, semoga sukses dlm apa jua urusan..

atty's said...

ramai yang sayangkan kakyong..

mama_umar said...

hai kak yong,selamat berniage on9 k,anggapla setiap customer yg deal dgn kite tu new lesson utk kite,gudluck!

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Ibu..

Coz we LOVE ibu.

Semoga segala urusan ibu dipermudahkan.

chempaka said...

salam,
kaka yong sabar ya kak... chem doakan semoga akak berjaya amin ..

Ani_Za said...

gud luck k.yong...

sya said...

chaiyok kak yong!
tak apa, berniaga kan, ada turun naik.. moga kedai online kak yong dapat sambutan.. :)

Yati said...

Betul cakap atty kat atas, ramai yang sayangkan kakyong. Bertuah kakyong ada kawan yang membantu bila susah. Semoga kakyong berjaya dengan bisnes cross stitch dan CD tu! :D

ummuabdullahsyaakir said...

maaf kayong,baru tau maslh kak yong tak berblog 3bln dlu...eem Alhmdulillah Allah dh mudahkn urusn n murahkn rezeki akk.

kakyong said...

UAS,
aini pun sama kan.. ade sebab lama tak berblog..
Insya Allah, Kalo dah ditentukan rezeki, tak ke mana.. harus berusaha kan...

Yati,
thanks for the wishes.. kenapa ya kakyong terlepas pandang nak balas komen ni...

Sya/Ani_Za/LOL/chem/kakty/mama_umar
Terima kasih...

ummu uswah said...

buku brian tracy keluaran pts tu bagus untuk mengenal psikology pembeli kak yong. ana dah baca dah, best !

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .