Tuesday, February 9, 2010

Home » , » Pija sudah selamat bersalin

Pija sudah selamat bersalin

Salam ceria buat semua,


Sukacita dimaklumkan, Pija @ Sitisifir10, telah pun selamat bersalin pada tengahari 8 Februari 2010. Bayi lelaki seberat 3.3 kg, di hospital Pasir Puteh secara normal.

Sehingga n3 ini ditaip, hanya maklumat ini sahaja yang ibu terima. Pagi tadi, lebih kurang 9 pagi ibu sms, katanya baru nak masuk labour room "untuk percubaan kali ke-4".


Bila dapat mesej macam tu, ibu pulak jadi ngeri.. kalo sampai 4 kali masuk labour room...boleh tahan besor juga baby pija,,,.. jenuh gamaknyer membawa perut. Yer lah, Pija ni bukannyer besor maner pun. Tinggi sikit jer dari ibu, kecil comel jer orangnyer. Ibu dulu bawa 3 kg pun rasa macam perut dah nak terjatuh, asyik kena ampu jer.








kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

AshAnas said...

alhamdulillah kak pija dh selamat bersalin... mesti baby ni semulia hati ibu dia kan...

nadnye said...

dah bersalin juga akhirnya.. beso tu 3.3kg tapi anak lelaki mmg beso skit

Nadiah Sidek said...

alhamdulillah besalin dah kak pija. tak sabar lak nk tnggu entry kak pija psl kelahiran si kecik ni. hehe..

♥cybermummy♥ said...

Alhamdulilah , pija dah selamat bersalin.Besar gak kalau dah 3.3 kg . anak shikeen yg ppuan dulu lahir 3.6 kg . bawak badan macam rasa bawak batu.berat ooo ... huhuhu

Suhana Shahril said...

Aiyok..besar aa..ana yg anak2 hanya seberat 2kg pon x mampu nak meneran kuar...pasni rindu la nak baca bebelan dia sekejap..hehe..

chempaka said...

Alhamdulilah pija dah bersalin .. lepas ne giliran chem pulak .. huhuuuu takut nye

Ummu Syahid said...

Alhamdulillah..dah selamat tak lama lagi giliran saya pulak... ngerinye... doakan keselamatan saya yek.....

kakyong said...

shira,
dah tentu lah kan.. doa2 semoga jadi anak yg baik hati spt ibunya juga

nadnye,
kakyong masa pregnant fikri 2.75 kg jer.. tp anis & aliya 3 kg.. so xleh nak ckp anak lelaki besor @ anak prmpn kecik... :)

nadiah,
xper.. sabar jer menanti.. pija sure update blog punya.. bbrp hari dia di wad pun, seme sch n3 dia kuor...

shikeen,
3.6 kg??!! wahhh.. tu pasal lah kena c-sec.. teringat masa sembang2 dgn neighbour, sepupu dia anak 3.8 kg.. doktor suruh bersalin normal.. waaahhh koyak rabak ler... bengap punya doktor..


ana,
dont worry.. pija will still online,... ;)
cuma dia mungkin tak blogwalking.. tp n3 dia tetap akan UP.. percaya lah...


Chem,
bila due???

ummu syahid pun??!!

nza said...

tahniah utk pija n family.

ummu_abdullah said...

alhamdulillah... Moga semuanya sihat... =)

ummuabdullahsyaakir said...

Alhamdulillah kak siti sifir aka kak pija dah
selamat bersalin..selamat menjalalni tempoh
berpantang yea.


P/s:walaupun tak kenali kak pija,tapi adanya
blog dah buat 1 jalinan ukhwah sesama blogger
terjalin ^_^

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .