Sunday, February 7, 2010

Home » , » Baru belajar menjual CD @ lampin moden

Baru belajar menjual CD @ lampin moden

ENTRI SUPER-MELEKAT 


Salam buat semua kawan ibu & juga pengunjung Catatan Ibu..

Jemputlah jengah kedai ibu --> kakyong's shoppe. Ibu baru jer belajor nak menjual CD (cloth diaper) @ lampin moden. harap2 ade lah yang sudi menyokong usaha ibu ni.

Kalo ada kawan2 atau sedara-mara kawan2 ibu yang sedang tercari2 lampin moden.. sudi2 lah mencadangkan kakyong's shoppe. :D





~sila lah klik gambar untuk ke kakyong's shoppe~




Memandangkan ibu tak reti @ mungkin sebab template-wordpress-free maka tak leh nak letak form pesanan di kakyong's shoppe. maka ibu 'tumpang-letak' borang pesanan kakyong's shoppe di Catatan Ibu. Boleh scroll sehingga habis n3.. btw, ibu terima juga pesanan yang dibuat melalui email.







Sudi2 kan lah yer.. selain lampin moden, cross-stitch bookmark juga masih dalam proses pembikinan. Jadi stok cross-stitch bookmark baru ade 1 (satu) ajer. ;)


Sekian, terima kasih.


NOTE : n3 posted on 28 Jan 2010, 2.37 pm



kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

17 kawan ibu yang hebat:

Rozy said...

all the best kak yong!!
ring sling tu kak yong jahit sendiri ker?

♥ Ummi Hanie ♥ said...

selamat maju jaya

Zuhaini said...

wah.. bestnya.. good luck ya! :)

Suhana Shahril said...

bagus lah kak yong...dah menanam minat utk berniaga pula...caiyok!

nza said...

moga bisnes kakyong akn maju n brtambah maju...amin.

Gaban said...

Salam Kak Yong..

Tahniah!!! Bestkan ada kedai sendiri..Selamat maju jaya...

kakyong said...

Rozy,
xde mesin jahit lagi.. kalo ada memang nak cuba jahit sendiri.. yg tu beli dari Acheh.. heheh.. xdelah p sana, tp order dr sedara jiran sebelah rumah.. tp rasanya x order dah kot dr sana.. mahal pulak kos pos nyer..


ummihanie,
Insya Allah, terima kasih.. ummihanie pun bakal buka kedai online lagi kan... ;) wish u all the best too!!


suhana,
baru belajar2.. kedai online dah lama ada, cuma tidak dimanafaatkan sepenuhnya... dok sibuk dgn hal lain, lagipun baru skrg ni ade modal sikit...


kak nza,
Insya Allah, semoga berkat & makbul lah doa kak tu.. ;))


cik puan gaban,
terima kasih.. best bila ade brg yg nak dijual... ;)

Nadiah Sidek said...

moga bisnes kakyong maju! ;)

♥♥syahadah♥♥ said...

CD tu..tggu anak ke 3 la baru beli..tp saya akn beli kat kakyong ok..kak yong gud luck yaa

Anne said...

all the best untuk usaha kak yong..

temp. housewife said...

rajin K.Yong tambah pendapatan.

Normaliza said...

Wah..hebat kak yong. Moga bisnes bertambah 'kencang' :)

chem said...

salam,
kak yong semoga semakin maju dlm apa jua bidang yg kak yong ceburi amin.....

nadnye said...

rajin Kak Yong, macam2 buat nak tambah pendapatan..keep it up yea..

kakyong said...

nadiah/Anne/chem,
thanks...

Syahadah,
Insya Allah.. bila ler agaknyer tu yer... xper jln slow2.. ;)

adyani/nadnye,
hutang byk.. :D kena lah usaha juga cari pendapatan.. semoga Allah murahkan rezeki..

normaliza,
baru bermula ni.. byk ranjau yg perlu ditempoh.. mungkin amik masa lah kot utk 'KENCANG'.. semoga masin lah doa normaliza ni... :)

ummuabdullahsyaakir said...

Alhmdulillah tumpang seronk kak yong dh mula

nak berjinak2 dgn bisnes online.Bukan senang

nak buat klu yg xde kemahiran dlm bisnes n yg

betul2 cekal je.

Saya dh lma berkenan dgn CD,cuma masalh

kewangan je yg menghantui ku,huhu.Insya Allah

klu ada rezeki blh oder apa2 dgn kak yong pas

ni.

kakyong said...

UAS,
tumpu pada pengajian dulu.. Insya Allah, kalo berkenan boleh bayar ansuran.. kita bukannye baru kenal... ;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .