Sunday, February 21, 2010

Home » » apa yang ibu jahit ni

apa yang ibu jahit ni

Salam hari minggu semua,


Ayah sibuk tanya "ibu jahit apa ni? takde warna lain ker.. oren oren..."

fikri pun sama "apa yang ibu jahit ni?"

ada yang cuba nak teka ??!!! ;) *mak ngah miela sama sekali dilarang meneka :)) *

hint : walt disney cartoon character... foto dapat dari Pn Google... akhirnya di convert ke cross-sttich patern... :D










setelah 6 hari gigih menjahit.. ini ajer yang dapat disiapkan... 6 hari tapi spend masa baru 6 jam jer...










kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

16 kawan ibu yang hebat:

Yan said...

hehe x sabar nk tgk hasilnyer

kakyong... mnjawab soklan kyong kt blog kiter tu.. yer kak kite peknen.. 5buln

AshAnas said...

lion king ye kak?

MAMASYAZA said...

nak teka pun tak pasti apa cartoonnye...tp sronok bila tgk kak yong buat cross stich..sama sronok tgk yati buat cross stitch...best sgt..tak sabar2 nak lihat hasilnye...

idah said...

idah nak teka jugak...
pooh n friends..

Hanz said...

hu, bila tengok dari pelbagai sudut, macam2 gambar boleh nampak, sungguh mencabar minda..hemm hanz teka...disney princess..lebih spesifik...Rapunzel! betul x? hehehe...

♥cybermummy♥ said...

Kak yong ikin rasa yg kak yong jahit tu adalah cartoon character si Phoo bear kan :D

♥cybermummy♥ said...

Alamak!! salah spell pulak ,should be " Winnie the Pooh "
adess!!!

Fid said...

wahh kak yong!!!

anak saya plak asyik bebel..hari2 mommy jahit! tak siap2 ka?hahaha

Nadiah Sidek said...

kakyong..nnt buat la tutorial cmne nk convert gambar ke crosstitch pattern. tak tahu pun blh. yg nadiah jahit sblm ni beli yg dh ada siap design. yg tu pattern terhad, tak byk pilihan yg berkenan di hati

Suhana Shahril said...

Ana try teka..Garfield! Tul ke?eh..garfield tu katun walt disney ker?kehkeh..lama la tak tengok katun

Yati said...

Ha ah, nampak macam Pooh. Tak pun, beauty and the beast kot. :)

temp. housewife said...

rasanya mcm Pooh kot. sbb ada warna kuning dgn merah tu.

nadnye said...

winnie the pooh.. tak pun lion king.. main hentam jea nie:P

kakyong said...

wah..ade juga tekaan yg mengena ni...

tunggu kan kemuculan kali ke2 hjg minggu ni... :D

Normaliza said...

Wah..pasni boleh saya order kat kak yong ek..hehe! Tu macam beauty & the beast aje..

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe cuba teka juga,mcm garfield je

Kak yong,mmg org yg sbar je blh buat keja mengait ni..berseni sngguh

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .