Tuesday, January 27, 2009

Home » » 035 Macam-macam nak tulis

035 Macam-macam nak tulis

Semalam lagi plan nak update catatan di blog tapi lepas maghrib semalam rasa macam nak demam ajer. Jadi berehat jer ler, konon-konon nak berehat tapi anak-anak (si fikri & anis) plak dok kaco. Depa naik katil main lompat-lompat pulak. Eiii, kalo ibu tak sihat & nak berehat memang susah sket ler, ade jer depa ni nak nyempit dengan ibu. Mujur le lepaih tu ayahnyer tolong bawak kuor anak-anak, dapat ler ibu berehat. Ingatkan nak baring kejap, sudahnya tertidor sampe pagi, sedor-sedor dah subuh.

Pepagi ni suami teman coti lagi, tapi kol 10 pagi dia g Karai dengan jiran sebelah (jiran corner lot). Jiran sebelah kami ni Cina muslim. Wife dia orang Sumatera, dekat-dekat dengan Medan, ntah apa nama tempat tu, tempat pun dah lupa. Yang teman ingat arwah atok Daud teman (belah mak) pun orang Sumatera juga, Batu Bara nama tempatnyer.. ish melalut citer pasal arwah atok pulak. Kata suami g Karai nak tengok ayam hutan. Ade suami citer yang jiran sebelah ni dah ade 3 ekor ayam hutan, tu ler dah 2,3 minggu ni kalo sesubuh hari tu dengor ayam berkokok, rupernya ayam rumah sebelah.

Awal pagi semalam ade teman siapkan slide gambor, guna software kat PYzam.com. Hasilnya mcam kureng kualiti sket daripada slide.com. Memandangkan teman dah siapkan. Jadi teman tampalkan jer la kat sini. Asal dapat tengok foto-fotonyer, jadi lah.

Slideshow
sebahagian foto semasa kenduri kat Chemor

Plan nyer nak catat macam-macam kat sini pagi ni. Tapi anak-anak dah jaga, so kena lah uruskan depa dulu. Nak bagi mandi, makan, kang dah settle semua, boley lah kot sambung lagi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Quotes Pictures, Images and Photos Update 5.45pm 27/01/2009

Hari sabtu lepas kami sebetulnya mendapat jemputan walimah. X-staff teman, Erma, semasa teman buka ofis consultation dulu. Pasangan nyer tak silap orang perak juga, lawyer. Seperti biasa, kalo hari sabtu selalunya suami teman balik nyer lewat. Pagi tu dia dah tepon katanya Insya Allah balik awal, tapi tunggu punya tunggu, pukul 3 petang baru sampai rumah. Kata suami, dah nak tengahari ramai pulak orang datang order santan, kalo tak dilayan, orang kampung sendiri. Nak diapekan lagi, dah memang gitu adat meniaga. Sudahnya tak kesampaian le hajat teman nak nengok Akauntan bersanding dengan Lawyer. Huhu... Ikut hati memang nak pergi juger, tapi tengok suami letih benor, yer ler dia start niaga awal 5 pagi tadi, anak-anak pulak pukul 3 ptg tu tengah tido. Jadi terpaksa ler sms kat pengantin, minta maaf tak dapat hadir. Awal-awal pun teman dah kabo, tak pasti dapat datang @ tidak. Memang selalu jadi macam ni, walhal memenuhi jemputan walimah tu wajib, tapi nak buat camaner yer.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

3 kawan ibu yang hebat:

Muhammad Azli Shukri said...

saya kagumlah dengan ibu..cantik dan kreatif blog ni..

Dr. Abdul Wahab Arbain said...

Salam KakYong,
Kenapalah tunjuk gambar makanan yang sedap-sedap tu, lapar saya dibuatnya..
Ayam utan? Kalau ada lebih, saya nak beli. Nak sangat-sangat.. nak bela dan biakkan..

kakyong said...

sedara Azli,
terimakasih ler for the compliment.. kreatif tampal, budak sekolah pun pandai buat.. hihi

Ayahnde Pengasas,
bab ayam utan tu, nanti ler, sebab suami pun dah mcm ade minat.. kena order dulu... td pun jiran beli 5 ekor RM45. kecik jer ayam utan tu besor tapak tgn jer kata suami.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .