Sunday, January 18, 2009

Home » » 028 Tak sempat juger

028 Tak sempat juger

From My neighbourhood

Dari jumaat petang nak update blog, tapi ade ajer kojer rumah dan urusan anak-anak yang perlu didahulukan. Teman pun musykil juger yer, camaner le gamaknyer blogger-blogger yang meng'update' blog setiap hari. Lebih lagi yang bekerja, bila masa depa buat semua hal tu yer.. maksud teman ni - ladies blogger. Tapi teman memang kagum ler dengan ladies yang kat luar sane yang ligat dengan memacam aktiviti dan boleh nulih blog dengan lontaran idea dan jalan cerita yang menarik.

Lewat petang semalam, teman dok 'browsing' mencari peta.. sempat le juger masukkan peta Ipoh dalam blog teman. Baru tahu benornya yang map dalam googles maps tu boleh kita pinda-pinda. Tapi penin juger le kepala teman, almaklum ler pelajaran baru.

Insya Allah lepas ni teman nak google peta Kuala Terengganu pulak.. hihi. Cari peta Ganu bukan sebab PR memang semalam, tapi ade ler projek sikit untuk entri blog yang akan datang. Bukan peta bandar KT yang teman berhajatkan sangat, tapi peta kampung di seberang penambang.. peta Kampung seberang Takir. Citer pasal Ganu ni, rindu plak kat kepok lekor.. tapi yang lebih teman rindu adalah tapai ubi kayu goreng. Huhu.. lama benor dah.. dah lebih 20 tahun.. nanti le teman 'kesahkan' dalam entri yang akan datang. Walau apa pun, tahniah untuk PR. Semoga amanah yang diberi idak ler disia-siakan.

Memang takdan nak nulih pepanjang. Anak-anak dah melambai-lambai..

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .