Saturday, March 6, 2010

Home » » Streamyx sudah okay.. akan bersiaran seperti biasa

Streamyx sudah okay.. akan bersiaran seperti biasa

Salam buat semua..

hari ni ibu tak lah ceria mana.. tapi okay lah kan setelah 10 hari tanpa line telefon & streamyx.. akhirnya dapat juga bersiaran semula.

Banyak yang tak miss bila tak dapat online.. dan order dari kakyong's shoppe juga lewat baru ibu dapat memberi maklum balas.. ni lah risiko bila berniaga online.. bila ada masalah dgn line.

Ibu pun takde lah nak komplen apa2 dah.. cukup lah 10 hari ibu 'hangat' hati dengan staff Telekom.. (mungkin ada yang dah baca status FB ibu).. mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ini. :|

Dalam tempoh 10 hari tu, ada lah juga ibu terpikir nak POTONG streamyx & guna broadband (BB). tapi bila mengenangkan kemampuan ibu belum lagi menjangkau ke tahap yang membolehkan ibu untuk service bil BB.. maka, jadilah ia sekadar angan-angan semata.. :D

Apa2 pun, selama setahun 2 bulan menggunakan line streamyx, ini lah pertama kali line 'mati' lebih daripada 1 minggu.. selalunya beberapa jam sahaja.

Insya Allah, ibu akan updatekan n3 macam biasa. tapi hari ni banyak perkara yang perlu nak semak dulu.. terutama email gmail yang dah melimpah ruah..


Selamat berhujung minggu buat semua.






kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

9 kawan ibu yang hebat:

♥cybermummy♥ said...

yeahh!! akhirnya kak yong bersiaran semula:D

nza said...

Alhamdulillah...boleh la beblog cam slalu...
Broadbnd ko la kakyong....line slow sgt, lbh baik stremix. cuma kalu nk kemana2 senang cz boleh digunakn xmana2 jerr....

temp. housewife said...

patutla sunyi sepi je K.Yong. welcome back. ;)

Suhana Shahril said...

Ana dah agak dah mesti psl line bila kakyong dah lama x bercerita. Tapi toksah kata la,kat perlis ni pun dlm minggu ni saja line streamix tak elok..kejap2 page not found..jenuh refresh..sabor ajerlah yer

Miela77 said...

ow..da ok eh..alamak sori smlm nyer sms iela x balas..kredit habis...lupa nak beli..maxisbb pun weng..weng gak da beb hari..kengkadang dc tetiba .. nak connect blk jenuh...huhuhu

Nadiah Sidek said...

slmt kembali berblog kakyong! ;)

MAMASYAZA said...

memang betul, kengkdg streamyx ada problem...tp tak selalu. kat umah pun penah jadik satu mlm tu, kita ni dah bersemangat nak tulis n3 tetiba line lak yg tak ok....cam hampeh aje...geram dibuatnye

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kak,mmg klu nak jadi blogger ni part line yg selalu jadi mslh.Idea nak tulis bkn main byk,tapi bl tgk line xberapa sgt tu buat mood jadi down..huhu

selmt berblog kmbali kak ^_^

kakyong said...

shikeen, kak nza, nuradyani,suhana,
miela, nadiah & UAS,
thanks semua..

tu lah kan.. x leh nak jangka.. kalo nak guna BB pun.. letih gak ehh nak servis bil nyer.. tak termampu lagi.. so bawa2 bersabor jer lah..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .