Friday, March 26, 2010

Home » » masih dalam 'pembinaan'

masih dalam 'pembinaan'

Salam buat semua,


Jika ada yang hadapi masalah untuk masuk ke blog ini pada hari ni 26 mar 2010, harap diampun.. sebab ada banyak custmization yang belum complete.

Baru jer semalam announce nak buat make-over.. ingatkan nak tunggu hujung minggu nih.. tapi sebab semangat tengah berKOBAR-KOBAr ni.. maka kerja2 lain ditangguhkan dahulu... dok ngadap kod html template jer... ada banyak nak kena buat ni...

  • nak tukor header baru (kena buat baru lerr..).. so header lama tu sementara jer untuk beberapa hari ni.
  • nak masukkan semula link kawan2.. *kwn2 yg rajin komen jer ibu masukkan sini, yg lain ibu simpan di kakyong's bloggerlist
  • nak check semula cara nak buat "READ MORE"...atau kena explore cara nak guna function 'insert jump-break' semasa nak buat n3
  • nak check balik cara nak masukkan favicon.. 
  • nak check semula untuk masukkan kod nuffnang utk 'ads between n3'.. jenuh dok cari tadi, tak jumpa lah pulak..
  • dan banyak lagi yang tidak terfikir lagi saat ini ... definitely MAKEOVER ni belum final lagi.. ;)

Hopefully blog ini sudah menjadi semakin RINGAN & mudah untuk di'LOADING'.. kalo ade sesapa yang masih bermasalah.. harap beritahu lah yer...








kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

♥cybermummy♥ said...

memang dah ringan sangat kak yong . Loading page pun tak sampai 30 saat :D

Ummu Ammar said...

Salam Kak yong..

Love your new look..saya setuju dgn cybermummy..loading pun cepat jer..

Izan Ishak said...

salam kak yong...
suka rumah baru kak yong ni.
nak loading pun laju je!

Nadiah Sidek said...

cepat betul kakyong ni. nadiah lama dh nk 'renovate' blog nadiah tp smpai skrg tak terbuat..heh. kakyong, takyah la letak read more tu...senang nak baca terus, takyah klik2 dh :D

kakyong said...

shikeen/ummu ammar/izan,
terima kasih.


nadiah,
angin @mood nak mengGODEK kod html ni tgh ada.. so proceed jer lah.. hihiii.. cuma smiley jer lah x customize lagi.. rasa x buat kot.., nanti jd berat pulak nak loading..

header tu rasa mcm kena tukor lagi.. buat tu sambil Aliya BF.. huhuuu.. cam tak puashati pulak.. pastu fikri tanya, kenapa kepala abg jer ada.. mana kaki abg... LOL...

MAMASYAZA said...

amboi kak yong, bertambah seri la nanti umah baru kak yong

nza said...

tgh brtukang la nie ye.....

Yan said...

wah byk duit kakyong wat renovation blog hehehehe

Suhana Shahril said...

wah..caiyok!caiyok kakyong!

nadnye said...

readmore sekarang dah simple Kak Yong.. Blogger in draft "Insert Jump Break" kat sebelah " Insert a video"
...okay jea nak masuk

ummuabdullahsyaakir said...

Alhamdulillah saya tak ada mslh nak loading kak yong...eem cantikkk...suka sgt warnanya lembut ^_^


Kak yong nak tanya boleh?Sya pernah nak cuba tukar tmplt guna xml punya code tapi tak boleh sbb pc saya tak de install aplikasi tu...eem apa maksudnya?Memang pc saya ni dah byk kali kena set up..tak tau apa installer yang suami dah buang.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .