Thursday, March 25, 2010

Home » » nak makeover blog Catatan Ibu

nak makeover blog Catatan Ibu

Salam ceria buat semua,

Ibu ni kan dah lama merancang nak tukor template blog ni.. dengan harapan bila dah tukor, bertambah "RINGAN" & mudah le kawan2 ibu nak masuk @ loading blog nih.


Ada la ibu jengah ke btemplate.com . Amik masa juga nak cari templates yang menepati citarasa ibu.

Ibu ade lah juga berkira2 @ berura2 nak TUTUP jer blog blogspot ni & maintain terus blog di wordpress. Tapi tu lah, bila mengenangkan di blogspot ni ibu leh dapat jana income dari Nuffnang.. *walaupun sedikit tapi tak lama lagi leh la ibu nak cash out.. tinggal bbrp ringgit jer lagi nak cukup RM100 * harus juga ibu berfikir berkali-kali.. sayang bangat sama ini blog..



Ni ibu dah try test a few templates.. kalian agak yang mana sesuai..? ;)


~greenleaf ~


~snails~


~whiteevident~


Ibu suka kalo blog ni nampak LUAS.. defintely warna putih combine with blue & a bit greeny..

or you all ade suggestion lain.... ? *tolong le jgn beri jawapan 'TAK KESAH'.. ;)*

definitely ibu akan customize template yang dicadangkan.. cuma sekarang ni nak mencari rangka tu lah... kalo ade yang sudi, meh la tolong share idea..









kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

12 kawan ibu yang hebat:

Suhana Shahril said...

Ana suka background putih, so boleh guna wording kaler apa pun, boleh match. Kalau ader kaler ijau macam daun pun cantik juga. Pastu gabung dengan warna bumi (asli).

AISYAH HANI said...

semoga kak yong berjumpa dengan template yang sesuai.. Tak sabar nak tunggu deko baru blog ni..

yatie chomeyl said...

i vote for snails ... cun
yatie pun suka bground putih & luas,leh tulis banyak2 hehe

nadnye said...

saya pun suka putih.. nak buat blogmake over tapi tak buat2 pun...nak buat contest punsama tak buat2... Kak Yong bole tolong buat make over...hehehe

saya suka whiteevident ari nie senang plak masuk

kakyong said...

testing..

knp tak leh nak sign-in ke blogger ni....

kakyong said...

ana,
putih tu bersih suci murni.. :D

aishah hani,
sabar lah menanti

yatie,
bila luas.. senang nak tepek foto besor2... mcm blog yatie.. puas mata memandang..

nadnye,
kakyong.. makeover blog nadnye... huuuhuuu, blog daku ni pun terkial2 cari masa nak buat.. tp sian kat kwn2, ramai yg dah komplen.. tu yg usaha gak cari masa.. xper nanti kita email2...

temp. housewife said...

I vote for the snail!

Nadiah Sidek said...

tak jelas sgt la gmbr tu kakyong. kalau dpt snap bwh dpd header, clear skit kot. tapi kalau tgk gitu, nmpk yg 1st lg menarik sbb ada pokok tu ;)

chem said...

salam, kak yong apa pun chem tetap sokong nak makeover tu cepatlah nanti chem dah cuti mak dah tak kasi tengok komputer lagi sebab dia suruh relex full time .. heheheheh

nza said...

kedgn berat gak time nk buka n kekdgn ok.....ttp oklh kalu nk brtukang...moga mkn senang nk terjah...

ummuabdullahsyaakir said...

Wahh cantiknya rumah baru kak yong.suka dgn warnanya...lembut.Pandai kak yong pilih.Rasanya yang sekrng ni dah sesuai.

Saya ada juga cuba nak edit2 templet sndri n pernah error...takut sgt.Nasib baik ada back up balik.Sejak tulah takut nak godek2 blog sndri..huhu

ummuabdullahsyaakir said...

oh ye kak,boleh takl kalau saya nak bagi cadngn?Blh tak kak yong buat tmpat komen dgn pop up window?Saya pun baru tau klu jenis mcmtu lgi mudah nak komen...eem apa pndapt kak yong?

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .