Sunday, March 29, 2009

Home » , » 077 my earth hour moment

077 my earth hour moment

Yes yes.. berkobar-kobar sungguh nak support earth hour..

apa jadi kat anak-anak?Melalak.. meraung.... !

.

.

.

.

.

anak jiran sebelah yang melalak ditambah suaranyer yang nyaring, berkali-kali cakap kat baba & ibu nya,, "bukak lah lampu.. takut.. gelap..."

.

.

.

.

.

salute kat jiran sebelah.. dia, wife dia & 2 anak-anak dara yang comel-comel tu... dok melepak di luar rumah.. tapi bertahan setengah jam jer... sebab anak sulong nya yang belum 4 tahun tu dok mintak buka lampu jer...

.

.

.

anak-anak daku...?!

.

.

hmmm, depa ketiduran.. kepenatan yang teramat... sebab petang tu, selepas asar, kami sekeluarga dan makbonda ke GreenTown Mall.. membeli belah di UO. Member's day, sekaligus membeli barang-barang keperluan yang ade diskaun... memang agak ramai juga orang petang tu.. Aliya pulak memula dah ketiduran dalam gendongan, tapi bila tengok orang ramai, bulat biji matanya.. terus tak tidur.. kami sampai rumah sebelum maghrib.

.

.

.

SInce anak-anak ketiduran, suami pulak kuor dengan jiran korner lot g masang tauk di lombong belakang.. jadi takde le adegan-adegan yang daku harap-harapkan... hhihiiii.. selamat.. so okay jer selama sejam tu... jengah-jengah juga rumah jiran-jiran kat lorong depan.. dalam rumah semua gelap, tapi 'on' lampu luor... good good, teman pun sama, padam seme suis2 yang patut.. on lampu kecik bilik utama sebab anak-anak tidur..

.

.

.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

6 kawan ibu yang hebat:

My-Hasla said...

sama lar kita semalam... support earth hour. kita pun switched off sume lampu... tapi tv on! Masing2 menghadap tv tgk af! :D

kakyong said...

salam kak Has...

huhuuu.. layan AF yer! rumah saya takde astro.. tv pun ala2 nak masuk muzium.. hihi

as long support, dgn creativiti tersendiri...

nadnye said...

Kami bukak tv tutup lampu.. ngelat betul..

kakyong said...

salam nadnye

alah most people also do the same.. hehehe..

Rai said...

hehe..kami sekeluarga buat tatau je.. jahat sungguh..haha..

kes satu hari nengok cd drama jepun.. lansung tak nengok perkembangan semasa..

kakyong said...

salam Rai..

tahun depan kena lah peka sket.. hihi.. bukan apa ajar anak2 supaya ambil tahu hal semasa.. kakyong punya kes, anak2 tak dpt learn apa2 pun, dah tidur... huhuhhhh.. we'll see next year cam mane,,

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .