Tuesday, March 31, 2009

Home » , » 080 Percubaan : membuat foto bergerak..

080 Percubaan : membuat foto bergerak..

Tutorial untuk belajar buat foto bergerak ni kakyong refer dari blog Deenoh (blog-infotips) http://bloginfotips.blogspot.com/2008/08/marquee.html


harap-harap bergerak le foto2 ni... percubaan pertama ni.. kalo menjadi.. boleh le aplikasi nya untuk entri2 yang akan datang..
.
.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

kakyong said...

Alhamdulillah.. setelah 3,4 kali mengedit & trial n error.. bergerak juga..

silversarina said...

wah, dah bertambah maju, bagus tu, akak ni dah tua malas nak belajar benda baru ..hehehe.

kakyong said...

kak rina,

selagi boleh 'digest', cuba ler.. yg rasa agak2 senang nak adapt. kalo rasa tak faham tu.. tinggal jer ler..

nadnye said...

wow.. terror la K Yong nie... saya belum cuba lagi nie..

My-Hasla said...

salam bib. well done! boleh lar cuba gak nanti. :D kak has pun masih banyak lagi yang nak d explore.

kakyong said...

salam nadnye

cuba jgn tak cuba.. selagi boleh adapt, try jer.. bila dah terer boleh le di'adun' dgn kreativiti sendiri.. :D

kakyong said...

salam kak has..

kak has IT expert, sure boleh.. cam saya ni, terkial2 ler jugak.. heheh, tingat angan2 masa kat matrik dulu, punya la beriya2 nak amik IT, tup2 bila jejak UUM, tukor amik A/c..

Ummi Salsabila said...

waa..terorla kakyong..bole kiter cuba pulak.hehe

erisya nor said...

wahhh canggih!

kakyong said...

UmmiSalsabila ~ cuba jgn tidak..

erisya nor ~ tak lah canggih sgt.. cuma nak pelbagaikan @ menvariasi kan cara penayangan foto.. heheh..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .