Tuesday, August 3, 2010

Home » , , » maaf.. shoutbox bermasalah.. sudah di 'reposition' ke sidebar

maaf.. shoutbox bermasalah.. sudah di 'reposition' ke sidebar

Salam bahagia buat semua...

Semalam, selepas jam 3 petang memang ibu tak online.. ibu sambung kerja menjahit.. pukul 6 baru online semula setelah selesai kerja menjahit.

Wonder juga kenapa takde yang komen kat n3 Pemenang Special GA & Contest Tagline kakyong[dot]com.. Rupanya shoutbox yang punya angkara..




Terima kasih yangbaik & syidagorjes sebab maklum kan di shoutbox...

Masa tukor template tu ibu lupa nak semak customization script untuk shoutbox ni.. tu yang gamaknya dia buat hal kot.. sebab ibu buka macam biasa jer.. takde masalah..

Jadi, untuk mudahkan kerja, tak susahkan semua orang & nak cepat.. ibu letak lah semula ke posisi asalnya di sidebar.. lenkali lah kita main nyorok2 lagi... tak sempat masa nak belek2 kod tu dah..

Ibu minta maaf le pada semua atas kesulitan yang tak diduga ni...


 kerja jahitan hari ni.. jahitan #5.. seluor untuk fikri

Kain yang ibu guna ni.. macam tak best jer.. kain ni macam sesuai untuk buat alas meja jer.... hahaha... ibu beli RM7/meter... tak pe lah buat belasahan hari-hari.. pasni ibu harus cari kain yang kualiti lebih baik.. mungkin kalo beli kain yang balance2.. buleh dapat harga lebih murah dengan kualiti yang baik.. Ibu memang kena belajar lebih banyak tentang jenis kain ni.



nampak tak tembok pagar kami dah berCAT hijau lumut..  


Antara aktivit budak ber3 orang semalam.. tengahari berendam.. petang pun berendam juga.. lucut la suor ayah nak membayor bil air.. la ni tak mau main air cetek-cetek.. nak air penuh.. nak berenang, nak tenggelam semua badan... adoooii la anis & fikri...




Kakyong's shoppe - menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan - jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

littlehumblelynn said...

bestnya ada kolam........

ummumishkah said...

comel jer kolam tu.. praktikal jer utk anak2 kyong! :)

Suhana Shahril said...

Wah..aqilah dan iwani pun dah lama x mandi kolam...bath tub ader..tp malas nak melayan depa mandi lama2...huhu..

Yati said...

Haha... best nya panas-panas berendam...
Betul tu... pakai banyak air..mandi pool tu, tapi sesekali... apa salahnya...
Terer la kakyong jahit seluar. Yati jahit untuk encik abang, tapi Yati yg pakai, sebab tak muat. Hehhe....

kakyong said...

ohhooo.. apsal kotak komen kembali ke kotak lama nih... hehhe... kena check semula apa yg tak kena ni..


littlehumblelyn,
kolam tu adik ipar yg punya.. anak2 dia dah besor.. jd kami kidnap la buat rete kami... ;)


ummumishkah,
3 org dlm tu pun dah cukup crowd..
dulu main air cetek2 jer..
skrg ni kalo boleh nak penuh2... kalo le ade perigi belakang rumah...

kakyong said...

Ana,
lama jugak anak2 tak main kolam.. seminggu ni jer.. ayahnya rajin melayan.. tu pun dah berapa hari tak ber'angkat' kolam tu..
ada masa layan la anak2 main kolam.. nak bawa ke kolam public memang ayahya tak mau...


yati,
nak buat suor ni kena betul ukurannya.. basi kena lebih.. terutama kat bghn cawat tu... kalo ukuran pjg cawat silap, nanti bila letak getah, jd terpendek pulak...
pasni nak buat seluor utk diri sendiri pulak... hihiii...

ummi iman said...

urmmm...bestnya..ni kalau si iman besar sure nak cam ni gak ni..hehe

Ummi Hanie said...

alamak memebr kite intense debate dah takdo..wajah baru maa..

hahaks lawak lah tang " lucut la seluor ayah bayor bil.." keh3x..first time ku dengor..anak2 hanie ade gak kolam serop amcm tu tp mujur le xpandai demand2 sgt nk ayor byk..haha

chekna said...

wah.. bestnya main air...

Normaliza said...

Bestnya dapat main air..teringat kat kolam yamin yang dah lama tak berbukak..hehe

Ooo..kak yong, kalau nak jahit seluar kena potong dua bahagian ye? boleh la cuba buat seluar yamin nanti..

kakyong said...

ummi iman.,
cepat kasi iman adik... hehehe..
nanti best la main air beramai-ramai...


hanie,
intensedebate penin jap.. hahaha

2,3 hari sudah ayahnya naik hangin.. dok main kolam air penuh jer... start semalam dah ayahnya simpan baik2 pool tu... huhuuuu... tunggu lah mood ayahnya okay semula.. mau la 2,3 minggu tak dpt main pool..


chekna,
memang best.. ibunya pun kalo boleh nak masuk sama...


normaliza,
kalu suor yg biasa, suor jerut potong 2 bhgn jer..
kalo nak buat pant @ seluar yg lebih bergaya, mcm suor jeans tu.. memang elok potong 4...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .