Wednesday, April 1, 2009

Home » , » 081 kek harijadi?!

081 kek harijadi?!

Abang fikri memang dah lama dok cakap kat ibu.. "bu, eli kek cor bu".. tup-tup masa pergi GM ahad lepas... ibu belikan kek kecik net ni jer..

Ibu cakap kat abang fikri .. "tak per, kecik pun okay, kalo besor abang fikri tak leh nak abiskan pun.."

jadi anak jantan ibu angguk jer.. dah excited sangat.. tak kesah dah kecik ke becor.. janji dapat kek.. malam tu depa ketiduran sebab letih.. so pagi senin tu dari bangun pagi dok ngecek ibu... 'bu nak akan kek'.. 'bu nak kek bu!'.. dok ulang-ulang sampai ibu pun naik fenin.

Ibu kata, 'tunggu le ayah balik..' so petang tu, lepas lunch.. mengadap la 2 beradik tu kek yang kecik net tu..

Hmmm.. besday abang fikri yang ke3 jatuh pada bulan lepas.. tapi ibu malas nak beli kek, sebab ibu tak nak anak-anak terbiasa.. bila besday jer nak kek, pastu nak kek yg besor-besor.. kek besor kalo beli, kopak la ibu... huhuuu.. Tunggu le ibu kumpul duit.. nak beli oven.. pehtu dah ade oven buley ler ibu belajor buat kek.. lagipun Ummie Noor terer buat kek.. buleh ler ajor ibu. Jangan Ummie Noor mintak pengeras udah ler..

.

.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

Opah said...

Salam Kakyong, selamat hari lahir untuk abang fikri dari opah, mudah-mudahan sihat cerdas dan akan jadi anak yang soleh nanti, kek kecik pun takpa abang fikri..nanti tak habis.

kakyong said...

salam kembali opah

terima kasih atas doa itu.. Amin..

Pengasas said...

Salam KakYong,
Salamat hari jadi abang fikri. Semga jadi anak yg soleh.

KakYong,
Rumah saya jauh dari KL tu. Bukit Kapar sebelah barat antara Klang - Kuala Selangor.
KakYong nak ke benih pokok sutera? Kalau nak saya sediakan.
Kalau nak benih pokok anggur, saya cuba usaha cari.

silversarina said...

Selamat harijadi Fikri ...nanti ada oven ibu buat kek besarrrrrrr sangat ....hehehe.

kakyong said...

salam kembali ayahnde..

kalo pokok sutera tu, boleh jugak.. harap2 senang di jaga.. pokok anggur?! cam susah jer nak jaga...

kakyong said...

salam kak rina..

bila ibu dah terer buat kek.. boleh lah request besor mane pun.. Tapi kakyong memang KO bab buat kek ni.. huhuuu..

Ummi Salsabila said...

Happy Birthday to abg fikri..nnt mintak ibu buat kek besoooor plak ye..hihi

MaMaMi said...

Hepi B'day hensome boy Fikir, semoga menjadi anak yg soleh ye sayang. Anak² mesti hepi bila kita penuhi kehendak dorang, xkisah ler kecik ke besar, depa dah cukup berabih hati kan kyong..;)

kakyong said...

UmmiSalsabila ~ huhu, ibu kena amik course belajo buat kek dulu.. memula kek kecik dulu.. huhuuu,

kakyong said...

Mamami ~ betui tu, janji kena le dikotakan.. kalo buat janji palsu tu yg depa berontak... anak-anak ni depa tak lupa apa yg kita janjikan.. tu la yg susah sket bila part ibu tcakap something yg tdk dimaksudkan...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .