Wednesday, May 13, 2009

Home » , » 128 Disable @ turn off WORD Verification

128 Disable @ turn off WORD Verification

Entri ini adalah rentetan daripada entri sebelum ini..

Untuk 'disable'kan WORD VERIFICATION

1. Cara-cara nya, pergi ke 'dashboard'. Harap-harap semua faham yer, bila sebut dashboard. *sebab nya ade yang ingat bila kakyong sebut dashboard, dia ingat front-page blog dia.* Kalo belum log-in, so log in dulu.

2. kemudian pilih "settings", dan klik pada "comments", tengok foto kat bawah ni.

3. kemudian scroll hingga ke bawah, cari "show word verification for comments?" tanda pada "no". kemudian 'save'.

Itu sahaja STEP nyer. MUDAH kan. Harap2 membantu.

Dan ada satu perkara lagi kakyong nak highlight... untuk baca keseluruhan entri kakyong sila klik pada "Baca selanjutnya..". Heheh, sebab ade kawan blog yang ingat/pk, entri2 kakyong pendek & macam 'hanging'... please help yourself yer... !!


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

nyizd said...

good tips,kakyong..cos noy suka blogger yg tak mintak word verification..cepat sikit nak add comment..hehe..2 thumbs up..

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..already DONE..thanx for the info..!!

Hanz said...

Kak...yong...hanz dah disable dah, mesra alam sikit ya?...

And...dah add link within, dia akan automatic add up by content, right?

Thank you so much! Mmuuahkhs!!

yatie chomeyl said...

baguslah kak yong..rajin bagi tips..ni yg wat ramai org sayang nih :X

kakyong said...

Noy ~ itu lah kefahaman yg diharapkan dr semua rakan blogger... :D

mamaZAra ~ good.. :)

hanz ~ u r always welcome...

yatie chomeyl ~ suka bila disayangi.. lebih2 lagi oleh ibu2/mama2 yg penyayang... hihi ;)

Ummi Salsabila said...

okey kak yong.TQ so much! muah!sudah di bikin.huhu.

MAMASYAZA said...

ok kak yong....telah ku disable wv tu..tq so much

Zuhaini said...

salam kak yong.. saya nak bagi ulasan sikit bole..?

-word verification tu saya rasa la kan, sesetengah org bubuh pasal nak elak scam.

-yg picture collage tu, saya personally lg suka Photoscape. lagi senang dan mudah.. :)

nadnye said...

saya pun dah buat la Kyong... yang mesra alam..

kakyong said...

salam

nadnye/ummisalsabila/mamasyaza ~ terima kasih, semakin cepat lah daku meninggalkan komen & merempit nanti..

zuhaini ~ adkah org yg scam tu tak boleh taip WV .. heheh?!
yer, photoscape pun boleh juga, tp sbb kakyong dah dl picasa3, so malas nak dl byk2 software dlm laptop.. lagipun kakyong kat rumah, firewall tak sekuat kalo yg ade admin IT spt di pejabat.. so guna apa yg ade..
to those nak guna photoscape pun boleh & tak silap photoscape ade lebih byk function & kelebihan drp picasa3.. :D

I'm just sharing apa yg kakyong ade & telah & sedang diguna.. :)

Mama Shinta Musraika said...

salam..kakyong.

ku tak perasanlah.. kalau org nak komen blog ku itu ada word verification tu. kakyong ingat masa bagi komen kat blog sy ada tak?

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .