Saturday, May 30, 2009

Home » , » 142 Terima kasih KakNik, Kak NB & hanz

142 Terima kasih KakNik, Kak NB & hanz

Salam kawan-kawan,

entri ini adalah tanda terimakasih kepada nama-nama yang telah ku sebutkan di tajuk entri

Ini kiriman daripada kakNik, diterima pada 21 May 2009. terima kasih kakNik. Banyak juga halangan untuk majalah ni sampai ke tangan kakyong. Suka sangat bila dapat majalah free..

  1. Kakyong tersalah beri alamat... huhuhuuuu... camana la tuan rumah boley tersilap no rumah sendiri.. kehkehkeh..Pastu nak check dengan tuan rumah yg no10 tu manjang jer tuan rumah takde.. apa2 pun kiriman kali ke 2 telah selamat diterima
  2. Dah lama sangat tak beli majalah muslimah.. ruper saiz nya pun dah comel... Isu May 2009 ni best-best belaka.. ada temuramah dengan kak NB... dan artikel yang agak menyentuh hati daku ialah... kes adik Azroy ni yang bermain dengan cotton-bud & mengorek telinganya sendiri semasa berusia 19 bulan.. sekarang sudah berusia 3 tahun 2 bulan.. kesian dia, akibatnya dia hilang pendengaran... so ibu2, sila ambil perhatian, putik kapas @ apa jua barang2 yang bahaya @ tajam *mungkin pada pandangan mata kita tak bahaya, tapi untuk anak menatih (toddlers)/baby sangat lah berbahaya *

Ini pula kiriman dari NB Kara, diterima pada 23 May 2009. Terima kasih kak NB.. tengok ade signature kak Yati lagi... kalo sebelum2 ni, semua novel beli sendiri tanpa tandatangan.. tapi yang ini istimewa sebab dapat FOC & ade tandatangan pula... Tengoklah si Anis, tangan dia lah tu yang tak sempat-sempat nak buka plastik buku tu.. dan tak sempat ibu nak pegang novel tu, dia dah bawa lari dulu..

Cerita Setiap Jumaat ni memang best.. tapi baru baca separuh... huhuuu.. terkejar-kejar dengan anak-anak sampai tak dapat nak habiskan novel best tu. Asalnya novel ini ingin dihadiahkan KakNik untuk kakyong, tapi gara-gara salah alamat... maka NB kara telah hantar direct kepada kakyong. Kiriman yang salah alamat itu telah pun selamat dikembalikan pos M'sia ke kakNik.. Heheh, memang rezeki nak dapat dari Kak NB.

Ini pula kiriman dari Hanz., diterima pada 25 May 2009. Terima kasih Hanz. Kiriman ini pula, Hanz tak tulis alamat yang lengkap. Hanya no rumah & nama jalan ajer... kehkehkeh.. mujur hanz sms & beritahu no hp posmen. Bila kakyong call, posmen marah2.. kakyong gelak2 jer.. posmen tu tak jadi nak marah.. pastu no hp yang Hanz tulis pun silap.. terlebih 1 nombor... sudahnye posmen cakap 'moh le datang, amik lekeh parcel nyer.. haaa, di Chemor ni...' then kakayong cakap, 'boley ke suami saya datang amik'.. 'datang jer... amik lekeh' Masa tepon tu dah jam 3 petang & kebetulan pula suami memang nak pegi memancing kat Chemor.

Hanz, berguna sangat VCD tu untuk tambahan pengajaran homeschool Fikri. Fikri suka sangat, sampai berulang-ulang kali tengok VCD yang sama.. buat masa ini memang dia tengok di laptop.. *tu pasal lah ibu tak dapat nak bertenet kerap2... *

Perkembangan Fikri,... la ni kalo nyanyi di bilik air pun dah tukor bahasa.. ntah apa yang disebut.. tapi yang dapat dikenalpasti adalah 'four' 'six' 'cat'... yang lain tu ibu & ayah sendiri tak faham apa yang disebut...

p/s :

kakyong sudah tepek award di galeri TANDA KASIH.. sila lah jengah yer.. Lebih banyak award akan ditepek nanti *demi untuk mengurangkan hutang list KIV*


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

15 kawan ibu yang hebat:

Zuhaini said...

wah.. best nya... :) akhirnya.. sampai juga ya! :)

erm.. apa cerita dalam majalah tu..? bole explain sikit...? :)

syayassir said...

wah, bestnya dapat hadiah.... :)

dah lama tak membaca novel...
teringin, tapi kena curi2 masa... hehehe

Lizabujang said...

salam ziarah yong.....bestnyer dapat hadiah....

Ummi Salsabila said...

wa..bestnye byk buku.sume ade.buku tuk ibu & anak2..kak yong, bole explain about buku & cd dari kak hanz tu? cd per? bagus gak nak cr tuk aufa nnt..

ummumishkah said...

murah rezeki kak yong ni.. :)
dapat pulak ilmu, moga bermanfaat utk kak yong dan famili...

zieha said...

sonotnya dpt hadiah...:)

Ummi Hanie said...

Salam kakyong..

wah ingatkan mule2 tadi kak yong ade featured dlm majalah muslimah tu kaa ... hehe

anyway nk bgtau yg link blog Hanie dah 'pulih'..sile2lah add semula link sy yer..TQ a lotz !

kakyong said...

Zuhaini @ Ibu Alia,
memang sonok le sesangat.. :D
nanti kakyong buat review apa yg best dlm majalah muslimah bulan May 2009.

Syayassir,
tu ler, kakyong pun kena curi2 masa jugak.. hati ni melonjak2 nak habiskan nyer.. tp mcm2 jer koje yg terpanggil nak buat.. ;;)

kakyong said...

kak Lizabujang,
terima kasih sudi ziarah.. nanti kakyong masukkan link akak yer... :)

UmmiSalsabila,
nanti yer, kakyong buat review sekali dgn majalah muslimah... foto VCD tu kecik.. nanti dipaparkan foto besyor sket, supaya boleh nampak lebih jelas... ;)

kakyong said...

UmmuMishkah,
Alhamdulillah... tu la dlm kemarau wangringgit, murah pula rezeki yg lain... Insya Allah, akan cuba dimanafaatkan sebaiknya..

zieha,
heheh..:X

Ummi Hanie,
yup dah try & betui dah boleh link... :D
semalam cuba tp kuor error jugak.. Insya Allah, pasni harap2 takde masalah...

MAMASYAZA said...

bestnyer kak yong dpt hadiah stori book...mesti best citer tu

kakyong said...

MamaSyaza..
Alhamdulillah.. rezeki yang tidak disangka.. hadiah dr perkenalan alamaya.. :)

Hanz said...

Kakyong pun kena marah ngan abang posmen tu ker? Hanz marah dia balik tau sebab dia marah Hanz...ekekek

rizza said...

lama nye tak baca majalah melayu dan buku novel melayu... rindu...

kakyong said...

salam Rizza,
kakyong pun dah lama tak beli majalah & novel... dah dok rumah ni, pitih sendiri pun takdok.. Alhamdulillah, ade juga rezeki pemberian kawan2... suka.. :D

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .