Friday, May 8, 2009

Home » , » 123 Beg dari SyahNur... Terima Kasih

123 Beg dari SyahNur... Terima Kasih

hari ni kakyong tak berapa sihat... dilanda selsema.. hijo ruper hingus nyer.. tak tahan, pala fenin-fenin.. anak-anak pun sama, dapat selsema yang sama... *kena minum banyak air masak ni.. cuaca pun masih sangat panas & terik.. *

sebab dah tangguh 2 hari, jadi kena juga buat entri ni...

hari rabu 6 Mei 2009, kakyong terima kiriman posa laju daripada SyahNur...

klik pada foto untuk ke blog SyahNur

SyahNur @ Nurul ni tak silap koje Eksekutif Akaun... ade twin gal Dayana & Dayini.. & sorg baby Nasuha.. seme anak2 dia gals... Nurul ni dia sangat minat menjahit.. * kome seme.. bebaik le dgn Nurul.. mana tahu, Nurul ade buat giveaway lagi ker.... rezeki jangan ditolak, kawan elok cari reramai,... !! *

terima kiriman ni pukul 12 tengahari, masa tengah dok sibuk-sibuk kat dapur

kakyong dapat beg ni gara-gara entri ni... kira duit syiling. Tak sangka pulak tekaan kosong, bertukar jadi 'beg'

model cilik menggayakan beg... fikri siap berebut dengan Anis.. masing-masing berebut nak jadi model beg... apa lagi, abang la yang menang.. Anis siap majuk lagi... bila ibu bagi turn dia jadi model, terus tolak... marah.. ..

muka budak majuk

ibu tak sempat lagi nak belek-belek beg tu, abang fikri dah claim beg tu dia punya.. siap terus diisinya menan dia..

Kakyong suka beg tu... sebab beg tu besor.. boleh isi macam-macam.. *ala-ala poket doraemon gitu ..* kalo g jenjalan, boleh boh 1@2 persalinan 3-3 anak2..

Terima Kasih, SyahNur @ Nurul.. !!

Big Hug

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

14 kawan ibu yang hebat:

fiza said...

Ala..la..la...siannyer, demam. Get well soon yer kakyong:)

Mamasyaza said...

suker la tu kak yong...dpt bag baru....

yatie chomeyl said...

mak buyung pon selsema , dah seminggu tak sembuh2. ni dok melelh hingus hijau smbl mengomen kat sini hik3x :))

Hanz said...

Get well soon, Kakyong! Boleh gi jalan2 ngan beg baru.

syahadah said...

asben pun tgh sakit..saya sakit tekak...mkn ubat yek...cantiknya beg..tp lagi minat
baju yg syahnur buat untuk puterinya tu...cute jekk

silversarina said...

Mimi anak akak pun selsema dan demam, terus je akak ke klinik, risau bila sebut pasal selsema ni... harap kakyong dah sihat.

Betul tu , beg kita semua nya sama, beg doraemon ...hehehe.

MaMaMi said...

Salam K.yong,

Memang cuaca skrg ni xmenentu, Kat kk ni aru semlm ujan setelah sekian lama panas terik. Makmi & anak² pun baru jer kebah dari demam. Kena byk minum air gamaknya. Semoga kak yong sekeluarga cepat sembuh. Wah! dpt gift ye, besh aa, utk kita yg beranak kecik mmg memerlukan beg doremon yg serba guna kn ...ngeh².

SyahNur said...

kak yong x sihat ke... mmg skrg musim org dewasa plak x sihat... get well soon!

ala.. kak yong xpose pulak beg x seberapa tu.. hihi.. malunye....

oh ya, baru terbaca entry yg sebelum ni... ttg anak buah kak yog yg hyperactive smpai kene mkn ubat doc... fren of my mom, anak dia pernah kene penyakit mcm ni smpai kene regist OKU n kene sekolah kt special skool sbb terlalu nakal smpai cikgu sendiri x blh nk handle... tp skrg budak tu da besar n perangai pun da berubah sgt2.. jadi seorg budak yg baik n lemah lembut...

kakyong said...

salam semua ~fiza/yatie chomeyl/hanz/kak rina/MamaMi/Syahadah/SyahNur.. (jawab sekali arung lah yer)

rata2 blog yg kakyong melawat, seme nya citer kes demam/selsema/batuk.. musim sakit ni masih belum redha sejak bbrp minggu lepas lagi... musim panas nan terik ni pun seakan berpanjangan.. kalo hujan pun, hujan panas.. nak bawa anak2 kuor jln2 ke taman pun tak berani..

setakat ni boleh lah bertahan lagi.. ibu2 ni kalo demam/sakit sekali pun, masih boleh lagi buat koje rumah.. harus juga ku berkejo2 dgn anak2... apa pilihan yg ade?/!! :D

pepagi tadi masak bubur nasi seperiuk besor.. goreng ikan, rebus sayur... heheh.. so anak2 breakfast la dgn makanan org sakit.. ayahnyer balik beli lauk sambal.. tensen ayahnyer tgk nasi bubur... hehehhh...

mamasyaza ~ memang suka sgt.. beg all-in-one..

kak rina ~ tu lah kan, beg mak2 ni takleh kecik@comel2 dah, sbb seme nak boh dlm tu.. tu yg sekali tonggeng beg tu, boleh penin en ayah nengok isi perut beg... semoga mimi cepat sihat yer kak..

syahNur ~ bagus nya dr hiper transform jadi lemah lembut.. tentu makan masa kan.. ibu2 kena lah sgt2 sabor (peringatan utk diri sendiri ni) bila berdepan dgn anak2 ADHD ni..

miela77 said...

salam...cian my SIL nie, tapi tak pe dapat beg baru..nanti jejalan umah iela leh pakai beg tu...wah ramai gak friends kyong yg minat topik ADHD tu ek...tak sempat nak jelajah link2 tu semuanya...anyway...ibu2 anak ADHD nie memang kene sabor bebyk smpi tak tersabor kengkadang tuh...n mira pun this year kalau tak perform...dr nak wat surat ke sekolah suh maintainance darjah 3 tak leh naik darjah 4 takut x leh ikut subjeknye...her mind 3/4 thn terkebelang dr bdk normal... oh ye..ahad nie nak wat birthday party utk anak2ku (Mira 6.5.09, Bad 9.6.09 n anak Azrul 27.4.09) wat skali harung je jimat bajet + sambutan hari ibu..kalau jd iela sms...dtg bw mak ek...

kakyong said...

iela,
kakyong bawa badan jer lah erkkk...

Yan said...

aiyooo berjangkit sudah sama kak yong.. hehehe...
tp yan takde ingus ijo..

zieha said...

cian..mmg bosan klau selsema gan batuk nie..bukan apa susah nak tido..sabo jelah k.yong..penyakit yang datang menghapuskan dosa yang ado..hehehe.melawak plak..rajin2 mkn ubat dan air masak..get well soon..and HAPPY MOTHERS DAY

nadnye said...

get well soon.. Kyong...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .