Saturday, May 23, 2009

Home » , » 137 Terima Kasih MomBloggersPlanet

137 Terima Kasih MomBloggersPlanet

Salam buat semua,

ni dia badge yang diceritakan semalam. Bercinta nak mendapatkannye... *due to the connection.. agaknya semalam memang connection bermasalah kot*

Dengan badge ini maka blog Catatan Ibu akan 'muncul' di MomBloggersPlanet selama sebulan. Kalo ade yang tak perasan lagi, boleh jenguk di sini. *Glam la kejap... takut bila glam ni.. expectation orang tinggi.. tapi kakyong ni biasa2 jer yer... *

Ini adalah bukti bahwa kakyong telah mendaftarkan blog Catatan Ibu di directori MomBloggersPlanet pada 26 Mar 2009.

Buat kawan-kawan ibu (mommies ajer ye.. bapak2 tak dapek den nak bantu) yang belum mendaftar & tak pasti cara nak mendaftar, meh le sini, kakyong tunjukkan cara-caranya...

  1. pergi ke http://www.mombloggersplanet.com/
  2. cari ikon ini & klik join this site
  3. kemudian, cari BlogDirectory, klik kat situ :
  4. Pastu cari Register & akan keluar form, isi & ikut arahan seterusnya.
  5. dan jangan lupa ambil kod logo MBP & tampalkan di blog anda

Dalam blog directori MBP, blogger diasingkan kepada 8 lokasi, iaitu Central (KL, Selangor & Putrajaya), East Coast (Pahang, Trengganu & Kelantan), Northern (Perak, Penang, Kedah & Perlis), Southern (Melaka, Negeri Sembilan & Johor), Sabah & Sarawak, Brunei & Singapore *until now Brunei takdak lagi.. Noy mari join..! *, Indonesia dan Other countries.

Ini adalah status sehingga hari ni, 23 May 2009.

Paling ramai dari Central, Northen baru ada 15 blogger... so meh orang Perak, Penang, Kedah & Perlis *kakyong ade ke kawan dari Perlis!!??* jom pakat ramai-ramai join MomBloggersPlanet. Sama la yang di Pantai Timur dan dari daerah yang lain.. jom sesama memeriahkan MomBloggersPlanet.

Kenapa MomBloggersPlanet?

Macam-macam ada, nak tahu lebih lanjut, jom join dulu, *tak sempat nak cerita panjang dah.. nanti u all explore lah sendiri di MBP yer * sekurang-kurangnya dapat meramaikan kawan & merapatkan ukhuwah.

Selamat berhari minggu.

p/s : malam ni nak g rumah MIL. Ibu mertuaku masak mee rebus, lebih sedap dari mee rebus Ramli..


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

16 kawan ibu yang hebat:

.:Fae-Yust:. said...

Bagus idea ni K.YonG, tapi for this time being I'm still a very low profile....huikkk :P

siti azura said...

Salam kak Yong...........
sekalu jengok sini, tp x sempat nak tinggal jejak. kak yong ngan anak2 pekabo?? sihat??.. suka ngan topic yg kakyong kuarkan pasal 'camne nak ajar anak BI'. Anyway...memang mencabar sketkan...lebih2 lg bg yg x bape pro english cam sy nih. Wp kakak dh leh lancar membaca seawal 4thn, berkat homeschooling, tp English agak kureng sikit. Maybe info dr cni dpt membntu. TQ ye kak yong.
Oh ye, sy dah daftar Moms Blogger tu.. mekacih.. lebiu....

Yan said...

betul betul betul.... macam2 ade

Yatie said...

kak yong tapau skit mee rebus .. heheheh

kakyong said...

salam

.:Fae-Yust:.
nanti bila dah rasa nak up-profile, register la... ramai kawan baru meriah hidup... :D

siti azura
mana lah sempat nak tinggal jejak, asyik dok masak jer... heheh..
nak ajor anak Bi ni pun 1 cabaran baru utk kakyong.. Insya ALlah.. kalo berusaha pasti berjaya, semoga ALlah bukakan pintu hati anak2 kita supaya mudah menerima ajaran..

kakyong said...

Yan
~ ni dia salah seorang peminat MBP... tak lama lagi, turn Yan la jadi no1 top referer... ;;)

Amyatie
~ kakyong sampai sana, mee ala2 nak habis dah.. rupanya petang MIL dah masak.. so tinggalkan sket utk daku.. tak dapek la nak tapau utk dikau... :))

MAMASYAZA said...

yup betul tu kak yong...macam2 ada kat MBP...cepat kwn2 lain meh join MBP

Noy said...

brunei tu noy lah yer..hehehe..bangga..bangga..hehehe

kakyong said...

MamaSyaza,
yup support MBP..

Noy,
sudah register ke belum... nanti ramai lah peminat... Darwish lah yg bertambah glam...

sya said...

saya rasa, semenjak masuk MBP lah, bertambah2 ramai kenalan blogger saya.. :P

kakyong said...

Syayassir,
bior ramai kwan, musuh usah di cari... kwn2 adalah pelangi yng menyeri hidup kita..

Dayah said...

salam Kakyong

saya selalu jugak jengah MBP tapi tak penah2 register pun..lagipun mcm segan la pulak..saya ni berblog suka2 je..

Yan said...

yan no. 1 referer??? owh tidak... takut nak jawap soalan2 little mama.. hikhik

kakyong said...

dayah,
meh jer join, at least ur blog tersenarai.. masuk statistik... :D

Yan,
mana lah tahu kan.. yg tak disangka tu lah yg dapat..

ummuabdullahsyaakir said...

nak jugak letak komen:

salam kak yong,tahniah ye terpilih.mmg blog kak yong best,semua infomsi ttg blog ada kat sni.kak yong,mtk mf..ku tak dpt baca byk artikel2 kak yong,ni pun ku rempit2 je...hehe
insya Allah lps exam nnt ku sapu bersih smuanya.

salam sayang

kakyong said...

Ummu AS,
terima kasih sbb sudi juga singgah di blog kakyong walaupun tgk dok busy merempit dgn imtihan.. abiskan imtohan dulu.. pastu marilah lagi... :D

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .