Saturday, September 5, 2009

Home » » Yang mana nampak lebih sedap

Yang mana nampak lebih sedap

Contest anjuran Miszmama. Menawarkan hadiah yang menarik, tajaan kedai milik Miszmama, peserta di beri pilihan nak pilih yang mana :

Nak tahu syarat2 contest.. klik ajer pada banner.. contest ni akan tutup pada 10 September 2009... hurry up.. meh masuk ramai2...
Untuk contest ni Miszmama stated macam ni :
Uols masaklah makanan..ape jenis pun untuk berbuka puasa. Lepas tu uols hias cantik2 untuk serving time berbuka tu. Uols letaklah rumput2 sikit guna parsley ke, salad ke, timun ke, carrot ke, tapi yang penting mesti cantik dan nampak menyelerekan.. Sampai orang yang tengok pun boleh meleleh air liurnye...puasee weh!!!
Ibu memang tak reti sangat bab2 food presentation nih... lagipun kalo memasak di rumah ni, tak sempat nak dressing kan pun.. anak2 semua dah tadah pinggan.. seme cam anak burung yang kelaparan belaka.
nasi goreng belacan cili api kampung berkacang kelisa **adakah ia nampak menyelerakan ker!!???**
Ini recycle foto berbuka hari tu.. nasi goreng belacan bercili api kampung. All-time-faveret en ayah, nasi goreng mesti ade cili api kampung dan belacan. Tapi resepi ni ibu selalu modify, ibu letak sayur, tak kisah lah karot @ kacang panjang yang dipotong halus @ kacang kelisa. Yang dalam foto tu, rencahnya belacan, ikan bilis, bawang merah, bawang putih, segenggam cili api kampung yg halus2 tu, 1 biji cabai masak, kacang kelisa, lada benggala yang merah tu dan juga telur. Nugget tu sebagai penambah selera & memeriahkan pinggan jer...
Tak tau lah nampak menyelerakan @ tidak.. yang pasti baunya memang marvelous.. rasanya memang confirm sedap... hehehe.. *bragback lah sikit* sebab ibu yang masak.
Hadiah pilihan ibu...
kalau dari Busana @ lovelyshop .. ibu pilih yang ini.. ibu memang suka warna putih.. dan fesyen tudung macam ni memang ibu belum ade..
Tudung Butang Belakang - warna putih
kalau yang dari Little GuguGaga closet, ibu pilih baju gaun.. khas untuk Anis.. sebab anak dara ku sorang ni baju2 nye dah sendat2 belaka.. hari tu opahnya beli baju yang saiz untuk 3 tahun, tapi ANis pakai muat2, sendat mendat..
Burberry white dress - size 4T

Beriya-iya ibu pilih hadiah ni.. harap2 ade lah rezeki.. kalo bukan untuk ibu, harap2 ade lah untuk Anis.. sian Anis, raya tahun ni xde baju baru... oppsss.. bukan takde, ada... ibu lupa sitisifir ade hadiahkan gaun.. tapi buat masa ni itu satu ajer lah... *sedey plak bila tengok anak2 takde baju raya nih.... * kalo dapat yang ini, best juga.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

18 kawan ibu yang hebat:

MiszMama@Haslinda said...

dah check!!!nasi goreng ni mmg bleh meruntuhkan keimanan di bulan puasa...slurrrppp!!!

nadnye said...

macam sedap tu... dengan belacan ikan bilis... cili padi confirm sedap.. Kalau la pc nie mengeluarkan bau..

MaMaSyAzA said...

fuh sodap tu kak yong...daku pun memang suka sangat buat nasi goreng camtu..memang terangkat habis dibuatnya...kdg2 terlajak cili kesian anak2 podas la...apapun gudluck tu you kak yong

anamarza said...

sejak puasa ni blum merasa nasi goreng pun lagi...tgk gambar kt atas tu termengidam la pulak.... ;;)

nza said...

xtahan tgk nasi goreng tuhh.....melemahkan semangat puasaku....

10 said...

hohohohohohoooo... sungguh menyelerakan... lapar2... nk makan... nak makan...

QQ said...

salamibu..dah lame tak singgah sini..anak2 sihat?

kakyong said...

miszmama,
harap2 gitu lah ,, nampak sedap, sesedap rasanya.. hihihhh..:))

nadnye,
mujur lah pc ni tak leh kuorkan bau... ;)

mamasyaza,
thanks.. meh la masuk sekali.. memeriahkan contest miszmama ni..

ana,
berbuka hari ni leh buat..
kakyong ptg ni gantung periuk kuali..
berbuka rumah ibu mertuaku lagi... :D

kaknza,
kalo kak yg masak, mesti lagi best... :D

aten,
mana leh makan... kena menahan nafsu ni... hikhikhik..

QQ,
mekasih singgah & tinggalkan pesan..
kakyong pun lama tak jengah QQ & sara...

zh-ena said...

umairah klu nampak nugget confirm tu yg di ambil dulu..

Nadiah Sidek said...

nadiah mmg suka mkn pedas2. kalau buat nasi goreng tak sah kalau tak merah menyala & pedasss. sedapnya! tp suami pulak tak suka..dia tak mkn pedas. jdnya skrg ni kalau masak nasi goreng...kena buat tak pedas punya. huhu...tak syok! anyway, good luck ye kakyong! :)

U-jin said...

nasi goreng pong sodap kakyong...harap2 anis dpt lebaju raya tu kan..so sweet..

AshAnas said...

contest lagi... good luck kakyong... menyelerakan siap atur nugget keliling... menarik minat anak2 nak makan kan?...

sya said...

hmm, syok juga contest ni...
tapi, tak de snap gambo masakan lah..
yang ada pun tak nampak menarik.. huhu

syahadah said...

tula nak join gak tp skrg cuti masak masak ni..takkan nak tepek pic beli kat bazaarkan...marah plak la misz mama nantii..gud luck kak yong..tudung putih tu seseai pki apa saja baju..

ibu_arifa said...

nasik goreng tuh...simple tp nampak sedap ;)
good luck yer kak yong..
saya pun suka baju yg kak yong pilih tuh..sweet sgt2.

miela77 said...

Alahai..sedapnya kak yong...

nadnye said...

Kak Yong.. menang nie tambah la koleksi tudung dan baju raya Anis.. rezeki Kak Yong datang dalam bermacam cara.. Tahniah

kakyong said...

salam buat semua...

yer, keputusan dah keluor semalam.. jengah sini ya Pemenang Contest!!!!! Check it OUT

Alhamdulillah Nadnye... Alhamdulillah...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .