Monday, June 28, 2010

Home » » Asam katok

Asam katok

.
Salam bahagia semua,


foto credit dari FB zaman 70an 80an 90an

ni antara jajan paling best masa zaman sekolah rendah dulu (1980án). dibalut dalam plastik kecil yang dilipat empat segi.. tak ingat berapa harga,, mungkin 5 sen satu bungkus.

Masa mengandungkan Aliya, teringin sangat asam katok ni. Suami jumpa di pasar malam, punyalah excited.. tatkala  sampai ke lidah ku.. tak leh nak telan... huhhh, rasanya sudah tidak seenak dulu. Gamaknya kepekaan lidah berrubah kot.. ya lah mungkin beza lidah mulut tatkala usia 8-12 tahun berbanding kini sudah 38 tahun...


Kakyong's shoppe - menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan - jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .