Tuesday, May 18, 2010

Home » » Jom Makan Tempe..

Jom Makan Tempe..

.
Salam bahagia untuk yang membaca entri ini,Ibu kan memang dari kecik2 lagi suka makan tempe.. makan dok asarama kat melaka dulu, kawan2 selalu cakap 'kamu ni bukan jawa, tapi kenapa suka tempe'... selalu tu ibu senyum2 jer... Atok ibu kan purely dari Batu Bara, Sumatera Utara., dari kecik ibu dah terbiasa dengan tempe. Tempe ni makanan yang asalnya dari Indonesia. So, jangan ingat tempe ni makanan jawa semata2 ya... picture credit to Pn GoogleBeberapa hari lepas, baca n3 ni pasal soya di blog Pija. Jadi ibu pun jadi musykil gak.. mujur lah Pija telah menjawab pertanyaan ibu..
kemudian ibu jalan2 cari info.. jumpa pulak info tentang khasiat tempe.. dan juga boleh baca sini.tempe itu asal dari soya, tapi tempe tak sama dengan soya ya.. khasiatnya pun lain..

ibu suka tempe... selain sedap, ia juga bagus sebagai booster untuk susu ibu... 

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .