Tuesday, May 4, 2010

Home » » Rose for mom - kerja masa lappy rosak

Rose for mom - kerja masa lappy rosak

.
 Bunga Ros sempena hari ibu...









saiz objek : 9 cm lebar x 13 cm panjang

saiz fabrik digunakan : 21 cm x 22 cm

saiz utk diframekan :  17 cm x 18 cm 

saiz jahitan : 42 x 65 stitches

ada ke yang berminat nak order ? http://www.emocutez.com
sila la email , harga leh runding... definitely less than RM40 (tidak termasuk frame).




kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

Wansteddy Tales said...

bestnya k.yong. wan pn teringin nak cuba2 buat sendiri. tp tgn xde bakat nk buat benda alah ni. nk sebut pn xreti ahhaha...

Mama Hanim said...

sgt cantik tu kak yong.. mmg ada bakat lah.. bukan senang nk bt tu kan..

♥♥syahadah♥♥ said...

kak yong tahu tak?
kalau tgk benda ni sure teringat arwah umi..dia mmg suka buat benda ni. smpi saya dulu kecik2pun dah pandai buat!!tapi skrg sure lupa dah kan

Nadiah Sidek said...

makin rs rindu nak buat cross stitch! huwaa..

ibu_Arifa said...

pandainyer buat..saya zaman belum kawen ada jgk try2..dah siap tp sampai dah beranak ni tak p frame kan lagi.. 2 frame je pun. ada kt kg tu yg 'tak sempat' nk frame tu.

10 said...

kakyong... canteknya bunga tu... lama x kakyong siapkan CS ni?

Ummi Hanie said...

cantik bebenor tu kakyong...

Hanie ada try buat yg kecik mcm bebudak punye tuu..tp xmnjadi sgt le kakyong..nk kena ada guru nye jugak

anyway..Hanie leh wat tatting,sbb 'menurun' dr mak..biase tgk dan dah blaja..tp 'segan' sikit nk buat la ni..:p

kakyong said...

Wans/mama hanim,
senang je jahit silang-pangkah ni.. adik kakyong yg form 1 tu pun reti buat.. ajar kejap jer.. cuma kena teliti lah sikit bila buat patern yg byk gabungan warna..


hada,
kalo kecik2 dah reti buat.. dah jd mak budak ni sure masih reti.. cuma nak kena refresh jer....
buat ler..


nadiah,
buat buat buat... kat sana mahal tak benang & alatan cros stitch ni..


ibu_arifa,
mungkin harus balik kg & frame kan nyer... hiiii.. ;)
boleh lah kakyong jamu mata..


10,
masa tak online tu.. 2 1/1 hari.. abis buat koje rumah, anak2 tidur, anak2 tgh main... dok adap CS jer.. ade la lebih kurang 11 - 12 jam.. kalo yg bujang @ takdak anak lagi.. 1 hari leh siap kot..

hanie,
tatting tu apa??!!!

nza said...

cantik..dulu suka sgt wat CS nie, skrg dh xde mood....

Advertise Company said...

I like your art..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .