Saturday, May 1, 2010

Home » » I'm back with ''che biru'' around...

I'm back with ''che biru'' around...

foto credit to Puan Google



Salam ceria semua,

Laptop ACER ibu yang baru jer direpair pada Nov 2009 telah rosak lagi... huhuuuu.. sangat sedih...

Dipendekkan cerita... ibu dah patah hati sungguh dengan laptop Acer ni... actually a week before dah perasan macam lappy ni dah 'sakit'.. so ade le jengah2 ke Dell online... dah berangan2 nak mencari yang baru.. huhuuuuhh.. tp takdelah nak meminang secepat ni.. planningnya 2-3 bulan lagi.. sempat lah kot kumpul duit...

Dipendekkan cerita lagi... di Ipoh ni tengah ada PC Fair.. dari 30 April hingga 2 May 2010. Jadi, setelah dibuat kira2 @ budget express, ibu akhirnya telah menggunakan "duit plastik cap kepala rimau"... lama gak ibu tak guna duit plastik cap kepala rimau ni...

So now, ibu beronline dengan che biru... tengok foto atas tu... yang tengah tu ler...

Btw, ibu tengah terkial2 gak ni nak adapt dengan che biru ni... Window 7 beb.... uwaaa... terkial2 den nak adapt dengan menda alah ni....

Gambor2 seme ibu tak upload pun lagi dari kamera.. jakun lagi dengan che biru ni... kena amik masa nak adapt, kena lah godek2 dulu... tadi ibu set up kan streamyx pun dekat 1 jam.. berpeluh2 dibuatnya.. apsal yang tak jadi2.... Alhamdulillah.. now sudah okay...

So, pada yang baru add jadi Kawan ibu.. & komen2 n3 yang baru2 ni... nanti ibu balas ya...


p/s :
en ayah kata nak mintak tolong kawan nya repair kan lappy Acer.. ibu okay jer.. tp nampak gaya mcm hardisk rosak lagi.. sebab Acer ni memang terkenal dengan hardisk yang mudah rosak kalo lappy kerap panas atau dengan kata lain.. diguna tanpa notepad cooler....



p/s 2 :
Giveaway jan - apr 2010 sudah tamat .. amik masa sket nak kira poin.... harap bersabar ya...







kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

10 kawan ibu yang hebat:

Umi Nuha said...

bestnya kakyong....
mm,td lalu kat tmpt pc fair tu..mak aii kete punyalah banyak. dpt bayangkan canelah sesaknya.

MAMASYAZA said...

bestnye kak yong dah ada che biru yg baru. su teringin gak nak beli sebijik, asik berebut pc ngan anak2 nak main game je..sungguh haru

♥cybermummy♥ said...

bertuah dapat kak yong dapat beli che biru .ikeen nya pc baru je putus nyawa :p sekarang ni guna lappy hubby tapi macam tak best sebab ikeen lebih selesa guna pc :D

Nadiah Sidek said...

bestnya! cantik2 warnanya. kalau nadiah, nadiah beli yg warna pink atau maroon kot. comel lak tgk warna tu..ehe..

AshAnas said...

sama la mcm lappy shira kakyong... hihi...

Ummi Hanie said...

kakyong ... wht i can say is ...

DELL is the best !


alhmdllh Hanie da pakai setahun lebih ni no problem lg..mintak sempang ler...tp recommende ler DELL .. puas ati . ACER mmg cpt rosak @ panas harddisk dia cpt terbakar,LCD rosak

nza said...

sama la dgn acer akak, br beli 4 bln dh sakit n skrg dh 2 bln kt klinik cz masih dlm warranty...xtau la bila siap...
laptop suami kak nza guna windows 7..first time guna trkial2 gak ttp dh 2-3 bln nie dok tibai dh oklh ttp mmg laju brbanding windows XP or vista yg menyakitkn jiwa raga....

moga enjoy dgn kekasih baru tu...hi..

10 said...

ya la kakyong... sama la kita guna acer ni... asik prob je...
bestnya dapat che biru...

best gift ever said...

Anyone manage to get it at lower rate? Any tips? Someone told me to walk further up and not take directly at JB custom as they will definitely charge more taxi fare.

kakyong said...

Umi Nuha,
ari kakyong ke PC Fair tu. hujan lebat,,.. org ramai bangat.. walaupun ujan, tp dalam stadium tu berkuap... anak2 asyik ajak balik jer.. so memang tak sempat nak ronda semua booth.. once jumpa booth dell, terus rembat che biru...


Su @ mamasyaza,
heheh.. memang best.. tp yg tak best tu, bulan2 kena bayor... guna instalment duit plastik kan.. :p


shikeen,
siannya pc putus nyawa.. at least ade gak 'sambung nyawa blog' dgn lappy che hubby..


nadiah,
memang ade byk pilihan warna.. biru ni memang warna feveret kakyong... ;)


Shira,
ade kembor lappy ya... hihiii..


ummi hanie,
thanks for the tetimonial... ngeee..
harap2 bila dah habis dibayor 12 bulan lagi, lappy still tip top.. tp yg bestnya, lappy ni dpt FOC lifetime servis... selain hadiah iringan yg dpt semasa beli... memang berbaloi2..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .