Saturday, May 8, 2010

Home » » Sesi potong kapla rambut

Sesi potong kapla rambut

.
Semalam en ayah buka kedai gunting setelah sekian lama....


rambut anis memang dah panjang.. tapi anis ni jenis tak suka nak sikat rambut.. kadang2 tu harus berkejaran sebelum dapat sikat & ikat rambut dia..

moncong jer... sepanjang rambut di gunting.. anis tundukkan kepala jer... muka kan main macham... marah lah tu...

ibu cakap kakak lagi chomel kalo rambut pendek.. kalo rambut panjang tapi cam momok, mana chomel.. tak lawa... 

yang kecik ni pun sibuk nak interfrem... plan asal cuma nak potong rambut kakak jer..

memberi kerjasama yang sangat2 baik.. en ayah cakap, yg kecik ni overacting plak.. kejap pusing kiri, pusing kanan.. pandai2 lak tu suruh ayah potong belah depan, tepi lah, belakang lah...

aliya tak leh dok atas bangku.. so atas tin jer yer... hahaaa, siap pegang lagi rambut yang dah dikorbankan...

potong bagi pendek2 ayah.. ni pun sorang lagi.. susah nak sikat & diikat rambutnya.. la ni jimat masa ibu, tak yah berkejaran untuk sikat @ ikat rambut..

maksu enon kata.. aliya macam ladygaga.. siapa itu ladygaga pun ibu tak kenal... nanti le ibu tanya Pn google..

fikri pulak ayah cuma modify rambut depan dia jer... ibu letih dah tengok rambut dia sampai dah tutup mata.. dia ni kalo sikat rambut, semuanya tarik ke depan, kalo ibu sikat stail budak sekolah, sikat ke tepi tu, fikri siap marah2 lagi.. 'biar abang sikat sendiri'.. huhuuu, ape ke stail sikat ke depan tu abang..

bising jer mulut dia masa ayah dok gunting.. dia dok cakap, 'ayah elok2 la.. nanti ayah gunting mata abang, macamana'

senang hati.. rambut dah pendek... kerja ibu pun makin mudah nanti... yayyyyy!!!  tapi rambut kakak anis kena diminyakkan & disisir rapi.. mudah jer nampak serabut.. ishhh, kakak ni elok pakai tudung lah.. daripada semak mata ibu dgn rambut serabut, baik pakai tudung kan...

model kecil dengan gaya rambut baru.. baju & seluar tajaan kak yati NB..


p/s :
1. Kami ke rumah makNgah miela malam tadi... celebrate besday Amira yg ke 10. nanti ibu updatekan foto makan2...
2. ibu sekarang sibuk dgn kerja akaun (ada 2 job on-hands skrg ni..).. so ibu minta maaf kalo ibu tak jalan2 ke blog kawan2 ibu..
3. agak sedih sedikit... terpaksa tolak 1 job akaun.. huwaaaa.. nak nangis rasa.. 4 tahun ibu dok buat akaun tu... kali ni terpaksa reject.. hmm, kalo dpt buat job tu leh servis loan rumah utk 9 bulan... tapi terpaksa let go... mane le ibu mampu nak siapkan 1 tahun akaun dlm tempoh 1 bulan.. kalo dpt 8 jam sehari tanpa gangguan anak2 pasti boleh... takper lah, mungkin akan ada rezeki lain...
4. poin giveaway utk mar dah kira halfway, apr belum lagi.. harap dapat  bersabar ya...




kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

13 kawan ibu yang hebat:

U-jin said...

hah...kan dah cumel..............que nak ptg rambut yer..
kak yong camne kita nak wat tulisan pastu cross kunun2 x jadi nk tulis tu...hehe...faham ke...

10 said...

comei2... nampak kemas ja... hawa pun dah gunting rambut, org x sempat nak update lg...

nasazfrog... said...

Selamat Hari Ibu, Buatmu.....

Nadiah Sidek said...

comel rambut dah pendek! rambut nadiah dulu kecik2 mak kata mmg selalu dipotong pendek sbb nadiah tak suka ikat rambut :p

nadnye said...

kak Yong, awat tolak kerja akaun tu bole sub kat saya.. hehehe..

Bukan main lagi anak dara posing rambut baru..:P

dulu masa kecik2 semua rambut budak2 nie ayah dia potong,skang nie potong kat kedai jea
Sarah plak rambut halus sangat tak panjang-panjang

Love Journal Of HazlizaHusaini'S Family said...

alahai comeinya anis..masam2 pun muka menten lagi comel..

Anamarza said...

Salam,

Comel2,,,hmmm....bila la Safiyya nk berambut lebat cam anak Kak Yong ni ya....

Fid said...

wahh operasi besar besaran yaaaa

kakyong said...

u-jin,
ibunya pun que sekali... heheheee..
senang bila kepala dah terasa ringan...


aten,
ohh hawa pun potong rambut ka.. rambut hawa cantik, tak potong pun ok.. modify sket ok kot..
dah tepek ke belum.. nak tgk hawa dgn gaya baru..

nasazfrog,
selamat hari ibu jugak..


nadiah,
lepas ni memang selalu la kena make sure rambut anakdara ber2 ni dipendekkan.. kalo tak, dah le lepas mandi tak mau disikat, siap lari2.. pastu main kat laman.. dah le hari panas, cepat jer rambut tu jd gerbang2, spashly si anis.. dah mcm anak sakai pun ade.... hahahaaaa..

kakyong said...

nadnye,
sanggup ke nak buat.. 1 bulan fail dia sepenuh fail kotak tu, 1 tahun ade 12 file yg tebal +- 2 inci.. dulu masa kakyong ade opis, 3 org utk siapkan dlm tempoh 1 bulan.. 2 staff & kakyong. ni 1 org nak siapkan dlm tempoh 1 bulan.. mau tak tidur mlm.. jd zombi plak nanti.. heheheee..
tu belum nak kena susun dulu dokumen dlm file tu.. 1 staff spend 3 hari utk habiskan data n3.. tu belum masuk review kakyong lagi... lepas bersalinkan Aliya, kakyong spend lebih 3 bulan utk siapkan data n3 utk 6 bulan dokumen...
btw, dah ade team yg nak buat job ni.. budak2 yg dulu buat audit la ni buka opis buat a/c plak...


hazliza,
comel ke mcm tu.. muncung comel kot... hihihhh


fid,
tu la bukan selalu...

MAMASYAZA said...

amboi cutenya model kecik tu ngan rambut barunya, nampak kemas sekali, lepas ni lagi mudah keja kakyong, tak yah berkejar kesana kemari nak tocangkan rambut bebudak berdua tu

♥cybermummy♥ said...

rambut anis ketak-ketak kan lain dengan rambut aliya yang lurus tu . anak-anak rambut pendek memang sesuai . Tak payah susah-susah nak tocang :)

nza said...

jimat kos la camni...hi...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .