Saturday, April 3, 2010

Home » , » Anak-anak 1st time ke McD

Anak-anak 1st time ke McD

Salam semua,


To tell the truth, anak2 ibu memang tak penah menjejak kaki ke McD.. I mean dine-in. selalu tu en ayah beli via drive-thru jer.. tu pun takat beli ais-krim @ sundae jer...


anak2 tak reti makan burger McD.. so layan bubur ayam jer...


Aliya asyik dengan aiskrim & french fries...



ni ibu punya... lama juga tak pekena nih... last masa mengandungkan Aliya... ;)








Anak2 memang seronok le dapat makan kat McD, walau hanya layan bubur ayam dan sundae coklat jer.. tapi sonok kat main, dok lari sana-sini.. siap main gantung2 kat patung Ronald tu... *tak sempat nak snap picture masa depa dok gantung2 kat situ..

Terima kasih pada encik ayah yang tetiba jer bermurah hati nak bawa ibu & anak-anak ke McD. Memang tak plan pun, konon2nya nak g ke Ulu Kinta... alih2 en ayah melencong ke McD. 



p/s :
bila plak en ayah nak belanja ibu makan piza nih.... 








kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

11 kawan ibu yang hebat:

lily azliyana @ mama zara said...

sedapnye budak2 tu melayan mcd..menu sama mcm Zara tiap kali ke McD, bubur ayam n fries..sundae/ice krim Zara tk baper suker..hihi

uminuha said...

bestnya mkn mcd...kitorg ni pon lama jugak tak ke mcd.

nza said...

terliur la pulak tgkkn mcD tu....Sronok tgk ank2 kakyong dok kusyuk ceduk bubur ayam tu...

ibu_Arifa said...

huhuhu..ni yg terbuka selera pulak nk p mkn mcD ni..
ahh..burger tu..mcm dok lambai2 jer kat haku!! alamak!!

AISYAH HANI said...

dah lama jugak tak singgah McD ni. Esok nak singgah la..

10 said...

argggghhhhhh... mcd... tetiba je rasa lapar ni...

hawa pun suka makan kentang dan sandae macam aliya...

sonokkan tgk anak2 makan dan aktif main... kalo demam je susah hati la...

♥cybermummy♥ said...

sodap nya tengok budak2 tu makan ice cream sundae dan jugak bubur ayam tu. Kat Mcd s'pore dah tak de bubur ayam tu dalam menu.shikeen suka makan bubur ayam tu kalau bfast kat Mcd.

Anyway , shikeen ada Award nak bagi kat kak yong . nanti kak yong ambil ye . Terima kasih :D

kakyong said...

mama zara,
rasanya anak2 1-4 years ni suka bubur ayam sbb itu jer yg sesuai utk depa makan kot.. kalo burger tu kena nganga luas2... huhuuu


uminuha,
heheh... aritu kami g yg kat sblh petronas dekat hiway tu... yg 24 hr.. ramai org situ, sbb situ ade wifi...


kak nza,
khusyuk ala2 cam kebulur gitu.. tak sempat2 nak tunggu bubur tu sejuk dulu... kejap je makan tu, pastu depa ronda sakan lari2 dlm tu...


ibu_arifa/aishah hani,
hehhe... tingat masa sek asrama dulu.. masa tu mid 1980's, mcEgg masa tu harga tak sampai RM1.. BigMac pun dlm RM2++ gitu... skrg ni???? tp kalo burger memang pilih McD.

kakyong said...

aten,
mana parent pun riso kalo anak x sihat, hawa dah okay ker?


shikeen,
kakyong dulu masa bujang2 memang suka lepak kat McD sambil baca novel.. lepak dr pagi ptg baru balik... tp weekend jer lah...

ada award lagi ya.. nanti kakyong p jengah... ok..

Ina Hashim said...

Bib,

elok jugak tak diajar anak2 fast food tuh..lagi elok masakan air tangan ibu yg kompem berkhasiat..tapi sekali-sekala ber fast food apa salahnya kan...hihi

kakyong said...

Hez,
kalo boleh memang x nak ajor pun... huhuuu.. haru kalo asyik minta ke fast food jer...
diorg ni jrg dibawa makan ke luor, kecuali certain kedai makan yg kami biasa pergi, so kalo tempat x biasa depa memang x makan sgt pun.. rugi jer..

penah jd on the way nak g makan luor, alih2 fikri ckp nak makan kat rumah.. nak ibu masak, nak nasi goreng + ayam goreng + sup.. tak ke haru... sudahnya ayahnyer patah g kedai yg biasa makan.. baru le dia nak makan..

sebaiknya memang harus ajar anak2 mkn di rumah.. bior terbiasa dgn makanan rumah.. fikri kdg2 antor dia g rumah opahnya di ulu kinta.. ingatkan dia makan kat sana.. rupanya tak.., balik rumah selongkar makanan kat dapur ibu juge...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .