Sunday, April 11, 2010

Home » , » JELAJAH BLOG IBU

JELAJAH BLOG IBU

Salam ceria semua,


Ibu nak tanya, kalian kenal dengan Ben Ashaari? Question Mark

Ibu tak kenal, serius memang tak kenal.. almaklum lah, lately ni kan ibu dah jarang2 @ sangat tidak aktif ber'blogwalking'.. ibu terjumpa blog ni semasa dok blogwalking ke blog Mama Tina..

Nak tau apa yang menarik.. sila klik banner merah di bawah.. perasan tak  muka dia mcm yusri kru.. huhuuu, ke ibu yang terperasan sorang2.. sekali imbas jer kot... Wakka Wakka




Antara syarat untuk join JELAJAH BLOG IBU ni.. kena ceritakan serba sedikit tentang blog anda.

Blog ini diberi nama Catatan Ibu, asalnya hanya untuk rujukan dan bacaan sendiri, lebih2 lagi cerita tentang perkembangan anak-anak (besar harapan ibu ni supaya anak2 berkesempatan untuk membaca & mengimbau zaman kecil depa nanti, Insya Allah). Namun lama kelama-lamaan, dek kerana kemaruk berblog dan kenalan blog yang semakin ramai, maka ada lah juga perkongsian maklumat terutama isu2 yang sinonim dengan ibu-ibu dan cerita2 harian semasa, kisah2 keluarga, pendidikan awal anak, breastfeeding, cloth diapering disamping mengeratkan lagi tautan ukhwah. seronok dapat ramai kenalan mommmies ni... tak caya sila selak sini..

 


Ibu ni sebenarnya pun sedang berusaha untuk mengUPkan semua mood berblog.. jadi jika ada blogger-hebat seperti En BEN ni menjengah ke blog ibu & tinggalkan komen sebaris dua... huhuuu.. kembang berbunga-bunga lah hati ibu.... Bouquet






kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

12 kawan ibu yang hebat:

BEN ASHAARI said...

terima kasih ibu ... kerna sudi sertai jelajah saya yang tak seberapa ini ..tujuan hanya untuk menyatukan semua blogger blogger bergelar ibu dibawah satu bumbung ..

insyaAllah ..

terima kasih sekali lagi ..

ibu_Arifa said...

hui..hari ni rata2 org dok cakap pasal entry ni..ni yg rase nak join jgk ni.. tapi malu pun ada jgk..nak mejemput org glamor dtg 'umah' ni.. hoo..gempaq habis..

nak kena tukar cat baru dulu kot nih..

BEN ASHAARI said...

ibu arifa ... haahahaha.. toksah ler malu malu ...bagi secawan kopi ngan biskut meri stawberri 10 keping dah la .. kalau ada jus oren pon ok ... oh ya ... bihun singapore ada ? hahahhaa...guwau jer .

kakyong said...

Ben,

terima kasih atas usaha murni ni.. ramai mommy bloggers (terutama yang baru) ni yg masih malu2 lagi... semoga ada lah ruang utk menambah kenalan..

actually ade platform utk mommies blogger ni which is mom bloggers planet..
http://www.mombloggersplanet.com/

members pun not yet reach 1,000..

sila lah jengah.. nama jer mombloggersplanet tp ade article yg dicontribute oleh papa blogger juga...


ibu_arifa,
terjah jer.. tuan rumah pun dah jemput tu.. pengeras biskut meri + jus oren jer.. kalo minta pizza ke secret recipe ker... hahaaaa...

Izan Ishak said...

wow...en ben dah pun menerjah blog kak yong ye!
tahniah2!... mood nak berblog sure dah dtg kan...

nza said...

hr nie masa kak nza g singgah umah kekwn, ada 3-4 buah blog wat siri Ben nie......

ibu_Arifa said...

huhu..kak yong..dia balas komen saya lah..cam 'kembang' pulak diri ni .. huhui.. nak buat entry dan nak p kedai beli biskut meri nih.. org glamor nak mai umh ku nnt..bubuii..zasss!!

azzul said...

sy pun segan gak coz blog sdr tak update sgt..nk bg org baca pun segan :P

ummumishkah said...

setuju dgn izan... harap kunjungan ben ashaari dapat upkan mood blogging kak yong! Me pun.. lately cukup malas nak blogging... ralit main dgn baby.. :)

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben...

berguling2 jap kat blog ni sambil baca entri...weeee \(^_^)/

ct rahani said...

sana sini terbaca psl en ben nih.. nk join gak tp lum berkesempatan lagi.. hehe..

kakyong said...

Izan,
mood berblog tu dah Up dah sikit.. tp masa lah pulak. xdan nak menaip..

pasni gamaknya penuh dgn n3 bergambor jer lah... cepat & senang.. hihiii


kak nza,
memang sedang HANGAT di pasaran Ben Ashaari ni... ;)


ibu_arifa,
xpa.. kembang pun masih cumil...


azzul,
apa lagi... cepat2 lah update blog..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .