Tuesday, April 13, 2010

Home » » Henfon canggih kami...

Henfon canggih kami...

Salam ceria semua...





picture credit to Mr Google.
 

hensem jer rupanya masa baru dibeli.. ibu beli Nokia 2630 ni masa awal tahun 2008. Ibu ni memang pengguna setia Nokia...




setelah 2 tahun digunakan.. lesu & lusuh sudah.. hilang segala ketampanannya...
ibu suka henfon ni sbb nya nipis & ringan
dah banyak kali kena balik dek anak2..
tapi tetap utuh & tak rosak... 
pendek kata, henfon ni memang sangat tahan lasak...

Thumbs Up









semalam... aliya telah merobek 'touch-pad' nya.... huwaaaa... Oh Jeez






akhirnya berTUKAR... menjadi iFon canggih kami... 
Great

hmmm... bila lah agaknya dapat memiliki iPhone yer...






kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

19 kawan ibu yang hebat:

cikWa said...

KakYong
suka saya dengan entry ni

lama tak singgah sini lepas aisyah keluar ward last week

sama la kes dengan kami kak, kadang2 kena guna pen untuk touch screen henpon kami ni
hehehe

sayang kakyong
take care ya :)

temp. housewife said...

eh samalah kita punya hp KYong.

Ieda Al-Habsyi said...

hehhhe :) canggih!

AshAnas said...

kreatifnya aliya, hehe... habis dirobek keypad handphone ibu ya....

farra8979 said...

comei bile ibu wat hp jd iphone.. ^_^

Rozy said...

sama kes ngan enpon hubby rozy..touch pad dah ilang
enpon touch screen rozy kena touch dengan jari sebab stylus dah dipatahkan hadiff

Yan said...

ekekeke..

hp yan dulupn jahanam dek qis..

adik2 ipar seme cakap 'airliur qis berbisa' sebab seme hp yg masuk mulut dia.. Innalillah..

Hanz said...

kalu hanz dapat iPhone ka, blackberry ka, still x worth pada hanz, sebab apa tak reti nak guna!!ekekekekk..Motorola L6 ni pun x lepas2 kay...hahahahah...oh i miss my old Nokia zaman kuno dulu yang telah dihilangkan oleh cik abang bila baca entry kakyong ni...

nza said...

kak nza pn pakai hp yg tramat biasa2 sgt.....slalu ank2 komen knapa ibunya xbeli yg canggih manggih.....xtaulh, xgitu minat dgn hp.

kakyong said...

cikWa,
rindunya dgn cikWa.. harap arif & aishah dah semakin sihat...
huhuuu.. xleh nak kata apa.. kalo dah anak2 jenis xplorer ni... ;)


nuradyani,
sama jenis ya.. yes.., give me 5...
kakyong paling suka nokia 3310.. lama guna tu..



ieda Al-Habsyi,
terpaksa mencanggihkannyer... :p


Shira AshAnas,
actually key pad tu dah ter'tobek' utk 3 hrf yg last tu.. bertahan juga 2 bulan.. tak sedor camner leh sampai ke tgn aliya.. tau2 dah togel dikerjakan nya.. dah le tu, buat muka tak bersalah lak tu... huhuuuhh

Umi Nuha said...

wah kretip2.. :-)
kakyong, ingat kan saya jek guna hp 'canggih'...hehhehe

kakyong said...

farra8979,
comei ka... ihikkk.. salam kenal ya dik, terima kasih singgah sini.. dr blog en Ben ker...


Rozy,
xleh nak kata apa.. anak2 memang kreatif..
*kot teringin nak iPhone kalu.. sendiri mau ingat.. letak lah tinggi2.. hihiiii... * <-- ni pesan utk diri sendiri...


Yan,
sebelum ni pun dah 2 henfon rosak.. 1 fikri, 1 anis.. 2-3 jenis suka hisap henfon...
yg ini lah bertahan lama.. penah sekali loudspeaker nya mogok.. kakyong jemur bwh sinaran matahari..x sangka pastu leh suara nya muncul semula...


Hanz,
kalo dah dpt mesti xcited nak beljor guna kan... heheh..
hfon nokia kuno.. tiga-tiga-sekupang ker...

hanz,
pasal teaching math utk preschool tu, x per not in a hurry.. mungkin kakyong ni yg kena lebih TEGAr mengajar anak2.... ;)


kak nza,
MIL saya guna nokia N series... jgn main, tp x reti guna apa pun, takat call jer.. sms pun anak2 kena tolong baca..
kak.. murah ke biasa ker.. janji dpt berhubung dgn saudara mara & rakan taulan...

Diarihatiku1976 said...

kreatifnya aliya, hehe... habis dirobek keypad handphone ibu ya.

♥cybermummy♥ said...

dulu pun hp ikeen macam tu jugak .Baru-baru ni je dapat hp canggih .Itu pun pemberian suami .
Kalau nak beli sendiri kena lah tunggu ikeen keje ada duit pocket sendiri . Tahun bila tak tau lagi.
ngeeee

ct rahani said...

sy pun setia ngan nokia sejak dulu hngga la skrg.. hiks..

Nadiah Sidek said...

kan tu kakyong dh dpt hp canggih..tak kuar duit lak tu beli hp canggih. hihi..

kakyong said...

uminuha,
janji leh guna kan.. lagipun belom terdesak nak tukor pun.. guna hingga akhir hayat... ;)


Ina diarihatiku1976,
kreatif yg mendera ibu ayah.. hihiii..


shikeen,
tahniah yer dpt iPhone.. rezeki tu tanda kasih sayang suami...


ctrahani,
ohh, sama lah kita.. pasni kalo habis hayat hp yg ni, x plan lagi nak beli yg cmana.. tp kalo boleh bior le kecik/nipis/tahan lasak... dah lama x g surf pasal hp ni...


nadiah,
kihkihkih.. tu la aliya tolong merealisaikan impian ibu nyer..

Nieaz said...

hehehe memang canggih nyerr henpon itewww ;P

kakyong said...

Nieaz,
begitulah.. dah tamat riwayatnya pun...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .