Thursday, April 8, 2010

Home » , » Maklong rindu dengan budak 2 orang ni.. (n3 emo)

Maklong rindu dengan budak 2 orang ni.. (n3 emo)

Salam ceria buat semua,

1st of all, ibu nak ucapkan TAKZIAH pada makNgah Miela diatas pemergian Tok ke rahmatullah pada hari Isnin, 5 Apri 2010. Kali terakhir ibu jumpa tok tahun lepas semasa makan nasi beriani rumah mak makngah miela. Masa tu tok memang terbaring jer, tapi tok gagah juga duduk.. tok tak leh nak cakap, tapi tok kenal lagi ibu.. back to year 2000-2002, tok riuh lagi bersembang.. masa ibu kahwin pun tok ade datang & masa ibu buat kenduri untuk fikri (back to year 2006) pun tok ade datang, walaupun masa tok tak berapa nampak sebab baru jer operation mata... walaupun ibu bukan sapa2 pada tok tapi hubungan kekeluargaan tu tak penah buat ibu rasa tok tu orang asing. Sebab bila terpandang tok, tiap kali itu ibu akan teringat pada arwah onyang jenab (nenek makbonda). Semoga tok aman di sana. AlFatihah.





budak 2 orang ni.. maklong rindu sangat dengan kome 2 orang.. maklong harap  pakcik Ju boleh bawa balik kome datang ke rumah maklong....

Beberapa hari lepas, maklong memang marah. Maklong marah sebab riso masa depan komen berdua, tapi maklong lupa.. rezeki tu Allah yang tentukan. Apa2 pun jadi, kome 2 orang tetap anak2 sedara maklong.

Pada abang haris - haris ingat tak masa bulan lepas, haris ade sembang dengan maklong.. haris janji nak belikan umi & maklong rumah besor.. besor sangat2.. Haris memang baik sebab sanggup nak belikan 1 rumah besor untuk maklong. 

Haris ingat tak pesan maklong.. haris kena belajor pandai2.. kena belajor sampai berjaya.. masuk universiti.. baru buleh dapat kerja yang baik.. baru buleh ada banyak duit untuk belikan umi rumah besor. Haris ingatkan..

Haris kena jadi anak yang baik & berbakti pada umi dan juga abang yang baik pada Aidil. Haris kena jaga umi & Aidil. Haris kena dengor cakap umi elok2.. Haris kena kuat dan harus jadi tulang belakang umi.

Walau apa pun jadi, Haris & Aidil tetap ada opah, atok, maklong, pakngah & makngah, makteh Ani, makTam, pakcik Ju, pakcik am, pakcik jijan, pakcik john & maksu enon.







kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

6 kawan ibu yang hebat:

atty's said...

insyallah ade rezeki budak2 tu yong..

Miela77 said...

iela br blk dr umah depa..kelmarin lps kenduri tahlil kat sg kertas, iela g frim..tido sana sbb da janji ngan imah..tp sayang x smpt smbg ngan imah..tgh dia blk kejap..t kita sms ttg tu.. tp mmg cian sgt kat haris n aidil..smlm tgk dia layan aidil ok je..tp haris x nampak laks..iela maleh la nak campur..iela ada gtau imah..if nak keje kat ipoh meh duk umah iela...mak leh tolong jaga anak2..haris nak ikut smlm..sedih je rupanya..

nza said...

marah bkn krn benci ttp kerana syg n perihatin....

kakyong said...

kakty,
rezeki anak memang Allah dah sediakan, cuma kita lah kena sentiasa beringat2 kan...


miela,
xper, bior le depa bertenang dulu.. selesai ikut cara betul.. tp sian kat haris jer.. takut tganggu emosi dia.. ntah2 nak g sek pun tak seronok...

kak nza,
betui kak...

10 said...

alfatihah utk arwah...
kakyong... rezeki Allah dah tentukan tapi kita yg kena usaha tul x? hope anak sedara kakyong tabah menghadapi dugaan hidup dan arapnya impian dia tercapai...

kakyong said...

aten,
terima kasih,
mudah-mudahan begitulah.. :D

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .