Monday, April 26, 2010

Home » » Roti tampal

Roti tampal

.
Salam hari isnin dan salam ceria semua..


Hari ni tak sempat nak citer panjang.. jadi biarlah gambar jer yang 'bercakap'..





Add caption

Add caption



Add caption


Add caption

Add caption


Add caption


Antara menu kesukaan anak2 ibu... boleh dimakan pada bila2 masa.. kiranya kalo anak2 lapor & ibu tak sempat  nak masak lagi.. so ini lah antara snack yang ibu sediakan.. boleh makan macam tu jer.. atau pun dengan sos & mayonis.. 

Aliya selalu mengelat - kutip telur jer.. 


tambahan
kalo ibu2 bapa2 punya selera.. sila dressing dengan hirisan tomato, salad, 1 keping keju, meat loaf pun will do... kalo ade mustard leh letak sket.. then disandwich kan... yummylicious... kenyang sampai tengahari... 








kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

22 kawan ibu yang hebat:

Yati said...

Yati buat lain sikit, roti tu celup dalam telur. Jadi, dapat banyak keping roti sikit. Tapi lebih kurang la kan. Nanti nak try macam kakyong buat pulak, tambah benda lain, jadi macam roti john. Hehhhe...

nza said...

lapar la, belum sarap lg nie....minta ckit...

fiza said...

Senang nih, bley buat...slalu buat roti telur jer (^_^)

Mama Hanim said...

ooh sgt sedap itu roti daaa... nk skit kak yong..ehehe..

Sitisifir10 said...

wau...sekeping roti dengan sebijik telur...besar bajet tu k.yong...saya suka buat roti telur yang celup2 tu tapi kemudian cicah dengan susu manis...yummm yummmm sedap siot

kakyong said...

Yati & Pija,
anak2 daku tak layan roti celup... huhuuuu...
tu yg ikhtiar cara lain... bukan kira budget besar, just nak pastikan anak2 makan... kalo buat sramble pun abis 3-4 biji utk depa 3 org.. kalo masak camni, buat 2 keping jer.. cukup utk 3 org..


kak nza./mama hanim,
sila lah menjamu selera


fiza,
memang senang bangat.. kat rumah ni, roti celup telur tu ibu & ayah jer yg layan... anak2 daku ni selera besor... huwaahaaahaaa...

Suhana Shahril said...

Adoiyai..kakyong membuatkan ana lapor lah plak time2 cenggini..huhu..nak kena pcari makan ni..x sarapan lagi nih

nieda said...

mmg sedap, bukan setakat budak2 jer, mak bapak budak pun suka..hehe

10 said...

kakyong.... sekeping roti = 2 biji telur ke?

atty's said...

nasib lah dah kenyang yong..kalo tak nangis tgk entry yong nie..

kakyong said...

Ana,
masa kakyong kerja opis sendiri dulu.. selalu bawa bekal camni.. cepat disediakan.. dah siap masak, masuk jer dlm tupperware/bekas..


nieda,
hahahaa.. sesekala suka gak layan ni..

aten,
i biji telur utk 1 keping roti..

kalo pan besor.. leh masak sekali 2 biji, pastu tampal le brp keping roti yg muat...


kty,
lunch aper eri ni?

temp. housewife said...

mcm ni Roti Tampal. tak pernah cuba pula. thanks for the idea KYOng.

Hana Seman said...

Kak Yong, ingatkan roti canai tampal tadi

Nadiah Sidek said...

dulu2 duk tertanya2 je apadia la roti tampal..rupanya roti yg mcm kakyong buat ni :D

Izan Ishak said...

hi kak yong...izan pun selalu buat roti camni..
sedap kn!!!

Ummi Salsabila said...

yum yum..sedap dan mudah..
skang nak duk msk lama2 pun xlrt da k.yong.lenguh je..

♥Hernee Nazir♥ said...

wah 1st time tngok roti tmpl cam ni..ingtkn roti canai tampal tu..hehehe..cam sdap je..nk try la..

♥cybermummy♥ said...

Terima kasih kak yong . tambah lagi koleksi recipe terdesak buat anak2 yg selalu je lapar :D

Yan said...

alaa yan tak kenyangla makan roti..
ayooo perot ni mesti mau isi nasi jugaa...

dalila said...

wahh..ingatkan kain jer ada tampak..roti pon ada gak ek..sedapppp..

ct rahani said...

memang sedap ni kak.. tp biasanya sy wat roti celup telo tuh.. makan tu je dh kenyang x yah mkn nasi pn x pe..

best gift ever said...

Cut chicken into small pieces; place in rock-Pot. Add all remaining ingredien ts except rice. cover and cook on High 2 1/2 to 4 hours or on Low 6 to 8 hours. Serve over hot rice.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .