Friday, April 2, 2010

Home » , » GRRRrrrrrr...

GRRRrrrrrr...


I'm MAD.. realllyyy MAD



SmileyCentral.com



dengan seseorang 
yang buat keputusan semasa sedang marah...


dan telah buat seorang isteri 
juga seorang ibu 
tak keruan & hilang arah



SmileyCentral.com




tolong!!!
macam mana nak tolong REDA kan ni..

kalo dekat dah lama ku terbang ke sana...


apakan daya, hanya mampu mendengar tangisan di hujung talian... 
daku pun tumpang nangis sama


Ya Allah, hamba mohon padaMu permudahkan urusan kami dan jauhkan kami dari bisikan syaitan durjana. 

Ya Allah berikan lah kesabaran yang tinggi pada hambaMu yang lemah.



p/s : jika semalam anda bertikam lidah suami isteri, 
pagi2 terima sms dr suami ,
talakkan anda dengan talak 1.. apa nak buat?!














kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

16 kawan ibu yang hebat:

Sitisifir10 said...

Ya ALLAH...tersirap2 darah saya baca...kebetulan ada kawan yang juga sedang berantakan begitu.....tapi takkanlah cepat sangat keluar talak??

Ummi Hanie said...

kkyong bior betoi..

setau sy,kalo jatuh talak via phone pun dikira tp ... kne bwk court ler

huhuuu..kkyong..ape cer ni ?? hrp2 semua okehh

Wansteddy Tales said...

kisah sapa ni k.yong? harap2 bkn kes k.yong la, nauzubillah...

kakyong said...

Insya Allah,
kakyong ok.. tp seseorang yang rapat dgn kakyong...
org kata kena denda ya...

ni lah dok tlg tenteramkan keadaan & minta dia bertenang & tak sure mak pak dia kat kg dah tahu ke belum..

x dpt pulak nak tepon si laki...

kalo nak report camne erkk , kejadian di Kl.. tempat nikah di perak.. nak kena balik ke perak ke buat report.?!!

ct rahani said...

x patut betul la suami tuh.. patutnya bincang la elok2 dulu kan kak.. tp nk wat cmner.. nasi dh jd bubur.. talak nih bkn perkara main2.. seeloknya isteri tu wat report kt pjbt agama..

Yan said...

Ya Allah berderau darah mula igtkan kakyong..

tp bile baca2 balik.. mesti saudara terdekat or kawan2 kakyong gaknyer..

zaman skang lafaz talak thru fon je da jatuh.. Nauzubillah

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

subhanallah...semoga semuanya kembal jernih..sama2 doakan kawan kak yong tu..

nza said...

sedihkn, nasib seorg isteri bagai dihujung tanduk je...Moga kwn kakyong tabah n suaminya mmg xpatut melepaskn marah camtu...Seeolah si isteri xde harga diri...moga segala masalah ni cpt selesai....

ieda said...

yong...suruh kawan yong tu report kat KL dulu..tengok apa org pej agama tu cakap.

kakyong said...

ntah lah sesuka ati jer.. x pk panjang.. dengor nya isnin ni baru nak g report, Insya Allah abgnya nanti temankan..
memang sian, dah le baru kerja 2 hari.. selama 6 tahun ni setia dok rumah.

sesama lah doakan ya.. semoga tabah hati si isteri...

sian anak2 kecik lagi.

Yati said...

Siannya, ye la, kena pergi pejabat agama terdekat la, minta nasihat. Harap semua turn out ok. Macamana dengan nasib anak-anak ye...

10 said...

lor... ciannya... tu la kaum hawa ni jugak yg selalu jadi mangsa...

teruk sgt ke gaduhnya tu sampe jatuhkan talak?

hope kawan kakyong tu tabah menghadapi dugaan ini...

nadnye said...

Ya Allah.. mudahnya lafaz talak, skang nie sms dah kira jatuh talak..

Semoga ada penyelesiaan terbaik antara keduanya... tengah marah memang buat keputusan terburu2.. yang paling kesian tentu anak2nya..

Kesiannya kat dia juga.... takutnya saya baca..

kakyong said...

aten/nad/yati/mommy sn,

kalo dah org ke3.. kasih sayang lak dah beralih arah... senang2 jer nak lontar isteri, bak kata kak nza.. dibuat spt isteri xde maruah/harga diri...

tak abis sebenor nya 'gunung berapi' dlm kakyong nih.... iihhh, rasa nak luku2... :P

Miela77 said...

iela dpt sms tu kul 3..trus x ley wat keje..tu yg call k.yong..nape le pendek akal dier..on da way blk..xx tipun, iela ty pe cite, terisak2 smbl cite...iela drive jd x tentu hala..alangkah baiknya klu depa rujuk blk..cian bebudak tu...blk umah gtau cik abg..menung panjang kwn..tiba2 jd lbh rapat ngan bebudak..ktnya..napela pendek akal en xx tu..klu diikutkan nak turun kl je..kejutan yg amat memeranjatkan...

kakyong said...

meila,
org tgh angau memang camtu.. sian kat anak isteri... kita cuba lah tolong mana yg boleh..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .