Saturday, August 8, 2009

Home » , » 215 Anis 2 tahun

215 Anis 2 tahun

Lilypie 2nd Birthday Ticker

Selamat hari lahir buat Anis... Anis dah dua tahun hari ni...

*hepi besday juga untuk makngah miela... tak dapat nak buat apa2 majlis... frussst ni... *:(

Walaupun Anis masih bercakap dengan bahasa jerman yang selalunya abang fikri yang tolong translatekan... tapi ibu faham... :D paling tak tahan kalo anis bercakap dengan mulut tak buka... tak tau lah kenapa anak ibu yang sorang ni berat sungguh mulut dia nak kuor suara..

apapun, ibu sentiasa menghrapkan ANis jadi anak yang menyenangkan ibu ayah.. jadi kawan yang baik untuk abang fikri dan Aliya. Ibu tahu Anis pandai jaga Aliya, pandai protect Aliya... *aksi ni hanya boleh dilihat di rumah orang, kalo ade yang nak buli Aliya, Anis le yang tolong tahan.. konon2 kakak garang lah tu.. jangan sesapa sentuh adik dia...* ;;)

harapan ibu adalah sama seperti ibu2 yang lain supaya ANis menjadi anak solehah dan sentiasa hormati yang lebih tua dan taat suruhan Allah. Dalam usia 2 tahun, tak banyak yang ibu expect, tapi bila ANis tahu bila makan tadah tangan *baca doa makan*... dan nak tidur pun tadah tangan *baca doa tidur*. Banyak lagi yang ibu nak ajar... pelan2 yer... ibu harap Anis cepat pick-up.

p/s :

.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

20 kawan ibu yang hebat:

♥cybermummy♥ said...

Happy Birthday Anis !!! Aunty doa kan semoga allah panjang umur Anis , di beri anis kesihatan yg baik sepanjang umur dan semoga anis menjadi anak yg baik and soleha kepada kedua org tua anis dan tak lupa semoga anis dapat berbakti pada negara dan bangsa bila besar kelak. Amin

Precious said...

Happy besday, anis! Ari ni jugak anniv mak n pak haku ... meke kawin tahun 61 dulu ...

MAMASYAZA said...

happy birthday Anis...semoga bertambah cute n happy selalu

Zuhaini said...

happy birthday anis! ;) kejap je da 2 tahun.. :)

hadina said...

happy birthday Anis...semoga menjadi anak yg solehah n yg diidamkan oleh ibu.. :)
pandai Anis susun besen2 tu..ikut saiz lak tu...so cute... ;))

ctzura said...

Selamat Hari Lahir Anis...........
Dah beso anak ibu yer.....cepat masa berlalu. Semoga Anis sihat & membesar cemerlang dunia & akhirat. AMin. jadi pelindung yg baik tuk Aliya.. B a Good Girl!!

Dayah said...

Happy Birthday dear Anis.... mga jadi anak solehah dan sentiasa doakan utk ibu dan ayah

NaDiaH SiDeK said...

happy 2 years old anis! :)

iNa said...

Slamat hari lahir anis...
mlga murah2 rezeki slalu.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

Happy 2nd Birthday Anis!!

Smoga sentiasa sihat, betmbah cumei n jadi kakak yg baik yer..=D

Yan said...

wah anis dah 2 taun yer... hepi b'day to u... moga jadi anak yg cemerlang & terbilang hehehhe..

yatie chomeyl said...

hepi besday anis..dah besar anak dara ibu nih, nanti leh tolong ibu ...mesti anis ni kakak yg penyayang sangat ;)

Sharini aka Ummi Khayra said...

Happy birthday Anis.. Dah 2 tahun dah anis skrg.. Semoga membesar menjadi anak yang solehah dan berbakti kepada ibu dan ayah ye.. :)

kakyong said...

terima kasih semua kwn2 ibu atas ucapan..
Ibu bagitau kat Anis, apa yg ditulis ni..

Anis cam sonok jer bila ibu bgtau Anis dah besor, nanti boleh belajar mcm2.. dia sibuk dok sebut 'kolah'... hehhheeee... sekolah lah tu.. mcm lah tahu sgt apa itu 'sekolah'...

sejak semalam mulut dia asyik riuh jer.. bersembang kan main.. tp byk yg ibu yang faham.... tp hepi juga le, tetiba tgk dia ramah mesra gitu... riuh nak bersembang..

U-jin said...

hapy belated birthday anis yg comei....smuga comei2 selalu dan selalu tolon2 ibu sepahkan apa2 yg patut...ihiks

Suhana Shahril said...

Masa ana buka blog kakyong ni,sambil dodoikan babay adlin. Si kakak no 2, iwani datang depan skrin.
"Anis..anis"
Haha..tau tau jer nama anak kakyong ni anis.Mcm mana dia tahu?Actually, nama sepupu dia pun Anis jgk.Muka pun bila tgk dlm youtube yg kakyong tempek tu lebih kurang sama jer cam sepupu dia. Dia asyik dok agah2.Mcm lah anis boleh dgr suara dia.Hehe..apa2 jer lah Iwani. Mggu ni penat.Sbb Aqilah & Iwani demam 3 serangkai.Dah 2 kali p klinik amik ubat.Takmo nak kebah.Huhu..letih jg 7 letih memujuk makan ubat.Anan & suami dah terkedang letih...

miela77 said...

Hepi belated day Anis. Sori makngah lewat wish..x online la sayang...even x sempat g sana pun..smlm mak ngah g kenduri pak lang ngan opah but still x sempat g jengok anis. Moga anis menjadi anak yang solehah, cerdik, cergas dan sihat. Dengar cakap ibu tau. Cayang dier..

Ummi Salsabila said...

Happy birthday anis sayang..smg jd anak yg solehah n bijak ye..

ummuabdullahsyaakir said...

Happy belated Birthday utk anis syg..moga jadi ank yg solehah pnyejuk mata penawar hati ibu n ayah yea^_^

p/s:kak yong,anis kecik2 lagi dh tnjuk bakat suka ke dapur...hehe blh yea suka nk susun bekas plstik...bila besar nnt blh tolng2 kak yong kat dapur

kakyong said...

u-jin/Suhana/eila/US & UAS,
terima kasih atas doa kalian.

Anis memang suka men kat dapur, skrg ni aliya pulak yg amik alih..

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .