Friday, August 14, 2009

Home » » 221 Contest Before & after makeover

221 Contest Before & after makeover

Contest ni anjuran Echa. hari ni actually dah tarikh tutup, harap2 sempat lagi lah yer...

Ini fotonya.. masa kahwin jer lah yang merasa nak di makeover.. hari2 biasa, memang muka pun camtu jer lah.. takat pelembap dan bedak baby.
Selepas dimake-upkan, adik2 seme cakap macam siti nurhaliza... :))
perasan lah jadi selebriti jap ari kenduri ku itu..
Echa,
kakyong dah cuba add Followers, tapi takde respond di Blog Echa.. cuba juga add di dashboard kakyong.. still tak masuk juga... ishh, takkan sebab kakyong dah follow lebih 300 blog maka kena block dgn blogspot, tak leh nak follow dah... :((
Hmmmm... kalo tak dapat diterima masuk contest ni.. takper lah.. kakyong tepek jer.. untuk tatapan semua... sambil2 tu dapat jugak mengimbau kesah di hari kenduri kahwin.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

36 kawan ibu yang hebat:

yatie chomeyl said...

wah..tanteknya kak yong hari kawen tuh..*hari biasa pon tantek jugak ;) *

tp memang mekap time kawen leh merubah wajah sgt2 kan.yatie pon hari kawen tu, solah x kenal sbb dh lain muka lepas ditepek bedak sekilo hahahahha

MatAhaRiKu said...

ee..comelnye mse dolu2 ek..kakyong lagi cute klo tak pakai eyeglass..pakai la contact lense..n pki la color lense..lg bertambah2 ke'cun'an tu..

Hanz said...

Oh kakyong, ayunya kakyong di hari persandingan..highlight natural beauty kakyong yang sememangnya dah sweet...

agree ngan matahariku, kakyong pakai contact lense mesti tambah cun-melecun. Good luck yer!

zh-ena said...

ooo mmg cantik la kak yong make up..mmg ader iras2 siti nurhaliza


huhuhu ena tak perasan pun contest main air tu 1 thn ke atas, takper la next time la ena join contest kayong yg lain..sedih nie hehehhehe

sya said...

kak yong, lawa lah kak yong...
mesti kecik2 je orang nya ni.. :D

nyizd said...

phewit...cutenyer...

Watie Aziz said...

eh eh ...lawa lah kak yong time sanding, lain rupa..ni betul make over nih..hari biasa lawa gak, cuma nampak lain masa sanding ..tu lah oirg kata, jgn mekap lebih2 hari biasa, baru seri pengantik naik..ehhehee

Yatie said...

~amyatie~
kak yong cam siti sifir la....
ayu anggun gitu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

masa kawen nampak cute jek muka kak yong tu...tapi skang pun cute gak kan kak yong kan... :P

miela77 said...

sememangnya gambaw yg tercantik adalah masa kita da kawin..huhuhu..

iela tingin nak join tp x sempat...bz ngan baby qis ... x dpt cr gambaw...klu ada contest pasal dulu n kini ..confirm iela menang..dulu kurus skrg da gemuk..hahahaha

UmmiKhayra said...

Kak yong... cantik... lain la... suka... :) gud luck kak yong... :)

Hanna said...

kak yong cute la..betul2 transform makeover ni...kalau penyertaan kak yong diterima,mesti sah2 menang ni..hehe..*ikhlas tau*

MAMASYAZA said...

amboi kak yong...berseri serinya wajah masa jadik pengantin....macam artis...memang betul makeover ni

kakyong said...

mommy SN,
en ayah pun hampir tak kenal kakyong masa hari sanding tu... tetiba dia perasan mata 'besor'.. :))

Jun@matahatiku,
kakyong tak reti pakai lense.. mata jd berair.. tu masa sanding tu, x pakai cermin mata & x juga pakai lense.. memang pandangan tak gitu clear heheheeee....

Hanz,
rasa2 nya seme pengantin berseri2 & ayu di hari sanding.. kalo tak idak le dipanggil raja sehari.. :D
x sure lah, n3 ni diterima atau tak.. dah byk kali cuba follow blog echa tu, tp x dpt2... tak cukup syarat ni.. tp tepek jer... suka2....
pakai lense nampak cun.. xper lah x brp cun, nanti en ayah x senang duduk plak... ;;)

ena,
jgn le sedey.. nanti ade ezeki kakyong usahakan contest lain plak... sian kat ena..
ni bukan makeup sendiri.. org yg makeupkan.. tp kwn2 jugak lah..

sya,
memang kecik jer.. tu pasal tak leh bg kurus bdn sgt dah.. nanti org ingat baru habis SPM.. :p

noy,
heeehhheeeee....

watie,
betui2.. hari sanding bior nampak berseri dari hari2 biasa... tp ade kwn yg 'merana' hari sanding.. dia g buat facial bbrp hari sblm khwin, kulit mengelupas.. x ke haru... so saper yg blom kahwin.. buat facial 2,3 bulan kena mula.. kena tahu apa produk yg sesuai.. jgn muka rosak di hari bersanding... :)
bila tgk baju sanding dlm lemari.. terasa mcm nak sanding sekali lagi.. ;)


amyatie,
sitisifir mana ni?? :))

hazia,
dah dimakeupkan tebal2, tersembunyi lah segala cela.. kalo tak makeup.. terserlah semua jeragat & bintik2 hitam.... ;)

miela,
best gak kan buat contest lain dulu lain sekarang.. tp kakyong tak leh la.. nampak sama jer... tak byk beza...
boleh buat idea utk contest akan dtg ni.. ;;)

ummikhayra,
hmm.. rasa macam tak qualified lah n3 ni.. x dpt lagi nak ADD jd follower echa... uhukkk :(

E.L.I.Z.A said...

comei nye kakyong..sy tgk mcm pelakon wilma muhammad..igt lg x?ala yg berlakon jd perampas dlm cite pasrah..lakonan bersama erra fazira & norman hakim

♥cybermummy♥ said...

uuikkksss !!!! cam artis lah kak yong . Ni comment ikhlas tau kak yong bukan saja2 nak kenakan kak yong . Tapi betul lah kak yong , rupa kak yong berubah bila kena solek . Sbb tu lah mak saya selalu kata . Jgn nak make up je hari2 nanti bila waktu sanding bila kena make up rupa dah tak de perubahan . Org yg sekali sekala make up ni yg bila di make up terus berubah . Tantik sangat ...

ummumishkah said...

betul ah kak yong.. tertukar dgn siti nurhaliza.. hihihihi

lily azliyana @ mama zara said...

hee..sweetla kak yong mase jadi pengantin baru..nmpak berseri2 sgt..=D

nadnye said...

cun sangat.. rasa cam tak kenal jea...:)
kalau pakai contact lense mesti nampak lain ..lagi cun kot

NaDiaH SiDeK said...

comel la kakyong. mesti ms nk nikah tu suami kakyong panik sbb ingt dh bertukar org. kuikuikui

Dayah said...

kak yong..mmg comei la..a'a..kakyong buang spek lagi cun melecun...tapi mai dah ada anak ni, nak belek mata pun takdan..la ni saya beli daily lens ja sbb bukan salu pakai,.rugi pulak beli perm/monthly

ibu_arifa said...

masyaAllah..sungguh indah+berseri+ayu sekali wajah mu di hari persandingan itu..
mmg mcm artis..

Yan said...

perghh kakyong... cun giler...

mmg nampak iras ct..
jauh sangat bezanya..

good luck moga2 tuah akak menang contest ni

Precious said...

Uihh .. memang macam Siti Norhaliza la ... Haku kasi can, k! Kalu Kak Yong(hih hiii ...) nak join wat duit lebey for raya, boleh jenguk blog saya yer ... Jom

kakyong said...

Hanna,
sekali tu jer lah 'bertukar' ala2 celebriti.. ;;)

mamasyaza,
yg makeupkan tu pun awal2 dah bg tau, dia stail makeup artis.. tp suka warna2 yg dia guna.. natural.. dah abis makeup tu.. dtg le sorg kwn kakyong ni.. dia kata lipstick tak cukup merah, dia soh tonyoh lagi bg merah terang.. tp xde kakyong nak ubah2.. lagipun suka makeup macm tu.. tp jenuh nak cuci muka pastu.. berkali2... :))

eliza,
wilma muhammad pulak... heheh, wilma tu cute jugakkan..

cybermummy/ummumishkah,
hahahaaaaa.. merasa la glam kejap... kwn2 yg dtg slps pukul 3 ptg hari kenduri tu, tgk kakyong dah tukor baju & makeup dah xde... ade yg soh simpan makeup sampai mlm... uiishhh, x solat ker.... rupenya kan, baru perasan ramai pengantin perempuan (x semua kan) tak solat masa hari kenduri gara2 nak simpan makeup sampai mlm... ishhhh... bukan nak ckp kita ni baik sgt... mungkin boleh disambung isu ni buat n3 lain..

mamazara,
hehehe, mama zara pun ape kurangnya... terpampang foto kahwin dia kat blog... berseri2 jd pengantin... jom jd pengantin lagi... :D

nadnye,
ku x boley pakai contact lense.. menten cun yg skrg ni cukup le.. kang en ayah jd cam cacing kepanasan jer...

nadiah,
hahahaa... betui2.... :D

U-jin said...

CUNNYE KAKYONG...SWEET SANGAT...YELAR..SERI PENGANTIN BARU GITU....WIIWIIITTT

ctzura said...

Memang beza berbeza!!!
Good luck ye kakYong.

mummyseri said...

kakyong mmg berseri2 la masepngantin br tu..smoge berjaya..:)

syahadah said...

wah...cantiknya kak yong..ni namanya seri pengantin..!gud luck

zieha said...

goodluck k.yong ! mmg berseri dan cantik k.yong kawen dulu..ada harapan tu nk menang..
pasal contest yang k.yong organise tu bukannya tak nak masuk..masalahnya faham2 jelah..amat lah susah kami nak bergambar bersama2 speacialy myfiras..tak suka bergambar..klau nk amik pun kena candid..huhuhuhu..k yong tgk lah blog myfiras tu ..mana ada gambar firas yang nak pandang camera..huhuhu:(

ummuabdullahsyaakir said...

Mmg betullah org cakap ank dara ni klu msa kawin seri nya naik...eem mmg berseri muka kak yong masa kawin tu tapi maintain cantik msa sblm kawin lagi...hehe patut cik ayah berkenan dgn kak yong..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

CUN GILERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

Ummi Hanie said...

kakyong comei ler ..lain dr pic biase..;)
gudluck 4 the contest..

kakyong said...

terima kasih buat semua..
hahahaa... cun lah masa dah disolek tebal2... hihihiii.. la ni kalo jumpa, rasa dok kira brp jeragat yg ada... :D

anyway, rasa mcm n3 ni tak qualified kot.. sbb kakyong masih tak dpt nak ADD Follow tuan punya contest... :(

DNNA said...

Salam KY ...

Yeye ... finally, saya dah bole comment balik ..
Dah kuar dah kotak komen tu ... Hooray ...

Kak yong dapat x contact Echa tu??
Harap2 dapat la masuk contest tu kan ...
Memang berseri2 muka kak yong di hari persandinganmu, ewahh ...tengok kulit licin gebu jer ... hehehehe ...

Bila tgk2 balik, anakanda2 KY semuanya ngikut muka akak la ... sebijik!!

All the best utk contest ni ...

Ummi Salsabila said...

kak yong,hihi..kakyong pun ape kuarng nye kan.cun ms jd pengantin dulu.da mekap mmg muke kite jd len kan.nnt seme ckp mcm sitila,errala,kareena kapoorla.lawak je.hahaha.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .