Thursday, August 6, 2009

Home » » 213 Terima Kasih MamaD.. hadiah dah sampai

213 Terima Kasih MamaD.. hadiah dah sampai

Semalam kakyong sempat lah berblogwalking (tak sampai 10 blog pun.. :(...) *maaf yer kalo ade yang sampai tahap nak merajuk kerana daku tak menjengah...* mungkin line internet yang slow @ laptop kakyong ni yang something wrong * nak kena masuk spital ni *, tak boleh nak tinggalkan komen... :(( mana2 kawan2 ibu yang guna kotak komen jenis pop-up.. seme tak kuor.. jadi kakyong tinggalkan pesan di kotak sembang jer lah...
Maaf yer kalian, pada yang baru add jadi kawan ibu.. kakyong tak sempat nak update lagi... dont worry.. data seme kawan ibu ade kakyong simpan dalam excel.. data berapa kali kakyong melawat ke blog kalian pun ade... *terpaksa buat macam tu.. * itu pun masih ramai juga yang tak dapat @ terlepas pandang... maaf yer... susah juga nak berbagi kasih sayang... ;)

ohya, kakyong dah update kan sedikit syarat contest... sila lah jengah sini yer...
yang ini adalah award untuk peserta2 yang join contest mamaD yang lepas.. kalian tentu ingat lagi yang kakyong menang hadiah saguhati untuk contest mamadanish78 tu.. kalo agak2 lupa dengan n3 kakyong tu, sila lah jengah sini dan sini.
dan ini lah hadiahnya.. dah sampai beberapa hari lepas... tapi sebab tak sempat nak berkemas2 & buat sedikit makeover kat tempat yang sesuai untuk hadiah ini.... so hari ini ku pertontonkan hadiah nyer...
Terima kasih mamadanish78... memang cantik, kakyong suka sangat.. en ayah pun puji... *haaa, berbaloi kan ibu berblog ni... ade ke ayah dah tak bagi ibu berblog.. :( *

.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

13 kawan ibu yang hebat:

Hanz said...

"susah juga nak berbagi kasih sayang..."

Sweet-lah Kakyong ni! :P

Shanteks hadiah itu, memang berbaloi berblog ni,kan kakyong, dapat ramai kawan, share2 crita & idea, blajar benda baru & sambil2 tu join contest2, ada rezeki dapat hadiah..

Tak gitewz? :P

Ummi Salsabila said...

susah nak berbhgi kasih syg yer..hehe.tulah.paham k.yong rmi kwn..juz windu kak yong je :)

bestnye dpt hadiah.mmg untung berblog ni kan?
dpt sharing,dpt kwn2,dpt adiah lg..:)

hrp en ayah bg kak yong berblog smpi bile2;)

adianiez AIDA said...

kak, cuba akak tanyer mamaRos. kalu anak2 akak da suka main dgn brg dapur, camner? tu la toys mereka. adakah toys yg dimaksudkan toys kena beli. hi hi hi...

anak2 aida kalu balik umah wan (mak aida) sure main dgn sudu garpu periuk belanga wan. because dapur mak open org lalu lalang. umah aida ada gate penghalang! tak bleh dorang masuk dapur.

adianiez AIDA said...

pasal computer lembab and akak rasa nak masukkan sptial, idea yg bagus kak. aida da selamat masukkan laptop ni last 2 weeks. terus laju & senang. tambahan pula, kedai tu terus install untuk aida wayarless internet adapter tau. so, kat umah aida, kebetulan, bleh dpt wayarless internet. tak perlu aida pakai broadband. kat ofis plak memang ada wayarless streamyx.

memang best!

naper yek hubby akak tak beri blogging lagi?
hubby aida memang pantau blog aida. maka, informasi yg dia tak gemar di public kan, normally aida edit after dia baca. dia izinkan aida agar aida tak bosan dok ofis yg BOSAN ni.

(alamak! ter over panjang lak komen! maaf kak)

nadnye said...

Hmm.. susah jugak yea nak berbahagi kasih sayang.. tapi kak yong siap dalam excell caiyok la... terfikir camne orang bini banyak... macamana berbahagi kasih sayang...

Bab bloging nie.. cik ayah selalu geleng kepala jea tengok maknya nie.. tapi dia tak pernah kata tak boleh, yea pun tak jugak...tapi banyak ilmu, banyak kawan, kalau ada rezeki dapat hadiah...

saya faham kalau Kyong busy.. kene set priority yang mana lebih pentingkan... anak-anak dan keluarga, yang lain tu no 2.. no..3.. no4...
oklah kang panjang sangat..
p/s:cantik jea hadiah tu..

MAMASYAZA said...

amboi cantiknye hadiah dari mamaD tu. bertambah seri la dapo umah kak yong.

sitisifir10 said...

Suami saya kasi berblog tapi katanya tak yah lah masuk contest dah, nnt orang dah tanak baca....ya kah??

kakyong said...

Hanz,
memang sgt berbaloi berblog ni..
dpt kawan, dpt hadiah... dpt belajar new thing, pengetahuan baru... as long kita guna dgn cara baik, pasti baik juga pulangan nyer, kan...

UmmiSalsabila,
la ni masa berblog terpaksa di catu.. :(
btw, Insya Allah, bila dah lapang sikit... kakyong cuba balas kunjungan kawan2...

AIda,
tu lah anak2 suka main brg2 dapur..
nanti bila senang, kakyong up kan foto2 depa main brg2 dapur...
naper yer en ayah xbagi... hihiiii.. tu lah dia ingat wife dia chatting kot... walhal, ym pun tak penah online.. unless kalo sitisifir sms, kalo online jugak lah kejap....

actually dah lama minta en ayahnya buat kan gate ke dapur.. tp tu lah kan... sbb la ni ibu nya tak berpendapatan & xdapek nak hulur apa2 RM.. so memang dlm mimpi ajer lah gate tu...

actually bila jd SAHM ni byk yg kakyong tpaksa korban kan... tp sabar jer lah... nak antor anak kat org... kat sini byk kes, ade kes baby jatuh buai, tengkorak terpaksa remove.. & mcm2 lah... tu yg rela juga walau duka... berblog ni le terapi jiwa.. dpt kwn2 baru, ilmu/pengetahuan baru, hadiah dr kawan2 pun rezeki juga... :D


nadnye,
ahakkkk... :))
sempat juga pk sampai ke situ... lelaki dah Allah anugerahkan dgn kelebihan itu... kasihnya tetap 100% utk semua isteri2 dia... ;))
kasih sayang memang subjektif....
kalo bersua muka, kita boleh peluk cium... kalo dekat boleh bantu apa yg terdaya.. kalo jiran, boleh selalu tukor2 brg makan.. ;)
tp kalo dlm blog ni..... kunjungan & beramah di kotak komen jer la tanda nyer.. kan... ;;)


mamasyaza,
memang lawo... langsir dapur jer yg tak sempat tukor lagi.... tp warna memang sedondon lah.. memang kena... MamaD macam2 tahu jer... ade antena ker.... ;;)


sitisifir,
x bagi masuk contest... :))
x suka brg free ke?? meh bg kakyong.. :))
a/c ku ini masih belum siap. mcm ade malas2 sikit,.. camana ni..
teringin nak g parit buntar.. ade lah jugak keneng2 en ayah.. tp tu lah... xdak kereta lah pulak... hmmm...
p/s : kereta kami xleh jalan jauh.... semput.... :D

NaDiaH SiDeK said...

nape suami kak yong tak bg berblog lak?

sya said...

bestnya dapat alas peti ais.. lawa pulak tu.. peti ais umah saya ni togel je.. :P

ummuabdullahsyaakir said...

Cantik ayat kak yong"Susah berbahagi kasih sayang"

Saya faham,kak yong kan dah ramai kawan,jadi makin sush nk balance masa..lagi dgn keja2 kak yong kat rumah lagi...huhu ku pun tak dapat buat mcmtu.

Betul,kak yong,untng berblog ni slain dapt kawn,klu rajin n ada rezeki dapat hadiah..yang penting kena tegar lah bila berblog,kan?

MAMADANISH78 said...

MMG SESUAI ADIAH TU KAN...?WAKAKKAAAA...

miela77 said...

wah..iela pun dapat gak..+ tudung satu..alhamdulillah rezeki kita adik beradik...raya taun nie alas peti ais kita sama ek..hihihkkhikkk

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .