Thursday, August 13, 2009

Home » » 220 Update Contest Catatan Ibu

220 Update Contest Catatan Ibu

Salam buat semua,

Pertama nya.. AlFatihah dan salam takziah buat keluarga Allahyarham Ustaz Asri Ibrahim daripada kumpulan Rabbani. Kakyong sudah kenal suara ustaz Asri sejak zaman kampus lagi.. masa itu mendengarnya melalui kaset nasyid ustaz sejak ustaz dalam Al-Arq** lagi. Tersayu rasa dihati, semoga rohnya dicucuri rahmat.

Kedua, nak inform tarikh akhir contest akan dilanjutkan kepada 29 Ogos 2009. Kakyong dah tukar tarikh di banner. Untuk peserta yang telah daftar sebelum atau pada 13 Ogos 2009, tak perlu tukar banner.

Ketiga, pemarkahan dari UNDIAN dimansuhkan... so takde undian yer, jadi tak yah susah2 nak promo. :)

keempat, kakyong telah terima sebahagian besar hadiah-hadiah daripada penaja. Tak dapat nak upload foto lagi.. sebab bateri kamera dah kong. Antara hadiah yang telah diterima adalah :

  • buku disney - tajaan bangibookseller. dari jauh tau datangnya hadiah ni... kakyong ingatkan di Bangi.. dekat-dekat area UKM tu.. rupanya... United Kingdom... kalo tahu jauh macam ni, takde lah terhegeh2 nak minta sponsor.. sangat terharu.. so yang bakal dapat hadiah ni, kalian harus hargainya tau..* fikri, hari2 dok intai mana ibu sorok buku2 ni.. dia dok cakap, "abang nak baca, buku abang....!!!"... tu la silap en ayah, sebab buka kiriman tu depan fikri.* Insya Allah, nanti ibu cuba intai2 buku2 yang macam ni kat kedai buku untuk fikri.
  • Onedropperfume - tajaan Nini @ UmmiKhayra. Terimakasih Nini sebab support contest kakyong.
  • Tudung satin - tajaan Izan @ Tudungmudahpakai. memang cantik tau, kemas jahitannya.. satin lagi.. berkilau2.. Izan siap sediakan beg macam goodies beg kenduri kahwin tu.. bertuah la sapa yang dapat ni.. *jeles nya daku, dapat tengok & pegang kejap jer... Insya Allah, nanti ade rezeki nak order satu dari Izan.*

So far, baru dapat dari TIGA penaja ni jer...

Hadiah dari UmmiQais Insya Allah akan sampai sedikit masa lagi... Kakyong pun baru tahu, UmmiQais baru kematian ayahande mertua. Takziah dari kakyong, semoga keluarga mertua UmmiQais tabah.

Hadiah dari Puan Sitisifir, Insya Allah.. akan ku 'kutip' hujung minggu ni.. harap2 sangat perancangan kami untuk ke Parit Buntar hujung minggu ni terlaksana. Heeee... tak sabor nak jumpa Sitisifir...

Hadiah dari Bundle Seekers @ Suhaila pula harus tunggu pemenang anak-anak dulu.. sebab tak tau saiz lagikan..

Alhamdulillah, hadiah tajaan dah dapat hampir kesemuanya.. Terima Kasih banyak buat penaja2 contest Catatan Ibu. Kakyong sangat hargai jasa kalian. Kalo kakyong nak sediakan hadiah2 ni.. memang sangat2 tidak termampu.

Mungkin ada yang tertanya, camana kakyong dapat banyak tajaan.. hmm, memang ada antaranya kakyong yang 'approach'.. hantar email dan beritahu hajat dihati. Not bad lah jugak, daripada 10 dapat juga respond daripada 2 penaja kedai online. Yang selebihnya tu, memang rezeki kawan2 ibu lah.. mereka sukarela nak menaja contest ni.

Setakat hari ini baru ade 9 penyertaan... nampak macam slow sket.... *takde sambutan.. :( * Tapi tak perlah. So far kakyong belum berhajat nak OPEN pada semua, iaitu selain existing followers Catatan Ibu. Lagipun kakyong tak sempat lagi nak jengah semua kawan2 ibu untuk inform pasal contest ni. Silap sendiri lah ni... tak salah kan sesapa pun... :D

nota kecik : Insya Allah, dalam bulan syawal nanti blog ini akan diprivatasikan... sila jengah sini yer. Silent reader yang rajin singgah Catatan Ibu, sesekala tinggalkan lah pesan di kotak sembang. At least kakyong kenal sapa kalian. Thanks.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

9 kawan ibu yang hebat:

NaDiaH SiDeK said...

alahai...baru duk gembira sbb tarikh 23 Ogos tu tercatat kat banner kakyong. tp takpe la..janji kakyong ingt tarikh tu :D :p

anamarza said...

slow penyertaan mungkin ramai yg suka join last2 minute kot...tak per masa panjang lg nanti sampai juling mata kak yong nk pilih pemenang... :)

miela77 said...

X pe, nanti klu banyak penyertaan juling lak kami sbg juri nak wat pemarkahan huhuhu... Jadi gak ke nak private blog?

MaMaMiE said...

Salam kyong, nasib baik extend, sbb xdan lagi amik gambaq kamera cap kambeng makmi tu wat hal lagik...huhuhu...

MAMASYAZA said...

memang nak masuk contest ni tgh dok cari gambar menarik...yg ada gambar anak2 mandi aje..bukan ngan maknye sekali...tu masalahnye....

Hanz said...

oh kakyong, happy nyer dapat tahu hadiah2 itu, memang berbaloi-baloi! Hanz akan join, Insya-Allah...

Biasalah peram dulu..kasi idea kaw-kaw mari aaa..

Kakyong takyah open kat non-blogger, hanz pasti ramai akan join last minute! Banyak masa lagi...satu lagi suka kakyong mansuhkan voting tu.Thanks Kakyong!

sitisifir10 said...

ha...jangan tak mai ek..byk tu barang yg kakyong kene collect ni...

Dj Epoi said...

Salam Kak Yong,,,,

Besuk Gua kena carik tempat berkubang nih hehehehhehehe....

Contest yg Walaweiiiiiiii Kak!

Inshaalah......nanti kalau berkesempatan Gua Redah kesini lagi huhuuuuuuuuu...

DNNA said...

KY,

Puas saya carik dalam album tapi takdak yg ada gambar saya la ... semuanya gambo anakanda2 jer ... isk ... tu la, macam ada sorang sebelum ni cakap, kalau dlm gambar tu nampak tangan ngan gelang jer aci tak?? Hahahaha ...

Ada gambar che abang ytc ngan anakanda2 tapinya anakanda dlm tu tak berapa nak senyum la plak .. tak nampak kemeriahan main air ..

Kalau takde gak gambo yg lebih best, saya letak jer la gambo tu ... kikikikiki ...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .