Saturday, August 29, 2009

Home » » Contest Jom Main Air bersama.... !!! *STICKY*

Contest Jom Main Air bersama.... !!! *STICKY*

NEW POST@N3 PLEASE SCROLL DOWN. :D

Mulai 3 Ogos 2009, contest Jom Main Air bersama... akan bermula dan akan berakhir pada 23 29 Ogos 2009 hari sabtu, jam 12 tengahari. *dikemaskini 13 Ogos 2009 * Takde foto anda & anak main air... cepat2 amik kamera snap the best foto... ;;)
Contest ini terbahagi kepada 2 kategori,
  • peserta & anak lelaki
  • peserta & anak perempuan
sila baca anak sebagai anak kandung @ anak sedara @ adik
Syarat-syaratnya :

  1. peserta telah menjadi followers @ kawan ibu (blog Catatan Ibu & Tanda Kasih) pada atau sebelum 31 Julai... 08 Ogos 2009 (dikemaskini pada 8 Ogos 2009, sempena harijadi Anis) Syarat ini adalah muktamad.. tiada rayuan diterima. :D
  2. link Catatan Ibu ada di bloglist anda
  3. Mempunyai anak atau anak saudara atau adik yang berusia 1 tahun 6 bulan (dikemaskini pada 15 Ogos 2009) hingga 4 tahun. Umur anak, anak saudara @ adik mesti tidak lebih daripada 48 bulan pada 1 Ogos 2009.
  4. Buat 1 n3 yang menepati tajuk contest .. sila rujuk dibawah untuk lebih lanjut apa yang harus ada dalam n3. dan tinggalkan link n3 anda di ruangan komen n3 ini.
  5. Tempoh contest adalah dari 3 Ogos hingga 23 29 Ogos 2009, 12 tengahari waktu malaysia.
  6. Undian akan dibuat pada 24 Ogos hingga 29 Ogos 2009. *dikemaskini pada 13 Ogos 2009*
  7. Pemarkahan adalah 80% juri, 15% undian dan 5% markah ehsan dari kakyong. ;)
  8. Keputusan akan diumumkan pada 31 Ogos 2009.
Apa yang harus ada dalam n3 anda.
  1. letakkan foto yang menepati tajuk contest. contoh2 foto boleh tengok pada banner contest... tak payah kot kakyong nak cerita panjang lebar... ;) Foto mesti ada foto anda & anak anda @ anak sedara anda @ adik anda. Jika ada foto ahli keluarga lain juga digalakkan. tambahan dikemaskini pada 6 Ogos 2009 : dibenarkan foto anak + ayah, tetapi hadiah hanya untuk anak + ibu.
  2. saiz foto mesti at least 400 x 300... kalo kecik sukar nak lihat dengan jelas keceriaan kalian bermain air bersama2 si kecil.
  3. ceritakan dengan kreativiti sendiri perihal foto anda. letakkan nama anda & nama anak @ anak sedara @ adik, dan umur anak @ anak sedara @ adik.
  4. sertakan juga tips2 untuk menarik minat si kecil bermain air
  5. juga tips2 keselamatan semasa bermain air.
  6. pastikan banner penaja & link dinyatakan dalam n3.
Hadiah yang ditawarkan akan diupload kan kemudian... sabar yaaa.... sila lah berkunjung ke blog penaja2 kakyong ni.. intai2.. mana satu hadiah yang bakal dimenangi... ;;) ;;) ;) ;))
Hadiah2 adalah ditaja oleh :


.

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

112 kawan ibu yang hebat:

rossizam said...

wah..best jer..contest ni..nak masuk lah..
nanti ros cari gambar yang sesuai yer..
kalau gamabr anak ngan abah n family leh tak...gambar ros tak der..tak suka amik gambar la...

Yan said...

klu ikutkan mmg takde langsung gambo Qis main air..
klu bukan dengan yan.. dengan abbinye buleh x?? .

nadnye said...

contest main air...uhh.. double U mmg suka
gambar anak sedara takde pun..
takpelah jadi tukang vote jealah

yatie chomeyl said...

wah sudah jalan ini contest..xleh masuk hehhe jud tukang sorak je leh x k yong?

Mommy Lyna said...

wah mantaplah kakyong! meletups contest ni!

sitisifir10 said...

Ukkk...terkenang gambo den dgn anak2 mandi kat Ulu Chepor...tu pertama kali celup badan dalam sungai selepas 7-8 tahun tu....

sya said...

wah, ada contest.. :)
ala, ada gambar yang menarik pun, gambar darwisy sorang.. nampak tangan mama je.. tangan tak boleh dikira ye? :P

hmm, kena cari gambar lain nih... huhu

ummuabdullahsyaakir said...

insya Allah nnt saya cuba2 belek balik folder dalam PC ni,mama tau kot2 ada gmbr nak ditepek..

Selamat Maju jaya utk kak yong n contest ^_^

NaDiaH SiDeK said...

hehe..akhirnya! tak sbr nk tgk gmbr2 peserta :X

adianiez AIDA said...

akak nak tanyer.
kalu gambo ayah nyer dan anak bleh ker?
sebab saya tak pernah bergambo bersama mereka di pool.
saya tukang amik gambo/video jek.

kakyong said...

buat semua..
syarat2 adalah seperti yang termaktub.. memang nak tengok wajah2 ibu yg hepi melayan gelagat anak2 main air... ;)
tp kalo nak memeriahkan, apa salahnya... tgn pun tgn lah... :))

Ummi Hanie said...

Salam ,
wah kakyong rupenye yg anjurkn contest..ingtkn entri pnyertaan tadi..huhu..sory...

insyaAllah ade pic seswaii nnti Hanie masuk yer...

Mrs. Adz said...

ala..nak joint,tapi tak sempat jadi follower lagi..sedihnya..sob..sob..tak re rezeki nak joint contest kak yong la ni..

TH said...

wah ada contest jgn lupa check blog aku akan ada contest

mama zharfan said...

sedihnya...anak i umur 4 tahun 3 bln now..so tak boleh lah joinyer....i memang ada byk sgt pic main air sbb suka pergi wetlands + mcm2 water themepark..
tak boleh ker kak yong longgarkan sikit syarat2nya...anyway, pics tu semuanya pic yg diambil masa dia umur 1-3 thn lebih..
tq!!

ummumishkah said...

menarik ni kak yong... kena belek2 album gak ni!

MAMASYAZA said...

wahhh best giler contest ni....tapi sebenarnya dah lama tak bawak anak2 g mandi....mandi kat umah ada le...sedih ni...

Mamamanja said...

baru jerk semalam bawak anak2 p main air kat KLCC..
tapi sayang xleh join contest ni coz lom jd follower kakyong lagi :(

UmmiKhayra said...

Salam Kak Yong,
hihihi tengok syarat, Khayra tak leh masuk sebab belum 1 tahun... :(

Kalau saya sumbangkan or jadi sponsor hadiah boleh ke :D?

kakyong said...

UmmiKhayra,
nak sponsor hadiah... hehehehhhh :D
email me pls.. kakyong72 at gmail

MamaManja,
support masa voting nanti yer... ;)

MamaSyaza,
ade 3 minggu ni.. sebelum ramadhan ni bawa g berkelah siap2.. tak pun main air di laman rumah... ;)

UmmuMishkah,
yer.. belek jgn tak belek,.. ;;)

MamaZharfan,
salam kenal, u baru jadi follower hari ni kan.. x memenuhi syarat tu... :D

TH,
salam kenal.. akan buat contest jugak yer.. ok kakyong take note tu...

Mrs Adz,,
laaa... naper tak add awal2 hari tu.. dah selalu kan dtg sini.... :)

UmmiHanie,
cari jgn tak cari... ade masa 3 minggu ni...

MyHasla said...

wah... kak yong pun buat contest gak! Tapi ku tak layak untuk join! anyway good luck to all yang participate kay!

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Achu Fizie TAKUT air... SUSAH laa nak JOIN...

atty's said...

alor..kena cari gambar mandi manda nie..try korek.kot ade

Hanz said...

Kakyong..menarik tapi (ader tapi tu)..lately hanz sengal sikitlah contest yg perlu vote2 ni..walaupun kakyong cuma 15% jer...

memang dah lama terpikir nk bwk my boys gi main air...hu,hu..hadiah menarik & sahabat kakyong yg sorang ni mesti sokong punyer...nanti hanz fikirkan...

Hanz said...

Btw, Hanz dah upload banner contest yg comel tu...

| eus | said...

kakyong..... gmbo icha mmg ade yg besss.. tp tu dia ngan spupu.. ngan eus xde lak! huhu...

reen said...

amboi!!!kak...wt cntst lak dia...mntang2 ank anak suka men air..bagus2!!!:D

reitak said...

opps....Kak...between 1 to 4 thn je? hmmmm tak bleh join la nih...rugi rugi...:)

good luck to all the participants!!

Rozy said...

Kak Yong,

Anak Rozy baru ja 10bulan..
adik dah besaq gedabak...
anak sedara dok jauh..
huhuh..nampaknyaa awai2 lagik dah disqualified...
huwaaaaaaaaaaa!!

Dayah said...

ala.... takdak gamabq SI main air..harus ku snap satu ka..??

syahadah said...

wah..aku tertinggal kapal selam...nanti saya masuk..kak yong lepas tu tggl entry kat mana ni..tolong bgtahu

kakyong said...

hada & all,
tinggalkan link n3 di sini...

mummyseri said...

Salam kakyong..waaa besnyer kontes ni..nk cr gambo dulu br leh joi..

kak yong dok ipoh katne ye?

Yan said...

huhu kene ngan ummi jugak yer..
camne ekk...
ish ish.. nanti ku bincang dgn encik hubby..
coz dia tak suke senap2 sangat.. byk kite yg menyenap.. tupun selalu kene sound.. sabor jek..

chempaka said...

salam,
kamera kita rosak pakai hp bole kan next week kita hantar penyertaan ya kak yong

adianiez AIDA said...

akak, confirm takde gambo aida dgn syuhada.
dgn ayah nyer jek...

melepas!

good luck utk semua yek.
best ni tgk gambo bonda bermandi manda...
hi hi hi...

mamadanish08 said...

Salam..adakah saya mamadanish yang dimaksudkan..ke saya perasan?heheh

AshAnas said...

kakyong, blum ada link ke entry contest lagi ke nih? hehe...

kakyong said...

Shira,
depan sengan ni nak tepek foto depan main air dgn anak ni..

btw, kakyong dah tambah sikit syarat :

DIBOLEHKAN FOTO DGN AYANNYE... TP HADIAH UTK IBU AJER YER.. UTK AYAH TAKADE...

hadiah2 belum satu pun sampai ke tangan.. so kakyong hanya akan upload sebaik hadiah diterima...

juri2.. syarat2 pemarkahan masih sama yer.. tiada yang berubah... ;)

oya@mamahamzah said...

wah... bwst join ni... tunggu entry saya ek..

ummuabdullahsyaakir said...

Kak yong,nak tanya...macamna nak kecikkan size banner macam banner contest kak yong yea?Saya nak letak kat side bar tapi sampai terkeluar gambarnya..huhu ku tak tau nak edit.

Lastnya saya letak kat bawah skali..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

kakyog..saya belum jadi folowe tak leh join ke??sedih :(

Yan said...

xpe kakyong..
yan dh ade gambo yan ngan qis.. snap sendiri.. hahahah.. so gambornye gedabak skit..
takpekan...
sebab nak join jugak ni..
TAK KIRE!!!!!

Yan said...

opss banner penaja pun kene letak yer.. huhuhu

sya said...

salam kak yong,
dah buat entry contest ni, dan semua syarat dah dipatuhi.. :P

ini je la gambar yang ada, nak gi main air sekarang, risau H1N1.. hehehehe..

jemput tengok;
http://syayassir.wordpress.com/2009/08/08/contest-jom-main-air-bersama/

Yan said...

ni entry yan kakyong..

http://mayaqarmyla.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-catatan-ibu.html

Yan said...

kakyong yaa udah dibetulin dong hehehe

miela77 said...

Juri tengah skodeng...tunggu....

Mama Safiyyah said...

salam kak yong,

mama dah buat entry ehehhe

tima kasih ek kak yong..

http://safiyyahworld.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

E.L.I.Z.A said...

salam kakyong,

ni penyertaan sy..mana² yg x betul,harap kakyong dpt inform ye.

http://elizakru.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

>_<

CT said...

kakyong, kite nak join..tunggu yaaaaaaa

CT said...

kakyong, ni entry saya. harap sudi terima ye

http://szuraimah.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

AshAnas said...

kakyong... shira dh cuba byk kali...t xleh jgk... mule2 ingat comp kat ofis prob... tp bl blk umah, sama jgk...

hm, xleh highlight utk copy & paste la... nape jd cmtu ek?

kakyong said...

shira..
tak tau lah camno nak buat kalo camni.. masalah internet kot.. atau lain setting browser kot..
xper nanti kakyong emailkan kod tu..

syahadah said...

kak yong ini adalah penyertaan saya yek...sorry terlambat..ni smpi maghrib ni baru selesai..ekekek
http://syahadah79.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html
kak yong code tu semua saya buat sendrik..pki manual..bole tak valid tak??

syahadah said...

kak yong...kak yong kata nk ambik pic no satu tukan..saya tukar laahhh...pic tu nmpk cam bella tak gumbira laaa..ekekeke

zieha said...

tahniah..berjaya anjurkan contest kak..happy sangat tgk akak kreative:)

Lady Qay said...

kak yong saya dah boleh msuk blog saya dan perkara pertama saya buat adalah menyahut cdgn dan ajakan kak yong..heheheh...pilih2 la saya sbgi pemenang..hahaha

ini entri saya :

http://ladyqay.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air.html

ummumishkah said...

salam..
kak yong nak confirm pasal syarat no 1 tu.. nak kena jadi follower untuk kedua2 blog kak yong atau salah satu? thank you! :)

kakyong said...

ummumishkah,
salah satu.. kakyong letak tanda '&' maksudnya yg jd follower tanda kasih pun boleh join..

ummumishkah memang layak join.

anamarza said...

salam Kak Yong

baru ade masa nk join..sila la jenguk2 ye 'lulus' ke tk

http://anamarza.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

cik intanurulfateha said...

.hee mahu masuk lah! ;p

zh-ena said...

salam kak yong..
ena dh wat entry psl contest nie kat blog ena
nie link contest tu

http://zh-bucuk.blogspot.com/2009/08/jom-main-air-bersama.html

MatAhaRiKu said...

ala ruginya takde gbr camni..klu tak leh join....selalu g lepak main air ayik ambil gbr org jek.. 8-} ruginya..

chempaka said...

kak yong sedihnye=)) hp fon chem pulak kong ... huhuhu..

AiNeRzA said...

kak yong...

saya pun nak join jugak...
kalo x cukup syarat inform erk...

http://ainerza.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-airceyyywwwaaahhh.html

AiNeRzA said...

ok kak yong...no hal...jeng...jeng..jeng

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..sori sgt2 kak yong tak respons pade entri contest nih. act bercadang nak join jugak tp cari2 gmbar, takde yg best pulak. dh lame tak bawak zara main air. gmbar dulu2 plak sume zara tk fotogenik..hehe..

nnti la sy try korek2 pc lagi..=p

Dj Epoi said...

Salam Kak Yong mana pulak Gua nak carik gambaw Gua berkubang ngn anak2 nih? heheheh

Inshaalllah saya usahakan...

Keep Tegar & pada semua selamat bercontest ngn Kak Yong

reen said...

salam kak..
x sabar nk tau pmnangnya..:)

mummyseri said...

salam kak yong..
kalo gambar tu anak ngan bapa sedara dia x valid la ye..sbb mummynya ada je tp jd tukang amek gamba je..

Watie Aziz said...

kak yong, dah siap pun entry saya untuk contest nih .. heheh..dipersilakan terjah yerk... :)

http://geniusqarissa.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

kakyong said...

watie,
kakyong tak dapt tinggalkan komen di blog u, sbb kotak komen tak mau keluor.. pastu nak buka link kotak komen to next tab juga tak boleh sbb u disable right click..

byk nyer foto.. tak tau nak amik yg mane nih.. nanti nak telek2 jap.. mana yg ku berkenan..

kakyong said...

ohhh.. cik puan watie...
foto mu tak dapat ku copy.. nak copy link pun tak boleh..
cuba lah disable kan right klik sekejap...

ummu_abdullah said...

waa. banyak nyerrr hadiah.... nak taja hadiah jugak boleh ka? ada benda nak gieaway, tapi xsempat nak wat contest2 ni.... heheh

kakyong said...

ummu_abdullah,
nak taja hadiah ker..? Alhamdulillah..
sila la email.. kakyong72 at gmail
kalo camni, kakyong boleh tambah lagi 2 pemenang.. heheheeee...

zh-ena said...

salam kak yong..

ena dh msk kan semula entry utk contest jom main air..nie link utk contest tersebut.

thanks kak yong sbb bg peluang utk bby bawah 1 thn :D


http://zh-bucuk.blogspot.com/2009/08/jom-main-air-bersama.html

AziE-rAh said...

salam,
Ala kak yong, saya baru jer bawa Imran main air last week.
Tup-tup tgk syarat kena jd follower kak yong pada @ sblm 8 Ogos...
Huhuhu.. sedih arr tak dpt bagi Imran join this contest....

asmieyra said...

sis nak join juga...walaupon ketinggalan tetap nak join..http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/08/jom-main-air-bersama.html

rossizam said...

salam kak yong..
n3 dah siap..

http://rossizam.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

isabelle said...

thanks for the invitation, kakyong.
here's my entry...

http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

all d best to all ;)

ummumishkah said...

salam

alhamdulillah, tercapai gak hasrat nak masuk contest ni.. hrp2 memenuhi syarat... kalau ada yg kurang hrp dpt beritahu yer kak yong.. :)

http://littlemishkah.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

ibu damia said...

salam kak yong.........

saya join contest ni.....

nanti kak yong terjah kat link

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

nanti kalau ader yg terkurang, inform yer

Mamamanja said...

ala... dah update lain ke syarat2. terlepas lagi.. baru jerk jd follower kakyong. ari tu nak jd follower cam masalah plak bukak blog kakyong dr opis. kat umah lak lama dah x online. huhuhu. terlepas lagi... baru jerk p mandi manda

kakyong said...

mama manja & kawan2 ibu yang terlepas utk join contest ni.. Insya Allah, Ramadhan ini kakyong join venture dgn ummu_abdullah akan buat giveaway.. tunggu yer..

salmal's said...

aikk da tutup ke contest ni k'yong??/
xperasan pulak. tutup pun tutuplah.. heheh..
tapi nak kasi jugak link.

http://salmals.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

salmal's said...

ibunye malu k'yong. tayang muka ayah jelah. heheh ...

ummi afifah said...

assalamualaikum..salam ramadhan..
semoga ramadhan kali ini lebih bererti..

l i e y n said...

baru first time menjengah ke blog ibu...tak sempat jadi follower untuk contest ni...huhu
maybe next contest kot!!!

Hanz said...

Salam Kakyong, dah boleh present entry dari me...

Sila ke Chatterbox Hanz, kakyong dearie...
http://thehoneybunch.blogspot.com/2009/08/jom-main-air-bersamacontest-by-kakyong.html

TQ! :>

Hanz said...

Kakyong..ader kesilapan teknikal, he,he..yang si-kecik Hambali..bukan abangnya Hanafi..he,he..kalau ikutkan nak letak dua2 skali..tapi Hanafi dah 5 tahun..

kakyong said...

oppsss.. kakyong dah betulkan nama di foto.. hehehe...

mama tisya said...

kak yong..ni ada sistem undi ke

Rozy said...

salam kak yong,

ni rozy submit penyertaan naa..


http://arryrozy.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

okes..ilebiu!!

U-jin said...

kak yong..tq invite..tp x sempat nak wat posting khas..sbb mlm ni pong nak balik johor jaga mak..samapi 30hb....anyway gud luck pd sumer contestant.

MiszMama@Haslinda said...

http://precious-mama.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-blog-kakyong.html

udah disiapinnya ibu! jangan lupa di terjah yaa!

mama erfan said...

salam kak yong... saya baru berkesempatan nak join contest... ni saya da buat, harap sudi-sudi la terima ek... hihihi

http://mamacumil.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

kakyong said...

mama erfan,
x leh nak copy foto.. tolong disable kan right klik.. & kakyong juga xleh nak tinggalkan komen, sbb kotak komen tak mau respond.. jenuh tekan, dia tak mau buka... huhhhuuuu...

kotak sembang pun x jumpa.. heheh, btw lawao lah layout baru..

mama tisya said...

salam kakyong..tnye lg ni..gmbr tu bole letak byk ke maksudnye 2-3 gmbr

kakyong said...

mamatisya,
boleh jer.. letak le byk pun.. nanti kakyong pilih..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kak yong

sudi-sudikanlah jengah ke entry saya pasal contest ni ye

link kat bawah ni...kalau ada yang kurang n tak ikut syarat...habaq mai na

http://mamaadablog.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

Ina Hashim said...

Bib

nak join sekaki...cuba check my entry menepati syarat tak...http://ourdreamsoflife.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

AziE-rAh said...

Kak Yong,
Saya pun nak join. Sekadar suka2...
Sudi2 la jenguk blog saya yer...
http://mawar-ayu.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html
Thanks..

mamaQaseh said...

salam, rasanya masih sempat nak joint ni..
boleh ker?
ni link kami.
http://qasehhanizd.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

lily azliyana @ mama zara said...

Salam kak Yong..

Hee..akhirnye berjaya gak menjoinkan diri untuk contest ni wlu pon dh last minit. act takde gmbar besh wlupon selalu bwk Zara main air..=p

Nway, sudi2 kan la view entry sy ni yek..

http://zaranfamily.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-bersama.html

Thanx kak yong!!

mama tisya said...

salam kakyong..akhirnya siap jua entryku..sorry lmbt cz bz skit tp nk join gk mn tau ada rezeki bln ramadhan ni

ni link my entry

http://mamatisya.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

bloglist sila tgk kt link ni
http://mamatisya-friends.blogspot.com/

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam kakyong..

nie entry dari ku:

http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

slmt menterjah yerr..

saveme_zero said...

sempat lagi ni..hehehe. ada 4min..leh kan ibu..ekekekek

saveme_zero said...

http://savemezero.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

kakyong said...

DIUMUMKAN CONTEST INI DENGAN RASMINYA DITUTUP...

MiszMama@Haslinda said...

berdebar nak tau result..dupdapdupdap...

saveme_zero said...

aiseh...terlupa lak banner kat n3...eekekekek.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .