Monday, August 17, 2009

Home » , » update sikit

update sikit

Salam buat semua kawan ibu,

Maaf hari ni tak sempat rasanya nak bersiaran. Actually banyak yang nak diceritakan kan..

ada hadiah baru yang ditaja untuk contest.

semalam pula dah jumpa sitisifir. nanti lah kakyong update ceritanya... best, memang best... Alhamdulillah. Kalian boleh baca n3 sitisifir di sini... n3 kakyong nanti dulu yer..

tapi pagi2 ni dikejutkan dengan masalah keluarga pula. Adik bongsu kakyong , ainun, yang baru tahun 6 tu lari dari rumah pulak. Tak keruan makbonda dibuatnya. Pepagi tadi 2 orang cikgu sekolah datang rumah mak. Ayah yang kat Kl pun tak renti2 dok antor mesej... adoi la.. penin kakyong ni.. nanti lah kakyong update n3 di blog yer... serius tgh riso ni.. ni tengah minta tolong adik yang di Jelapang p jengah rumah sewa adik kakyong yang sorang lagi tu.

dah dapat call si ainun, tapi dia dolak dalik pulak dia ade kat mana, pastu minta macam2 pulak.. nak gelak pun yer.. riso pun yer.. tak tau lah, budak2 sekarang ni, suka2 depa jer nak lari dari rumah.

Maaf juga sebab tak sempat juga nak balas komen2 di entri2 yang sebelum ni.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

17 kawan ibu yang hebat:

sya said...

ish kak yong.. serious tu.. macam mana lah boleh terpikir nak lari pulak ye...

update la nanti.. dah jumpa ke belum..

AshAnas said...

ha, lari? ish2... mesti serabut kakyong skrg kan... apa2 pun pujuk dia baik2 ek... moga dia slmt...

anamarza said...

harap bukan kes serius....cuma merajuk budak2 jer

mummyseri said...

kak yong..
harap xde la jaoh2 larinye adik k.yong..kalo bonde kite da lembek lutut da..ada2 je kan bdk2 skrg ni..

Precious said...

Ekkk ... apa hal nyer lak? Penyakit bebudak skang ah tu ... Memacam!!

ummuabdullahsyaakir said...

salam kak yong,harap2 tak benda2 yang tak elok berlaku...eem mgkn ada yg adik kak yong tak puas hati tu...nnt cuba tnya baik2.

U-jin said...

aiyo....mcm2 ek...smuga dapat solve sumer problem tu...tk care..

QM said...

saya teringat adik saya yang bongsu lari rumah sebab tensen nak amek PMR...
kesian pun ia...
kadang2 mereka ni just nak someone to listen to

kakyong said...

Alhamdulillah, dah jumpa adik tu ptg tadi.. almost sejam jugak lah kami menyoal siasat.. bak kata cikgu lili precious... memang kakyong setuju sgt dgn kak.. 'penyakit budak2 sekarang'.. suka-suka jer nak lari dari rumah...

nanti lah, kalo terasa nak share & get some opinion, kakyong akan up kan n3 pasal anak2 remaja yg sedang mencari DIRI ni....

ibu_arifa said...

mujur dah jumpa balik adik kak yong tuh. alhamdulillah..lega+lapang rasa hati ku.
risau tau..dgr cite2 cam ni..

ummu_abdullah said...

Alhamdulillah,
mungkin dia inginkan perhatian yang kurang dia dapatkan dengan cara yang biasa.

Ina Hashim said...

masyaAllah Bib...tahun 6 aka 12 tahun???ppuan ke lelaki???isk...risonya...lebey kurang sebaya ngan anak sulungku (11 thn)

kecik2 pun dh bole pikir nak buat keputusan camtu...scary...dia ada masalah ngan family ke bib?kene bg extra attention to him/her la camtu

Mama Safiyyah said...

alhamdulillah jumpa semula.....anak kakak saya pun lari dr umah last year....satu mlm kami tak tido sebab dia lari 10mlm....jumpa semula next morning.....off hphone semua plak tu.....

mmglah kan budak2 zaman sekarang......

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Bimbang kan? Nasib baik dah jumpa.... Budak2 skrg cepat memberontak... mmg nak kena buat kawan selalu...

sitisifir10 said...

owh kakyong, saya pun pernah lari rumah juga masa cuti SPM!! wuwuuu....nyusahkan orang ek lari rumah ni...ha ha

ida said...

uik naper lak dia lari umah. harap x der yg serius. cuma merajuk budak2 jek

ummu_abdullah said...

Budak zaman sekarang makin bijak, makin berani, makin pintar...

Semua bende yang berlaku ada sisi kebaikan dan sisi keburukan, orang yang berjaya adalah orang yang memandang pada setiap masalah ada peluang.

Apa pun kalau dengan cara ni masalah yang dia hadapi masih berterusan, risau dia akan lebih berani untuk menunjukkan rasa tak puas hati nanti.

Orang yang sedang beremosi, akal fikiran dah tak boleh berfungsi dengan waras...

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .