Wednesday, December 29, 2010

Home » , » Hajat nak perangkap lalat, tapi lain pula yang menyerah diri

Hajat nak perangkap lalat, tapi lain pula yang menyerah diri

salam bahagia,


Sejak 2 minggu ni lalat suka sangat singgah di rumah kami.. tensi jer dengan lalat ni.. ntah apa lah yang dicari.. ramai jiran yang kata sekarang ni musim lalat…


IMG_9668


Rasanya gambar ni dah menceritakan segala-galanya. Winking smile  dan ini bukan burung yang pertama terjebak dengan ‘perangkap lalat’ ni. Kesian burng2 ni.. dah sayap nya kena getah.. sebaik dilepaskan.. laju jer depa ni// berdesup dia melompat.. walau tak leh nak terbang lagi.. tapi kejap jer dah boleh terbang semula…. tak padan dengan kecik.


Jangan terperanjat.. burung ciak rumah ni memang sebahagian dari ‘ahli rumah kami’… kalo pagi2 memang gamat dengan kicauan depa jer… meriah weiihh…. so pagi2, kalo ibu membebel dengan burung ni adalah biasa. Manalah tak membebel, suka-suki jer depa nak berak merata2.. kadang2 atas sinki.. kadang2 kat meja makan pun ade… hangin hangin.. tapi kan kalo burung ni takde sunyi pulak rumah. Smile with tongue outsalam kasih sayang buat semua,

kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .