Friday, May 22, 2009

Home » , , » 136 Rekod Catatan Ibu

136 Rekod Catatan Ibu

Salam,

kakyong dari tengahari coba untuk siapkan entri sebagai tanda terima kasih kepada MomBloggersPlanet... tetapi.. daku tidak dapat masuk ke MomBloggersPlanet (MBP) untuk kali kedua.. untuk mengambil badge MBP. Jadi kerana merasa amat kaciwa.., jadi daku teruskan dengan entri ni..

* esok ajer lah kakyong postkan entri pasal MBP berserta dengan anugerah berprestij itu. *

Hmm, kalo ade kengkawan ibu yang rajin ke MBP, sudi lah menjengah ke artikel ni --> Featured Mom Blog - Kak Yong. Jangan gelakkan daku. Susah juga rupernya nak menjawab soklan2 yang ditanya oleh LittleMama.

Untuk semua kawan-kawan ibu @ my dear followers.. sila ambil ini yer... Kalau tidak kerana kawan-kawan ibu, takkanlah ibu boleh dapat No1 Apr '09 Top Referrer di MBP. Terima kasih yer kawan-kawan.

Why I say so?

sebab masa bulan April 2009 statistik pengunjung ke Catatan Ibu begitu drastik sekali peningkatannya..

berbanding bulan Mar 2009

Kesimpulan nya

  1. sebelum 27 Mar 2009, blog Catatan Ibu masih dalam 'gua' dan tidak dikenali.... No
  2. blog Catatan Ibu mula dikenali selepas kakyong join MomBloggersPlanet.com iaitu pada 26 Mar 2009. *baru jer hampir 2 bulan yang lepas*
  3. kakyong bukan lah siapa-siapa.. hanya seorang ibu yang berblog untuk melepaskan 'beban' dalam kepala... kakyong ingin jadi ibu hebat, dan nak belajar & berkongsi sama2 dengan ibu2 hebat yang lain.. *adakah daku tulis ni berbelit2.. ape2 jer lah..janji faham yer..*
  4. Ranking Catatan Ibu di www.alexa.com.. minggu lepas 5.5 juta... baru jap tadi buat lagi 4.4 juta.. nak semak ur blog ranking, boleh g kat sini Alexa ranking
  5. Point terakhir... jom join MomBloggersPlanet.com, berdaftar lah & masukkan blog anda ke directory MBP.

Selamat berhari minggu... buat semua... semoga hepi selalu.

Na-na-na-na


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

24 kawan ibu yang hebat:

ummumishkah said...

Tahniah Kak Yong atas anugerah tu..
apa2pun kaka yong memang ibu yang hebat!

Watie Aziz said...

tahniah kak yong! proud of u..:D watie pun baru berblog jugak..all this while asyik fokus bisnes website, tapi semuanya berubah lepas fikirkan Qarissa. Watie nak ada blog khas untuk dia..sebab tuh kuatkan semangat nak berblog lepas umur Qarissa 9 bulan ..mmg kena fokus kalau takmo blog kita "lapuk" kan ..

semoga kak tong terus bekarya dalam blog. nanti dah besar, anak2 boleh baca! they must be proud of u!!

Hayatie said...

Tahniah yer kak yong..wah, bagus la momsbloggerplanet ni..dah lama nak register..tapi ku segan, maklum belog ku ni tak seberapa..eekeke..harusss daftar pasni..heheh

Ummi Hanie said...

Salam kakyong ...

congratz yer .. walaupun blog kakyong mude ckit dr blog Hanie tp blog akk lebih menyerlah dan fofuler .. ehehehe

terer yer kakyong tgk statistik pelawat tu , bab tu Hanie kureng sikit . huhuu..

about the alexa ranking , bagus..teruskan usaha masuk ranking 1 juta ke bwah yer.. dulu blog Hanie dgn link hanisahfadzil.blogspot tu dah capai ranking 4 juta lebih , sat jer drpd 18 juta lebih tu . bila dah tukar link ni dia naik balik la tp sat je ni dah naik ke 6.9 juta , m;hampiri ranking yg dulu dah .

Hanie pun baru je join MBP ni n it's true like what u said , ia menambah kenalan dan semangat utk terus meng'hapdet' blog

sya said...

salam kak yong,
tahniah.. :)

semoga dengan anugerah tu, blog kak yong akan bertambah2 peminatnya.. hehehe

MAMASYAZA said...

beribu-ribu tahniah utk kak yong atas anugerah itu...tumpang berbangga

Pengasas said...

Salam KakYong,
Tak bawa anak-anak piknik di hujung-minggu?

kakyong said...

salam UmmiMishkah,
kakyong rasa mcm dah lama tak jengah blog ummiM.. kakyong terlepas pandang kah..??? Terima kasih, nanti kakyong marathon ke blog ummiM ya.. ;)

Watie Aziz,
salam kenal, kakyong pun belum 'scan' @ capture lagi content blog watie.. nanti kakyong ambil masa utk kenal yer.. tahniah sbb pandai cari makan online.. kakyong belum lagi.. tapi tak tahu lah kalo masa depan, ade ilham... :))

kakyong said...

Hayatie,
register jer.. nanti lebih ramai akan kenal Tha ibu pengepam tegar.. boleh menjadi inspirasi kpd lebih ramai ibu2 BF... :D


Ummi Hanie,
kakyong guna histats.com utk tengok statistik pelawat.. dedulu rajin le tgk hari2 saper2 yg visit kita, pastu g terjah blog dia.. la ni sebab ramai sgt, so kakyong tgk on weekly basis.. lagipun histats.com memang simpan record on daily & monthly basis.. kita clik jer, semua figure keluor... :))
tu pasal lah kakyong pasang widget 'who's link to me' --> rujuk kat 3 kolum footer note kat bwh. widget tu membantu kakyong kenalpasti website yg 'senyap2' link blog Catatan Ibu... ;;)

kakyong said...

Syayassir,
salam kenal.terima kasih singgah.. kakyong dah masukkan link Sya.. rasa mcm ade sorg lagi kawan ibu yg nama Sya.. ingatkan Sya yg itu, tp bila tgk link.. rupernya org lain... :D

MamaSyaza,
Mamasyaza pun boleh.. lagi ler anak2 dah besor lagi byk pengalaman.. takper amik masa, nanti boleh tulis byk citer2 best pasal anak2.. mekasih.. :)

kakyong said...

Salam Ayahnde Pengasas,

belum merancang lagi.. cuaca panas ni jadi malas nak keluor rumah.. nak btau ayahnde, benih epal saya semua tak menjadi.. semua dah mati... :((
tp pokok sutera membiak dgn baik.. rimbun.. belum saya ubah lagi.. mak saya yg bising suruh ubah.. pokok anggur pun baik, sihat.. 3 pokok. tu pun adik saya bising sbb tak ikat pd tali & buat teduhan...

precious innocent said...

rasa kembang semacam je sbb dpt kwn dgn 'celebrity' ..

lalalala

-mama emma-

Yan said...

kakak.. tahniah yer...
ermm ALEXA tuk tuk tgk rank tuk 1 dunia ke???

kakyong said...

salam mamaEmma,
ehhh.. mama yg dulu jadi selebrity.. kakyong ni junior baru nak ikut jejak mama emma... heheh.. :D

Yan,
agaknya lah kot... hahahh, tp itu le rangking ngetop.. normally yg ade buat ranking ni yahoo, google, technocrati (betui ker ejaan), tp alexa ni rujukan no 1 la.

| eus | said...

waahhh!! tahniah kakyong! tahniah kakyong! tahniah kakyong..

sonoknyer....... :X

zieha said...

tahniah! moga blog k.yong terus tegar...dan segar dalam ingatan polower2.salah satunya polower yg setia baca blog k.yong ialah zieha..hik3x..Zieha tk larat lah..nak jd mcm k.yong..takut tak terkejar nk layan kawan2..hehehe

kakyong said...

eus.. ~ mekasih :X

zieha
~ kakyong tak bg pressure pada diri sendiri.. hari2 online, 2,3 jam sehari.. jenguk kwn2, tak le hari2 org yg sama.. normally ikut kiraan kakyong boleh merempit 20-25 blog sehari (pagi, ptg & mlm). ;;)
so kalo ade blog yg kakyong tak jejak 2,3 hari tu.. baca la sekali semua entri2 yg belum baca.. kalo entri mengena di hati, semua kakyong tinggalkan komen.. kalo tak rasa nak komen, baca jer lah... :D

tp ade juga yg dulu jemput kakyong follow dia, bila dah byk kali (normally my trial will be 2 weeks) kita beramah dgn dia & dia tak pernah beramah di blog kita.. & link kita pun takde kat blog dia... memang kakyong tak jejak dah blog tu... friend perlu komunikasi 2 hala.. kan... :)

Dj Epoi said...

Kak Yong...

Blogger untu bapak2 tak dak ka...?
Heheheheheeh

QQ said...

kan kak yong mamahebat...

kakyong said...

DJ Epoi,
apa kata kalo DJ Epoi yg createkan.. la ni dah ramai bapa2 yg berblog tentang family & anak2... :D

QQ,
mekasih, QQ pun mama hebat juga utk sara & adik2 sara... ;)

U-jin said...

walah kak yong cayaler....all the bes utk kak yong..chaiyok2..

Precious said...

Salam .. tahniah for top referer award kat MBP. Hih hi hi ... tak sangka aku pun tersenarai gak. Eh, rasa cam first time sampai sini lerk. Nanti I singgah lagik, k!

U-jin said...

kak yong nanti amik award

kakyong said...

U-jin,
orait nanti kakyong amik... mekasih. :D

Precious,
salam kenal.. kakyong dah addkan ur link.. ;)

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .