Friday, April 24, 2009

Home » , » 111 Aliya demam .. cuti berblogging..

111 Aliya demam .. cuti berblogging..

Malam tadi Aliya demam.. melalak jer kojernyer... pagi ni nampak macam dah sihat sikit. tapi merengek2 jer.. tu la dah lama sangat tak demam & sakit..

cuaca beberapa hari ni memang sangat panas & terik.. ikan kering ku pun sudah mula mengering.. tapi anak-anak nampaknyer dah tunjuk tanda2 tak sihat.. susah juga melayan kerenah anak-anak yang jarang sakit ni..

so hari ni ibu nampaknye tak dapat nak jalan2 di alamaya.. jadi jika tiada daku membalas komen @ beramahmesra di blog kawan2.. bermakna daku memang betul2 tidak dapat beronline..

buat kawan2.. selamat berhari jumaat.. selamat berhujung minggu..

terima kasih.


kalo suka dengan n3 ni, sila tekan yer..!!

27 kawan ibu yang hebat:

Zety Zin said...

semoga cepat sembuh

Hanz said...

Semoga Aliya cepat sembuh..

Musimlah Kakyong, anak2 Hanz pun kurang sihat

precious innocent said...

siannye...mmg lately cuaca panas lain mcm..
hopefully aliya cepat baik ye..

-mama emma-

yatie chomeyl said...

hope aliya cepat sembuh. kak yong pon jaga kesihatan gak..jgn mak nya jangkit plak dn anak2

SyahNur said...

siannye aliya.. semoga cepat sembuh..
mmg la musim budak2 demam skrg ni... mmg betul tu, budak2 yg jrg2 x sihat ni, bile tiba masa x sihat, mule la mcm2 perangai keluar, mmg SABAR je la melayan kerenah diorg.. huhu

nonnie78 said...

salam kak yong,

moga Aliya sihat cepat ye. sian kat mak dia sebab kena stop blogging.. cam ni jenuh le nunggu entri baru.. huhuhuhu...

ILA said...

semoga aliya cepat sembuh yer...nanti leh main ngan faiz kat alam maya...hehehe

| kunyit a.k.a. eus | said...

same la.. eus pn! gazy demam.. ari ni br msok kojer.. smlm EL.. mlm td xtdo.. tp ari ni gagah kn jgak ke opis.. takot lak bos marah.. slalu sgt EL.. uhu..

kakyong said...

salam semua,
zety/hanz/mama emma/yatie chomeyl/syahnur/nonnie/Ila,
Alhamdulillah, Aliya dah berkurang demamnyer, tapi si Anis pulak yg baru nak dedor (panas badan..).. ibu nyer ni pun dah ade ala2 nak ke arah itu juga.. :(

ibu2 semua, time cuaca panas ni, kena extra care anak2.. bye take care, terima kasih di atas keperihatinan anda..

diniedinar said...

cepat sembuh ye bb Aliya..rajin2 makan ubat, byk minum air.. ok muaaahhhhh!

MaMaMi said...

salam kak yong,

memang cuaca sekarang ni tak menentu. Anak makmi hat kecik tu pun demam la ni. Smlm tgk angah dah start sneezing, pagi ni lak along dah meleleh hingos. Rasanya musim dah kot. Untie doakan semoga aliya cepat sihat ye sayang, begitu juga dgn anak² makmi yg tercinta. Amin.

ummiaqeef said...

sila ambil tag di blog saya..ehehe

Mamasyaza said...

dear kak yong...cam tu la kalo dah ada anak kecik. cuaca sekrg yg panas terik....buat bebudak demam. insyaallah nanti sihat.

syahadah said...

salam kakyong..harap lekas seembuh.....bior tak merempit(blogging la)..asal bg full perhatian pd aliya...

Ina Hashim said...

moga cepat sembuh ye

Ummi Salsabila said...

Get well soon alya..pastu baru ibu bole berbloging-bagging..hehe.xbestla kak yong xde..:D

Dayah said...

moga Alya semakin sembuh ye sayang..nanti buleh ibunye kembal berblogging..heheh

kakyong said...

salam semua

Eus ~ sian nye adikku ini, mcm tu lah pengorbanan seorag ibu.. ade amik supplement tak?! ibu2 yg bekerja ni elok amik supplement either vit C @ spirulina. Kalo badan nak cergas susah nak perform (kerja tiptop la...)

diniedinar ~ aliya ni susah nak makan ubat.. akak & abg dia okay..

mamasyaza ~ si kecik sudah baik demam ker.. kalo kat sintok lagi terik panas nyer kan..!! daku sudah merasa perit panahan matahri sintok selama 4 tahun.. huhu

mamami@UmmiCa ~ betui la, memang musim la ni.. makbonda kakyong pun baru jer sihat.. lama juga mak demam, riso dibuatnya..

Hez/Syahadah ~ mekasih yer..!! ade term baru 'merempit' @ berblog.. :D

UmmiSalsabila/Dayah ~ nanti aliya dah okay.. daku marathon keseluruh ceruk blog kwn2.. :))

semalam curi2 juga 'merempit'... dpt le baca/bg komen kat 1, 2 blog.. ALiya siang ok., malam pulak dtg semula dedor nyer..

Shinta Musraika said...

salam kakyong,

aik? aliyah pon demam juga. Shinta pon demam mlm jumaat tu. demam panas sampai semalaman sy tak tido kakyong! 39 darjah! balik2 sy basahkan badan dia dgn towel basah.. takut sangat! mujurlah sekarang dah o.k.. cuma agak cerewet sikit. tadi pagi asyik nak dukung jer.. tak nak letak! tapi syukurlah.. dah mula aktif semula.

kakyong said...

salam mamaShinta,

shinta pun demam yer. 39 tinggi tu.. di sabah pun panas jugak yer..! 2 mlm Aliya demam, malam yg 1st tu, memang tak dpt tidur, Aliya asyik nak 'bergantung' jer.. kalo terlepas sket, melalak, bila nak tukar posisi pun melalak.. ni dah sihat sket.. semakin aktif..!!
semoga shinta pun semakin sihat.

My-Hasla said...

Salam Bib. Dah lama tak tinggal kan komen. Singgah sekejap2 je. Aliya dah sihat ke? Anak kak has... Ammar pun baru baik demam. Nearly 2 weeks gak lar. On and Off demam dia. Siang OK, then menjelang petang ke malam panas semula badan dia. Camtu lar keadaan dia dekat 2 minggu. Baru je 2 hari ni dia betul2 baik.

kakyong said...

salam kakHas,
sian nyer.. 2 minggu on & off demam.. tak susut ke badan dia.. Aliya baru 2 hari demam, perasan bdn dia susut..

ummuabdullahsyaakir said...

salam,kak yong..memang klu ank demam kt sbg ibu ni tak senang dudk,kn?
Aliya demam nk besar ke kak yong?
Moga Aliya cepat smbuh ye syg..

kakyong said...

salam Ummuabdullahsyakir,

yer, demam nak pandai 1 lagi skill.. hihi.. smlm pkl 5 pagi, dia dah lega.. dia terjaga.. terus berdiri tanpa berpaut, pastu terus main2 sampai subuh.. mlm td pergi rumah mertua sbb adik ipar baru balik dr Lubnan.. opahnyer kata Aliya makin halus & kecik.. however depa terkezut, sbb aliya dah boleh berdiri. fikri & anis dulu dah 1 tahun baru berdiri... hmmm..

ummuabdullahsyaakir said...

hehe comelnya Aliya lps demam trus nk berpaut..ye lah tu kak yong..mmg dia demam nk tmbh sklii..eem sronknya kak yong dpt tgk semua ank2 kak yong besar dpn mata-ku sedih pulak..huhu

kakyong said...

Ummuabdullahsyakir,
usah bersedih.. berjauhan bukan kerana suka2.. mencari ilmu menimba pengetahuan utk bekal kerjaya masa depan.. untuk anak2 juga kan.. InsyaAllah, mohon pada ALLah supaya diberi ruang utk sentiasa bersama anak2 tatkala tamat pengajian.. all the best!!

My-Hasla said...

salam bib. Ammar tu dah lar memang kecik je badan dia... lagi bertambah halus lar nampak.

Disclaimer

Ini adalah blog peribadi. Semua catatan @ penulisan juga adalah hak milik peribadi dan pandangan penulis, kecuali dinyatakan sumbernya.

Tidak dibenarkan mengambil tulisan @ idea di sini tanpa kebenaran. Sila minta izin yer kalo nak amik idea @ tulisan di sini.. tapi tolong ler.. usah le amik keseluruhan n3.. penat tau teman memerah otak mencari idea.

Kalo kome main rembat jer n3 teman ni, memang teman tak halalkan.Jika sekiranya teman ade terjumpa mana-mana blog yang menampal tulisan dari blog ini tanpa pernah meminta kebenaran, tuan blog tidak akan teragak2 untuk request supaya n3 tersebut di'remove'.
. .